Pokritost in napredek
Re: Pokritost in napredek
Kolikor mi je znano bo tam v kratkem postavljena bazna postaja....verjetno kar na Simobilovem stolpu...je pa res kot sem že zadnjič napisal na tej relaciji do Gornje Radgone signal zelo slab oziroma ga ni....na tem mestu(Štajngrova) bi bil verjetno signal na tej relaciji zagotovljen...Rocky napisal/-a:V benediktu pa popolna tema kar se tiče TM. Od Elblovega klanca dalje je konec z omrežjem

- lithium
- Administrator
- Telemach paket: Free2Go Revolucija
- Telefon: iPhone14 Pro
- Dodatni paketi: EON light(200/50net)
- Kraj: Celje
Da malo obudim tole debato o pokritosti Ilovce...lithium napisal/-a:Še k moji tašči postavite eno, da se bo status spremenil s trenutnega: "S pristojnega oddelka so nas obvestili, da je v prihodnje planirana nova bazna postaja, ki bo izboljšala jakost omrežja, vendar smo še v fazi pridobivanja vseh ustreznih dokumentov za izgradnjo le-te.", pa dobite tisto celo vasico na TM
Tole je županov članek iz lokalnega glasila. Upam, da se Tušmobil čimprej spravi k postavitvi bazne postaje, saj tu nebi smel imeti težav

Administrator neuradnega foruma
-
- Novinec
- Telefon: Nokia 5800
- Dodatni paketi: ADSL 4Mb/s + 2*IPTV
- Znesek računa: 39€
Pozdravljeni, mene pa zanima, če se bo uredila kaj pokritost s signalom na območju občine Šmartno pri Litiji, natančneje v krajih Štangarske Poljane in Volčja Jama? Saj drugače je tušmobil signal, samo je tako slab, da se ga tudi zunaj težko ulovi, notri v hiši pa je skoraj nemogoče.
Pa še to me zanima, da ne bom v drugi temi spraševal, kaj se lahko uporablja pri paketu brezmejnih 200 v mobitelovem omrežju in kakšen je tam obračunski interval.
Pa še to me zanima, da ne bom v drugi temi spraševal, kaj se lahko uporablja pri paketu brezmejnih 200 v mobitelovem omrežju in kakšen je tam obračunski interval.
Ja vidim, da manjka TUšmobilu oddajnik v Prežganju ter (Si.mobil in Mobitel tam imata oddajnika - kar mislim, da ta oddajnik pokriva tvoj kraj). Mobitel ima oddajnik še med Podrojami in Volčjo jamo. Pa mogoče lovi Si.mobilov oddajnik iz Laz pri Gobniku.
Problem za tvoj kraj je, da teren zakriva Tušev oddajnik na Sitarjevcu. A Si.mobil normalno lovi?
Če se bo gradilo tudi letos 100 oddajnikov/leto potem in bo bilo drugo leto 650 oddajnikov (kar pomeni optimalno pokrivanje) je 50% šanse, da letošnjo jesen dobiš oddajnik za tvoj kraj. To je moje razmišljanje. lahko ga pa še 3 leta ne bo.
Piši na info@tusmobil.si če se za tvojo lokacijo dela kakšno izboljšanje. Če bo kaj v kratkem te bodo zagotovo obvestili.
v m@ omrežju veljajo zakupljene le za minute. v m@ omrežju je interval 60sekund, v tuševem 30 sekundni.
Problem za tvoj kraj je, da teren zakriva Tušev oddajnik na Sitarjevcu. A Si.mobil normalno lovi?
Če se bo gradilo tudi letos 100 oddajnikov/leto potem in bo bilo drugo leto 650 oddajnikov (kar pomeni optimalno pokrivanje) je 50% šanse, da letošnjo jesen dobiš oddajnik za tvoj kraj. To je moje razmišljanje. lahko ga pa še 3 leta ne bo.
Piši na info@tusmobil.si če se za tvojo lokacijo dela kakšno izboljšanje. Če bo kaj v kratkem te bodo zagotovo obvestili.
v m@ omrežju veljajo zakupljene le za minute. v m@ omrežju je interval 60sekund, v tuševem 30 sekundni.
-
- Novinec
- Telefon: Nokia 5800
- Dodatni paketi: ADSL 4Mb/s + 2*IPTV
- Znesek računa: 39€
Hvala za tako hiter odgovor. Drugače pa Simobilov signal lovi tudi v hiši.DreamDesign napisal/-a:Ja vidim, da manjka TUšmobilu oddajnik v Prežganju ter (Si.mobil in Mobitel tam imata oddajnika - kar mislim, da ta oddajnik pokriva tvoj kraj). Mobitel ima oddajnik še med Podrojami in Volčjo jamo. Pa mogoče lovi Si.mobilov oddajnik iz Laz pri Gobniku.
Tudi Si.mobil je izdal podoben zemljevid kot Tušmobil (2 barvi).
Tušmobil:

Si.mobil

Tušmobil:

Si.mobil

S tem, da so zasenčili po en milimeter več obrobja, da izpade kot večja pokritost od Tušmobila,
Očitno na Simobil-u skrajno resno jemljejo naše primerjave, samo ne vem, kako bodo kopirali hitrosti prenosov
Lp.

Očitno na Simobil-u skrajno resno jemljejo naše primerjave, samo ne vem, kako bodo kopirali hitrosti prenosov

Lp.
Si.mobil se je že zlagal, da bo imel največje UMTS omrežje konec leta (85,09%). Mobitel ima že 85,15%
Upam, da bo tudi Tušmobil imel konec leta več kot 85,09% 
Drugače v letnih poročilih SI.mobila je vedno na zemljevidu manjša pokritost, kot pa je na spletni strani

Drugače v letnih poročilih SI.mobila je vedno na zemljevidu manjša pokritost, kot pa je na spletni strani

Tudi v Sladkem Vrhu še vedno čakamo na bazno postajo 

Novo mesto bo imelo probleme če se ne bo uvedel UMTS 900. Mesto pokrivajo 4 bazne UMTS 2100. Iznad mesta (ne enem hribu) pa je bazna UMTS 900, ki pokriva mesto in 10 km vse naokoli.
Ni treba govoriti, da se UMTS telefon raje poveže na UMTS 900 kot na UMTS 2100. Če se telefon poveže na bazno nad mesto (UMTS 900) javi napako prezasedenosti kljub omrežju 3/5.
Nujno je treba prekvalificirati bazne v NMju iz UMTS 2100 na UMTS 900/2100 da se bo bazna nad mestom razbremenila
Plus eno bazno postaviti v Revozu
GSM omrežje pa je ok. To so moja zadnja opažanja iz Dolenjske.
Ni treba govoriti, da se UMTS telefon raje poveže na UMTS 900 kot na UMTS 2100. Če se telefon poveže na bazno nad mesto (UMTS 900) javi napako prezasedenosti kljub omrežju 3/5.
Nujno je treba prekvalificirati bazne v NMju iz UMTS 2100 na UMTS 900/2100 da se bo bazna nad mestom razbremenila