SvetIdej napisal/-a:Naslednji korak je Prekmurje iz UMTS 2100 na UMTS 900
Si ziher?? po moje bodo najprej nadgrajevali bazne kjer še ni UMTS-a...predvsem mislim tu Goričko...NE599,1542,1525,2551....če tvoja trditev drži potem bo tudi moja imela UMTS900....
100%. 3. januarja 2016 se ukinja GSM omrežje pri Tušmobilu, vse GSM 900 prehajajo na UMTS 900.
Nadgradnja ter prestavitev na 2100 bo po mojem v istem mesecu. Samo vprašanje kdaj. Najprej se posodobijo relejni linki, potem pa sledi nadgradnja/sprememba UMTS-a.
Od Postojne do Nove Gorice so vse prestavili iz 2100 na 900, Tudi vso Novo Gorico, ki je čisto ob meji!
Po megadražbi Tušmobil več nima dovolj frekvenc za GSM na 900 in 1800 MHz. Frekvence 900 in 1800 MHz, ki jih je dobil na megadržabi začnejo veljati 3.1.2016.
Po megadražbi Tušmobil nove bazne sploh ne prižiga na GSM 900, ampak samo na UMTS 900.
Po raziskovanju sem ugotovil, da je možno pridobiti sosednje bazne na UMTS-u in LTE-ju. Če imate na Androidu možnost pridobivanja prek CellInfo lahko s PSC oziroma PCI številko ugotovite za katero sosednjo bazno gre
Z novo verzijo aplikacije SI Info se vam bo pri sosednjih baznih prikazal tudi PSC ali PCI (če vaš telefon to omogoča). Ko bom PSC in PCI dovolj razumel in ugotovil ponovljivost pa bo aplikacija znala iz PSC in PCI številke tudi izračunati bazno