Pokritost in napredek
Re: Pokritost in napredek
Na dolenjski AC (počivališče Trebnje) se gradi nova bazna postaja. Po mojem m@ + tuš. Kdo bo res gor pa ko bo več znanega.
-
- Specialec
- Telefon: Samsung Galaxy S23u.
- Kraj: Postojna
Tušmobil GSM/EDGE 97,98%19.10.2011
Poktritost:
GSM/EDGE: 97,97%
UMTS:75,76
Tušmobil UMTS 77,00%
Danes sem bil v Zelini jami v LJ v bloku pri prijatelju in ugotovil, da je slab signal tušmobil-a. Pri okno sem še lovil 3G omrežje. 1,5m stran pa že ne več. Sem bil pa že na 2 od 4 črticah signala. Tudi v parku pri Žalah, je bolj slabi signal. Tako, da za silo deluje internet.
Se strinjam, te stevilke % ki jih na svoji stani zapisujejo so smesne, ker s tako malo baznih postaj ne mores kvalitetno pokriti drzave.spiderkb napisal/-a:Danes sem bil v Zelini jami v LJ v bloku pri prijatelju in ugotovil, da je slab signal tušmobil-a. Pri okno sem še lovil 3G omrežje. 1,5m stran pa že ne več. Sem bil pa že na 2 od 4 črticah signala. Tudi v parku pri Žalah, je bolj slabi signal. Tako, da za silo deluje internet.
tušmobil ima 306 UMTS baznih postaj.
V LJ se približuje situaciji Tušmobil = Mobitel po postavitvi baznih postaj.
V LJ se približuje situaciji Tušmobil = Mobitel po postavitvi baznih postaj.
-
- Novinec
Morda se približuje številu baznih postaj, a dejansko stanje na terenu je še daleč od Mobitelovega. Podoben problem kot ga omenja spiderkb imam sam v poslovni stavbi na Verovškovi. Signal močno niha od pisarne do pisarne, dogaja se celo da sem občasno nedosegljiv.
V Ljubljani primerjava s številom baznih ni mogoča. Ker so te postavljene glede na zasedenost omrežja in s tem na večjo kapaciteto. Mobitel rabi omrežja za 1.300.000 uporabnikov, medtem ko Tušmobil za 300.000 uproabnikov.
Ker spremljam gradnjo prek zemljevidov in CellID-jem lahko rečem da Tušmobil psotavlja bazne tam kjer jih ima Mobitel in jih še nima Si.mobil. Oziroma Si.mobil na tisto območje pride leto kasneje.
Ker Mobitel postavlja bazne zaradi prezasičenosti omrežja pa je normalno, da pride kot posledica izboljšava signala na mikrolokacijah.
Ker spremljam gradnjo prek zemljevidov in CellID-jem lahko rečem da Tušmobil psotavlja bazne tam kjer jih ima Mobitel in jih še nima Si.mobil. Oziroma Si.mobil na tisto območje pride leto kasneje.
Ker Mobitel postavlja bazne zaradi prezasičenosti omrežja pa je normalno, da pride kot posledica izboljšava signala na mikrolokacijah.
-
- Novinec
Tole drži. Prej sem imel SiMobil in kar se pokritosti teh sivih con tiče, je res da s Tušem ni težav tam kjer so bile z njimi (+ opazno manjša poraba baterije). Problem so te mikrolokacije znotraj stavb v LJ, kjer signal močno niha.SvetIdej napisal/-a:Ker spremljam gradnjo prek zemljevidov in CellID-jem lahko rečem da Tušmobil psotavlja bazne tam kjer jih ima Mobitel in jih še nima Si.mobil. Oziroma Si.mobil na tisto območje pride leto kasneje.
Tušmobil trenutno dosegel nov mejnik v svoji mladi zgodovini
GSM/EDGE 98,01%
UMTS 77,46%
http://www.tusmobil.si/pomoc-in-informa ... tosti.html
Lp.
GSM/EDGE 98,01%
UMTS 77,46%
http://www.tusmobil.si/pomoc-in-informa ... tosti.html
Lp.
Sej vem da u brezveze težim sam usen...hočmo UMTS pa četud minimalna hitrost na NE1545 (sv. Ahacij)!
-
- Specialec
Ma kdo kako informacijo...zakaj ni omrežja od tušmobila v Postojni? Al kej delajo al je enostavno omrežje padlo?!?
Ma še kdo težave?
Ma še kdo težave?
Potrjujem izpad omrežja tudi v Cerknici in okolici! (od cca 8h naprej)
-
- Specialec
obvestilo je gor krivo je optično omrežje telekoma slovenije...
p.s: dober da vsaj lahko gostujem na Mobitelovem omrežju.. vsaj nekaj..Nujno obvestilo06.01.2012
Tušmobil obvešča uporabnike, da je zaradi napake na optičnem omrežju Telekoma Slovenije, prišlo do izpada baznih postaj na področju J. Primorske. Strokovnjaki napako odpravljajo. Hvala za razumevanje.
Posodobite lokacijo, tudi del notranjske je kaput...