SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a jozo » 24. Jan 2015 15:26

SvetIdej napisal/-a:Naslednji korak je Prekmurje iz UMTS 2100 na UMTS 900 ;)
Si ziher?? po moje bodo najprej nadgrajevali bazne kjer še ni UMTS-a...predvsem mislim tu Goričko...NE599,1542,1525,2551....če tvoja trditev drži potem bo tudi moja imela UMTS900.... :greensmart: :thumbs:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Jan 2015 21:50

100%. 3. januarja 2016 se ukinja GSM omrežje pri Tušmobilu, vse GSM 900 prehajajo na UMTS 900.

Nadgradnja ter prestavitev na 2100 bo po mojem v istem mesecu. Samo vprašanje kdaj. Najprej se posodobijo relejni linki, potem pa sledi nadgradnja/sprememba UMTS-a.

Od Postojne do Nove Gorice so vse prestavili iz 2100 na 900, Tudi vso Novo Gorico, ki je čisto ob meji!
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2359
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 24. Jan 2015 22:05

Hm, od kod ti ta info 100% ?
Kaj pa razni čungalunga prepaid telefoni, ki jih ponujajo in ki podpirajo samo GSM? Drago jih bo stalo gostovanje...
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Jan 2015 22:21

Frekvence Tušmobila se na 900 MHz 3. januarja 2016 zmanjšajo iz 2x9,8 MHz na 2x5 MHz. Najmanjši pas za zagotavljanje UMTS je 2x5 MHz.

Nove bazne postaje so samo na UMTS 900.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2346
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 24. Jan 2015 22:34

Sam tudi mene zanima od kod ti informacije da se bo drugo leto ukinil gsm signal pri Tušmobil-u?

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Jan 2015 22:50

Po megadražbi Tušmobil več nima dovolj frekvenc za GSM na 900 in 1800 MHz. Frekvence 900 in 1800 MHz, ki jih je dobil na megadržabi začnejo veljati 3.1.2016.

Po megadražbi Tušmobil nove bazne sploh ne prižiga na GSM 900, ampak samo na UMTS 900.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 26. Jan 2015 22:36

Intenzivno smo začeli indeksirati PSC (Primary Scrambling Code ) pri UMTS in PCI (Physical Cell Identity) pri LTE.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2359
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 27. Jan 2015 08:28

Na kak način pa to indeksiraš?
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 27. Jan 2015 18:11

Preko aplikacije SI Info. Vsi telefoni, ki imajo način pridobivanja CellInfo.
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a avgi » 28. Jan 2015 23:41

Torej bo za uporabo GSM gostoval pri Mobitelu?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2359
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 29. Jan 2015 15:00

Tole glede ukinitve GSM so vse samo ugibanja...
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Jan 2015 19:23

Niso ugibanja. So dejstva. Tušmobil bo imel leta 2016 spekter samo za umts in lte.

Telekom ima 2x12,5 mhz, simobil 2x12,5 mhz in tusmobil 2x9,8 mhz. Leta 2016 bosta imela prva dva 2x15 mhz, tusmobil 2x5mhz na 900 mhz.

Na 1800 mhz pa bo sel tusmobil iz 2x15mhz na 2x10mhz.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Jan 2015 20:16

Prilagam situacijo danes in leta 2016 za spekter 900 in 1800 MHz:
Slika
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil ... vence.html

Tušmobil/Telemach bo imel na 900 MHz 2x5 MHz. Da operater lahko uporablja UMTS mora imeti vsaj 2x5MHz velik spekter.
Slika


Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 08. Feb 2015 11:04

Po raziskovanju sem ugotovil, da je možno pridobiti sosednje bazne na UMTS-u in LTE-ju. Če imate na Androidu možnost pridobivanja prek CellInfo lahko s PSC oziroma PCI številko ugotovite za katero sosednjo bazno gre ;)

Z novo verzijo aplikacije SI Info se vam bo pri sosednjih baznih prikazal tudi PSC ali PCI (če vaš telefon to omogoča). Ko bom PSC in PCI dovolj razumel in ugotovil ponovljivost pa bo aplikacija znala iz PSC in PCI številke tudi izračunati bazno ;)
Slika

Odgovori