SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 23. Nov 2013 11:27

Mobilni paketi tudi na Androidu:

Slika

Klik: https://play.google.com/store/apps/deta ... ilnipaketi
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 25. Nov 2013 16:27

Danes ali jutri prihaja SI Lokator Heidi (verzija 8.0)

Slika

Novosti:
- prenovljena grafična podoba (podobna tisti iz spletne strani)
- dodan meni za lažji premik med zavihki
- obvestila s slikami in povezavami
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Nov 2013 08:54

To je pa nekaj novega: skupne gradnje T-2:
http://www.apek.si/pozivi-investitorjev ... rezja-2027
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2350
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 01. Dec 2013 16:07

Heh, jih je končno srečala pamet. :biggrin:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 01. Dec 2013 16:58

Na T-2 forumu bi tak link izbrisali in te kot uporabnika blokirali :evil: To je tako kot širjenje krive vere :jezik: Sem že doživel to :biggrin:
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2343
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 01. Dec 2013 17:00

Ah na t-2 forumu so Admini in moderatorji butci ni jih večjih...posebi Admin takega še nisem sreču.. :D
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 02. Dec 2013 11:59

SvetIdej napisal/-a:Na T-2 forumu bi tak link izbrisali in te kot uporabnika blokirali :evil: To je tako kot širjenje krive vere :jezik: Sem že doživel to :biggrin:
Ne govori neumnosti.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Dec 2013 13:42

mitja_i napisal/-a:
SvetIdej napisal/-a:Na T-2 forumu bi tak link izbrisali in te kot uporabnika blokirali :evil: To je tako kot širjenje krive vere :jezik: Sem že doživel to :biggrin:
Ne govori neumnosti.
Pred 1 in 2 leti sem napisal na T-2 forum, da če kdo ve lokacije baznih postaj naj mi javijo in tudi dal link že zbranih lokacij. Prispevke na to temo so mi izbrisali, enkrat pa so me celo blokirali iz foruma zaradi podatkov o baznih postajah. T-2 moderatorjem ni bilo v interesu, da bi zbral lokacije vseh njihovih baznih postaj.

Ampak kljub temu so mi uporabniki iz ostalih forumov pomagali, da imamo danes celotni zemljevid T-2 baznih postaj. 90% T-2 baznih postaj so mi sporočili njihovi uporabniki storitev. Sam še pred 1 letom nisem verjel, da bo kdaj zemljevid T-2 sploh kdaj dokončan.
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 02. Dec 2013 15:15

Popolnoma napačno tolmačiš dogodke. T-2 je v interesu, da so točni naslovi lokacij tajni in še vedno je tako. Na forumu pa so podatki o približbih lokacijah baznih postaj že iz leta 2008. Če so ti brisali link do tvojih objavljenih točnih lokacijah, pa je to bilo res neumno.

T-2 forum je izjemno dobro moderiran za tako velik forum. Link do javno objavljenih dokumentov ne more biti v nobenem primeru vzrok za brisanje ali ban.

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Safre » 02. Dec 2013 16:02

mitja_i napisal/-a:Popolnoma napačno tolmačiš dogodke. T-2 je v interesu, da so točni naslovi lokacij tajni in še vedno je tako. Na forumu pa so podatki o približbih lokacijah baznih postaj že iz leta 2008. Če so ti brisali link do tvojih objavljenih točnih lokacijah, pa je to bilo res neumno.

T-2 forum je izjemno dobro moderiran za tako velik forum. Link do javno objavljenih dokumentov ne more biti v nobenem primeru vzrok za brisanje ali ban.

Ti to resno? :koma:
http://www.inis.si/index.php?id=347&L=y ... har%5D%3DA
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2350
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 02. Dec 2013 16:09

Ops, tega še pa T-2jevci ne vejo ;)
Ban http://www.inis.si !!! :dolgjezik:

Sploh v kakšnem Vojniku je pametno, da se ne ve za lokacijo T-2 bazne. Saj stoji na otroškem vrtcu?! :ahhh: :confused:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Dec 2013 16:13

Na INISu so lokacije na 10-20 metrov natančne, prav tako na APEKu, na PISOtu pa do 1 metra natančne (veš točno lokacijo na strehi) ;)

Na INISu so stari podatki med pol leta do 1 leta. :greensmart:

PS: vsi podatki iz INISa in APEKa se mi shranjujejo v mojo bazo. Če ukinejo strani so podatki še vedno na mojem strežniku. Prav tako vem za vse spremembe, ki se zgodijo v teh bazah :joint:

Evo T-2 bazne iz spletne strani INIS: www.svetidej.com/googleearth/t-2/t-2-inis.kmz
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Dec 2013 18:38

Glede na nove Tuševe UMTS bazne postaje se bo/je doseglo čez 90% pokritosti prebivalstva z UMTSom.
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 03. Dec 2013 08:28

Safre napisal/-a: Ti to resno? :koma:
Da, se ti zdi, da je enako, če so lokacije objavljene na skoraj uradnem forumu ali na domači strani nekega Inštituta za neionizirna sevanja, za katerega ni še noben nikoli slišal?

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 03. Dec 2013 08:34

v Google napiši "T-2 bazne postaje" :evil: Kdor zna napisat v Google "T-2 forum" verjetno zna tudi prvo.

Noben operater se več ne more skriti :thumbs: Ja INIS je verjetno res zahajo, samo jaz črpam podatke iz te baze ;) Na INISu dobim lokacijo, preverim na PISO če je bazna tam že vnešena (za čisto točno lokacijo). Potem pa prek Atlas okolja dobim točen naslov bazne postaje. pa še razbrati je potrebno ime bazne postaje prek baze Google. Kar precej rudarjenja s podatki je potrebno.

Ravno zemljevidi baznih postaj so Tušmobilu pomagali, da so nasprotniki tega operaterja utihnili, češ da ima operater le nekaj baznih v večjih mestih. Sedaj tudi vidimo koliko operaterji zgradijo novih GSM/UMTS/LTE baznih postaj.

Bo pa tudi APEK imel zemljevid baznih postaj z vso konfiguracijo baznih, max hitrostjo (podatke bodo morali pošiljati operaterji). Samo ne vem ali bo izdal zemljevid tudi za javnost.
Slika

Odgovori