Ko zamenjaš SIM kartico z USIM, se prijavis na 7070 za vklop LTE potem pa ugotovis da v Nastavitvah ->Več omrežij->Mobilna omrežja->Omrežni način nimas moznosti označiti LTE omrezje.
Začnes iskati zakaj tega ni. Potem ti na servisu recejo ker imem mobitelov rom tega brez nadgradnje roma ne bo slo.
Telefon je bil res kupljen pri Mobitelu. Tusmobil pa tudi nims svojega roma kot Simobil ali Mobitel.
Ceprav meni ni jasno zakaj nebi mogel, tudi ce je Mobitelov ali Simobilov rom na telefonu, oznaciti LTE moznost.
No na servisu so zahtevali 35 ojrov in dva dni dela, da mi dajo gor poljski rom 5.0, da bo na Telemachu delal LTE.
Telefon je v garanciji se 2 meseca, 35 ojrov pa tud ne bom stran metal, sem se doma usedel in z Odinom lepo nadradil rom iz 4.4.2 na 5.0. Sicer sem baje izgubil za 2 meseca garancije, pa upam da se ne bo hudir od telefona ravno sedaj pokvaril

Je pa to ena velika slamparija od telemacha ali Tusmobila, da to stvar niso uredili. Ko sem bil na servisu so za mano prisli se trije in sprasevali isto. To bi morali pri Telemachu urediti, da bi bila ta posodobitev samodejna. Pa ne recem na 5.0 lahko bi bila za vse verzije samp LTE posodobitev.
Pol pa skaces naokol, placujes in se je...es. Nismo vsi doma v velikih mestih kjer so servisi.