Lahko povem ugotovitve. Saj tukaj ni ali ali, ampak gre eno z drugim in storitvi sodelujeta. Če se pride na doseg WiFi in klic poteka preko VoLTE, lepo preklopi na VoWiFi, ne prekine klica, niti med klicem ni zaznati kake krajše tišine. Obratno pa tudi, ni v pogovoru zaznati slabega WiFi signala.
ČE pa klic ne poteka preko VoLTE, ampak preko 3G, pa telefon ne bo preklopil na VoWiFi in če kličeš preko VoWiFi in se oddaljiš, ob tem nimaš VoLTE, pa se preklop na 3G ne bo zgodil, klic bo prekinil.
VoLTE in VoWiFi pri Telemachu
- TadejH
- Stari maček

- Telemach paket: FREE2GO
- Znesek računa: -50%
Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu
Ja, ker VoLTE dela s paketnim prenosom podatkov in je potem "vseeno" kje gredo paketki, važno da pridejo na cilj. 3G pa dela s klasičnim sistemom, kar lahko deluje samo prek celične povezave z bazno.
Torej ce pa imam v stavbi mobilni 5G signal slab in imam seveda vklopljeno VoLTE in se priklopim na Wifi ali mi potem storitev VoWifi deluje ves cas? Mislim mi ne bo preklapljalo na 3G?
Pri VoWiFi potem ti nastaviš še, če naj primarno uporablja za klice WiFi ali mobilno omrežje. Kar pomeni, če je na razpolago obje in ti nastaviš primarno VoWiFi, ti, DOKLER imaš zadosten WiFi signal, ne bo vplivalo na mobilno omrežje in seveda tudi preklopila na 3G/2G ne

- TadejH
- Stari maček

- Telemach paket: FREE2GO
- Znesek računa: -50%
VoLTE in 5G nimata nič skupaj. VoLTE dela na LTE/4G omrežju, 5G pa je, dokler je še NSA, samo dodatni pas za prenos podatkov. Tudi, če nimaš 5G, VoLTE deluje. Je pa tako kot je rekel Bajkman, odvisno kako imaš VoWifi nastavljen.yohnnyb89 napisal/-a: 24. Jan 2026 20:52 Torej ce pa imam v stavbi mobilni 5G signal slab in imam seveda vklopljeno VoLTE in se priklopim na Wifi ali mi potem storitev VoWifi deluje ves cas? Mislim mi ne bo preklapljalo na 3G?