Novo pri Telekomu Slovenije

O ostalih operaterjih mobilne telefonije
Odgovori
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a avgi » 03. Jan 2015 20:49

Mobitel (TS) širi svojo ponudbo. Sedaj lahko pri njih kupite tudi pralni stroj in mikrovalovno pečico. :confused:

Slika

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... sung-me71a
Slika
Slika

mobilko
Novinec
Novinec
Prispevkov: 38
Pridružen: 30. Apr 2014 23:50
Kraj: Laibach

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a mobilko » 03. Jan 2015 23:51

Veleprodaja. :biggrin:

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2343
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Jan 2015 08:52

avgi napisal/-a:Mobitel (TS) širi svojo ponudbo. Sedaj lahko pri njih kupite tudi pralni stroj in mikrovalovno pečico. :confused:

Slika

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik ... sung-me71a
Zakaj pa ne...kupiš na obroke brez obresti.. Vsak pa nima tisti trenutek gotovine pa lahko kupi prek telekoma in plačuje prek mesečne položnice od Telekoma Slovenije obroke. :thumbs:

Tako sem sebi kupil Televizor , tablico in pametno uro...

In tudi bi vzel pralni stroj če ne bi bilo druge.. :biggrin: ;)
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a avgi » 15. Jan 2015 18:55

Telekom ustanovil Siol Makedonija

Telekom je v Makedoniji ustanovil podjetje Siol Makedonija, na njega pa je prenesel optično omrežje v tej državi. Prej je bilo optično omrežje del podjetja One. Tega je v Makedoniji združil s podružnico Telekoma Austria, 45-odstotni delež v skupnem podjetju pa bo predvidoma prodal še letos, smo že razkrili. Telekom se namerava namreč umakniti še z makedonskega trga - lani se je z gibraltarskega.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a avgi » 15. Jun 2015 22:48

SDH zavrnil ponudbo Cinvena: Telekom ostaja v državnih rokah :confused:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a avgi » 14. Okt 2015 16:46

Telekom je zdaj lastnik Debitela

Telekom je od danes naprej tudi uradno lastnik Debitela, ki pa bo še naprej deloval pod svojo blagovno znamko. Podjetji pa bosta stavili na navzkrižno prodajo.

Telekom Slovenija je danes uradno postal lastnik celotnega deleža Debitela, ki ga je za 15,8 milijona evrov kupil od družb ACH, Adria Mobil in Svema Trade. Posel so sicer sklenili že februarja, 15. septembra pa je Telekom prejel še potrditev Javne agencije RS za varstvo konkurence, da je koncentracija družb skladna s pravili konkurence.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Mobitelu

Odgovor Napisal/-a avgi » 02. Nov 2015 22:00

Podražitev večina Mobitelovih paketov

Mobitel bo s 1.12. 2015 spremenil mesečne naročnine nekaterih mobilnih naročniških paketov. Naročnikom teh paketov v obdobju od 1.11.2015 do 31.12.2015 omogočajo 50-odstotni popust na menjavo paketa.

Večini paketov se spremeni cena za 1 EUR (z DDV), za 2 EUR (z DDV) pa se spremeni cena za Drugo številko (Druga številka na Neomejenem C/Poslovnem Neomejenem C, Druga številka – družina na Neomejenem D in Druga številka – Modri na paketu Modri). Cena se ne spremeni za: Džabest Na polno (ostaja cena 22,95 EUR), Druga številka v povezavi s paketi Penzion (7 EUR), Enotni paket (3,93 EUR), Enostavni 1000 (17,95 EUR), SIM 2 Brezskrbni (10 EUR) in Gluhi plus (18,95 EUR).

Naročniki, ki se s predlagano spremembo ne strinjajo, imajo do 30. 11. 2015 pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle oziroma neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika. Prav tako imajo naročniki možnost izbire, da pred iztekom obdobja vezave vrnejo terminalsko opremo, ki so jo kupili po akcijski ceni, in zahtevajo vrnitev kupnine, poravnajo uporabnino za čas uporabe ali pa terminalsko opremo obdržijo in plačajo sorazmerni del njene celotne vrednosti.

Dodatne informacije so na voljo na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačni telefonski številki 080 8000 ali 041 700 700.
Slika
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a Safre » 25. Nov 2015 17:53

ZPS poziva k večji zaščiti potrošnikov v primeru spremembe pogojev in cen telekomunikacijskih storitev
Zveza potrošnikov Slovenije je zaskrbljeno sprejela informacijo o zadnji spremembi cen telekomunikacijskih storitev pri Telekomu Slovenije. Kot vsakič ob podražitvah, se je namreč tudi tokrat izkazalo, da so številni potrošniki dodatno prizadeti, ker so z operaterjem sklenili pogodbo o vezavi skupaj z nakupom opreme, kar jim bistveno otežuje prekinitev pogodbe in prehod k drugemu operaterju.

Z nekaj izjemami se bodo pri Telekomu Slovenije 1. decembra podražili tako rekoč vsi mobilni paketi. Še posebej izstopa dejstvo, da so med njimi tudi paketi, ki so jih začeli prodajati šele letos, nekatere celo manj kot dva meseca nazaj. S tem so potrošnike postavili pred dejstvo, da morajo le kratek čas po odločitvi za določen paket ponovno presojati, ali je ta paket zanje tisti pravi. Telekomova poteza je vprašljiva tudi s stališča varstva konkurence in zavajajočega oglaševanja, saj bodo 1. decembra med drugim dvignili tudi ceno paketa iz še vedno aktualnega oglasa, kar pomeni, da nekateri potrošniki oglaševane cene ne bodo plačevali niti en cel mesec!

Obvestilo Telekoma Slovenije glede podražitev:
"Za korekcijo nekaterih cen mobilnih naročniških paketov smo se odločili na podlagi analiz tržnih razmer in uporabe mobilnih storitev. Pri tem mesečna naročnina za pakete Džabest Na polno, Enostavni 1000, Gluhi plus, Druga številka v povezavi s paketi Penzion, Enotni paket in SIM 2 Brezskrbni ostaja nespremenjena. Ostalim mobilnim paketom se s 1. 12. 2015 mesečna naročnina spremeni za 1 evro (z DDV), medtem ko se za 2 evra (z DDV) spremeni cena za Drugo številko (Druga številka na Neomejenem C/Poslovnem Neomejenem C, Druga številka – družina na Neomejenem D in Druga številka – Modri na paketu Modri)."

Na Zvezi potrošnikov Slovenije praktično ob vsaki množični podražitvi opozarjamo na neenakost pravic potrošnikov. Že res, da morajo operaterji po določbah 129. člena Zakona o elektronskih komunikacijah, potrošniku omogočiti, da brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve in brez pogodbene kazni odstopi od naročniške pogodbe. A hkrati so številni potrošniki ujeti v past vezave s subvencioniranim telefonom ali drugo opremo in pogodbe ne morejo prekiniti brez plačila odkupa ali uporabnine, ki lahko doseže vrednost nekaj 100 evrov. To pa operaterji očitno s pridom izkoriščajo.

Zato pozivamo pristojne ustanove, predvsem Direktorat za informacijsko družbo pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve, da v zakonodajni postopek čimprej predlagajo spremembo Zakona o elektronskih komunikacijah, s katero bi v primeru spremembe cen in pogojev dodatno zaščitili potrošnike, ki so podpisali takšno ali drugačno pogodbo o vezavi (z ali brez opreme), ki jim je treba omogočiti:

da svoje naročniško razmerje do konca veljavnosti vezave nadaljujejo pod pogoji, ki so veljali ob sklenitvi, vključno s ceno storitev ali
da prekinejo pogodbo o vezavi in ob tem obdržijo opremo.
Samo na ta način bomo lahko dosegli enakopravnost obeh pogodbenih strank, saj sedanja rešitev daje nesorazmerno manj pravic potrošniku, čeprav spoštuje pogoje vezave oziroma paketa, za katerega se je odločil na podlagi oglaševanih pogojev in cene. Da obstoječa zakonska ureditev ne preprečuje oškodovanja potrošnikov, dokazuje prav primer zadnje podražitve storitev Telekoma Slovenije. Pri tem še dodatno opozarjamo na odločitev Telekoma, da svojim naročnikom, ki kljub podražitvi ne bodo poiskali drugega operaterja, ne omogoči niti brezplačne zamenjave naročniškega paketa za bolj ustrezen paket, pač pa jim cinično ponudi 50-odstotni popust na ceno zamenjave.
VIR: https://www.zps.si/index.php/trg-in-cen ... h-storitev
ZPS opozarja na spremembo pogojev in cen telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije
Sreda, 25.11.2015
Zveza potrošnikov Slovenije je na svoji spletni strani objavila obvestilo o spremembi pogojev in cen telekomunikacijskih storitev pri operaterju Telekom Slovenije d.d. ter pristojne ustanove pozvala k večji zaščiti potrošnikov v teh primerih. Agencija v zvezi s tem dodatno pojasnjuje, da lahko naročniki v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah v 30 dneh od spremembe pogojev, ki so določeni v naročniški pogodbi (to se nanaša tudi na splošne pogoje poslovanja in cenike, ki so sestavni del naročniških pogodb), brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopijo od naročniške pogodbe, če se ne strinjajo s spremembo pogojev poslovanja.

Ob tem lahko naročniki, ki so ob sklenitvi naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo (npr. telefon) po akcijski ceni, pri odstopu sami izberejo:
ali bodo prejeto terminalsko opremo obdržali in operaterju povrnili znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme,
ali pa bodo prejeto terminalsko opremo vrnili v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, in operaterju plačali uporabnino za čas uporabe terminalske opreme (v primerih, ko je bil čas uporabe kratek, je seveda nižja tudi uporabnina), operater pa mu bo vrnil kupnino.
Operater mora v slednjem primeru terminalsko opremo sprejeti (možnost izbire med navedenima primeroma ima namreč naročnik in ne operater), lahko pa naročniku v zameno ponudi, da ohrani naročniško razmerje v veljavi pod pogoji, ki so določeni v obstoječi ponudbi (torej pod pogoji, kakršni so bili pred njihovo spremembo).
VIR: http://www.akos-rs.si/?stranId=3257
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2343
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Nov 2015 11:09

Ker je novi moderator zaklenil Obvestila konkurence pa bom kar tukaj objavil :biggrin:

Prenehanje trženja paketov Džabest 2000 in Džabest 3000 Deezer
25.11.2015

S 25.11.2015 ni možno več sklepanje naročniških razmerij s paketi Džabest 2000 in Džabest 3000 Deezer.

Mladi (zasebni uporabniki med 11. in 31. letom starosti) lahko sklenejo naročniško razmerje z enim izmed ostalih Itak paketov, to so Džabest 250, Džabest Na polno za zmeri ali Džabest Ruzak. Slednja vsebujeta neomejene klice in sporočila v Sloveniji in kar 5GB prenosa podatkov (v Sloveniji), Džabest Ruzak pa tudi storitve v državah območja EU. Paket Džabest Na polno za zmeri pa lahko naročniki obdržijo tudi po dopolnjenem 31. letu starosti.

Več informacij o paketih preverite na http://itak.si/Paketi, na prodajnih mestih Telekoma Slovenije ali na brezplačni telefonski številki 041 700 700.
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a avgi » 03. Dec 2015 10:54

Telekom ne dovoli deljenja mobilne povezave

Telekom po novem prepoveduje oz. preprečuje deljenje podatkovne povezave z mobilnega telefona (tethering) v določenih paketih, če ne dokupimo (tehnično povsem nepotrebne) storitve, ki to dovoljuje.

Slika

Več + Vir: slo-tech.com
Slika
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 433
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a green » 03. Dec 2015 12:39

Svašta. Ha-ha-ha :)

Poslano z mojega Nexus 6 z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2352
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a lithium » 04. Dec 2015 20:46

Hm, da ne bodo počasi vsi operaterji dobili te ideje....


Sent from my iPhone using Tapatalk
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a avgi » 05. Dec 2015 05:56

Iz lastnih izkusenj lahko povem, da je v Nemciji veliko operaterjev, ki blokira oz. omejuje t.i. tethering. Prav tako veliko operaterjev blokira oz. omejuje uporabo aplikacij kot so WhatsApp, Viber, Skype, ipd. Podobne stvari se dogajajo pri uporabi domacega interneta.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2352
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a lithium » 06. Dec 2015 19:36

Internet providerji ti blokirajo Viber, Skype.. v Nemčiji??
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Telekomu Slovenije

Odgovor Napisal/-a avgi » 06. Dec 2015 23:31

ALDI Talk (BASE/E-Plus, sedaj O2) je blokiral namescanje takih podobnih aplikacij, isto aplikacijo si brez problema nalozil prek domacega interneta. Skype ni deloval. Imel sem 1&1 (Vodafone) je bil tethering onemogocen. Sedaj imam Lebara (T-Mobile) imam tezave 'samo' z Viberju, na domacem omrezju pa deluje brez problema.
Slika
Slika

Odgovori