VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: FREE2GO
Znesek računa: -50%

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a TadejH »

To moraš nekako njim pisat, da ti oni aktivirajo. Vsaj js sem imel tak občutek, da je šlo ori meni. Meni je začelo delat skupaj s 5G lani poleti. Sicer nekje sem zaznal, da naj bi omrežje samo dalo VoLTE v 14 dneh, ko prepozna telefon tak telefon. Vsaj A1 je tako imel.
Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec
Telemach paket: free2go REVOLUCIJA

Odgovor Napisal/-a gasdpodna »

Bom tudi jaz še malo počakal...
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... :evil:
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

Sicer pa je 5G že kar razširjeno in napreduje. Mar ne bi bilo dobro se kar usmeriti v implementacijo Vo5G, pa je potem VoLTE skoraj nepotreben
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

VoNR bo deloval, ko bo 5G SA, torej samostojen 5G, brez podpore 4G. Zdaj imamo 5G NSA kar pomeni, da se 5G naslanja na 4G, ki skrbi za celotno povezavo, 5G pa je zraven kot nekako dodatna frekvenca za prenos podatkov.
Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Ja, klicati je treba. Boj oče na Redmi Note 12 PRO kar nikakor ni dobil preklemanega VoLTE, zato sem v torek po 23 klical, z vsemi argumenti, naj se ne izgovarjajo na telefon, prav tako SIM kartica ni stara, da je vidno preko ukaznega *121*9# ukaza, da VoLTE ni vklopljen. Je rekel, da bodo tehniki drugi dan zjutraj uredili, a ni bilo nič od tega, zato sem klical ponovno. Mi je sogovornica rekla, da vidi nalog, da mu bo še pripela stopnjo nujno, da če do petka ne bo, naj pokličem in rečem, da še kar čakam. Za njih naj bi to neka zunanja tehnična izvajala, tako je rekla sogovornica. No, danes sem opazil VoLTE znakec.

Recept torej je, da je treba ponovno vsaka 2 dneva klicati, rečejo sicer, da bodo poklicali, ko bo, ampak do klica pač nikoli ne pride.
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

No je pa le rešeno. Isto je za 5G, da ti ga odprejo mimo seznama telefonov, ki jih imajo na seznamu za 5G.
Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Za 5G sem moral jaz dati SIM v podprt telefon in je potem delovalo tudi na nepodprtem... Ta nov zdaj pa mora biti podprt, ker ga tudiTelemach prodaja...
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... :evil:
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Ampak za 5G je vsaj ukazni niz ter SMS. Pač za trenutek v drugi telefon, pa nazaj. VoLTE je ja skrit kot kačine noge.
TadejH napisal/-a: 01. Sep 2025 23:50 To moraš nekako njim pisat, da ti oni aktivirajo. Vsaj js sem imel tak občutek, da je šlo ori meni. Meni je začelo delat skupaj s 5G lani poleti. Sicer nekje sem zaznal, da naj bi omrežje samo dalo VoLTE v 14 dneh, ko prepozna telefon tak telefon. Vsaj A1 je tako imel.
Sem jim tudi pisal, pa sem dobival zgolj splošne odgovore, čeprav sem jim podal vse potrebne informacije in še več. Nekako se moraš identificirati, kar pa se pri predplačnikih v pisni obliki ne da. Edina identifikacija, pa še ta samo do nekje, je klic z dotične številke, a kaj ko na drugi strani ne vejo kaj je VoLTE, ali pa ti še kar navajajo VOLTE VKLOP SMS itd... Kot da se sprenevedajo. Ker res težko verjamem, da nekdo na podpori mobilne telefonije ne bi vedel, za kaj gre ter kako se vklopi, da mora to omogočati tudi omrežje, ne samo aparat.
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Norca se delajo po domače... Se verjetno ne mislim več j****, ko
pa porabim vrednostnice pa drugam...

Tako slabega klicnega centra, kot ga ima Telemach, pa še nikjer do zdaj... Ne vidi pa nihče, da si s tem stranke odganjajo?!? Mene
so včeraj...
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Žal je res bolj tako. Treba poklicati, po dveh dneh ponovno, da še kar čakam... In vztrajati
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Pomoje bi zalegel samo jezen vojaški škorenj iz podpisa...
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

Res je loterija na koga natrofiš. Večina žal res nima znanja o tehničnih in takšnih bolj specifičnih stvareh. Čeprav to je kar osnovna zadeva in bi moral vsak poznat. Je pa res, da se več kot 90% uporabnikov s tem ne ukvarja, samo da dela in basta. Zato pa tu rešujemo. Ko bi še imeli nekoga, ki bi bil Telemachovec, bi pa zmagali. :greensmart:
Slika
Slika
Odgovori