NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a Safre » 11. Okt 2015 13:10

green napisal/-a:A tako, drugač je to prikazovalo na starih romih z exposed in gravity box, zdaj mi več noče.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Stock je zakon ;)
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 387
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a green » 11. Okt 2015 13:11

Če si zahteven uporabnik je stock premal. :) Telefon brez roota ni telefon. ;)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a Safre » 11. Okt 2015 13:39

Root in nalaganje romov ni ena in ista zadeva... Glede roota se strinjam, glede nalaganja raznih romov ne. Je pa tako, da pridejo tudi leta, ko ti prčkanje po telefonu dojadi, se vrneš na stock in ugotoviš, da je čisto OK.

Slika
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a Safre » 11. Okt 2015 13:54

Po skoraj dvajsetih letih forumaštva nekaj novega zame ampak ok, popravljeno. Vedno se lahko kaj novega naučimo. ;)

Glede romov, je moje stališče bazirano na ca. petindvajsetih preizkušenih in niti en ni deloval v celoti kot mora in mi je to ponujal le stock. Pustimo dejstvo, da novejših za moj telefon sploh več ne razvijajo. Root se strinjam, da je telefon moj in z nijim jaz lahko počnem kar hočem. :thumbs:

Sva pa zašla s teme in naju lahko moderator krega ;)
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 387
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a green » 11. Okt 2015 14:00

Ja treba skrbeti za preglednost foruma. :)
Ok, naprej o vsebini teme.
Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2325
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a lithium » 11. Okt 2015 19:57

No, še jaz off (potem pa na temo) ;)

Pred časom sem delal analizo ene dodelave neuradnega roma. Lovil sem internetni promet, ki leti s telefona. Ko so iz ROMa leteli podatki na neke kitajske IP naslove, me je minilo in sem dal nazaj raje originalni ROM.

Podobna izkušnja s telefonom Lenovo a806, kupljen preko Aliexpress... multilanguage rom pa priredili "neodvisni" kitajci. Spet letelo marsikaj s telefona. Slikal npr. fotko, pa takoj kup podatkov na kitajski IP odleti... :warn:

Ker na telefonu uporabljam tudi e-bančništvo, imam danes raje japko (in to brez jailbreaka). ;)

Toliko v premislek. :greensmart:
Administrator neuradnega foruma

ahmediukas
Znanec
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 07. Apr 2008 21:25
Telefon: N73

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a ahmediukas » 12. Okt 2015 15:39

tado napisal/-a:Lithium, jaz recimo imam tudi novo SIM kartico, pa mi piše TUSMOBIL. Ne vem no, kje bi bila tu fora?
Nekateri telefoni znajo sami zapisati novo ime na SIMko, ki ga dobijo iz samega omrezja, drugi pa ne, zato se ime spremeni sele
bodisi z novejsim SW, ki to podpira, ali pa z SMS-om, ki ga je telemach poslal vsem uporabnikom (le-tega ti ne vidis :)

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Okt 2015 17:37

nič od tega ne dela :)
Slika

ahmediukas
Znanec
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 07. Apr 2008 21:25
Telefon: N73

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a ahmediukas » 12. Okt 2015 19:27

SvetIdej napisal/-a:nič od tega ne dela :)
vcasih treba se off/on telefona narest. Drgac si pa eden tistih k majo non-standard software (sploh samsungi so znani po tem da se ne drzijo cist protokolov)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2325
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a lithium » 12. Okt 2015 21:12

Aja, a celo preko SMS se da to sinhronizirati... to pa nisem vedel. Ker na "ženinem" Galaxy S2 kaže Telemach - ima pa staro SIMko. :greensmart:
telemach_s2.jpg
telemach_s2.jpg (55.16 KiB) Pogledano 19321 krat
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Okt 2015 21:32

ahmediukas napisal/-a:
SvetIdej napisal/-a:nič od tega ne dela :)
vcasih treba se off/on telefona narest. Drgac si pa eden tistih k majo non-standard software (sploh samsungi so znani po tem da se ne drzijo cist protokolov)
To naredim vedno prvo. :biggrin:

Če Nexus 5 z Androidom 6.0 ne dela potem pa nič ne dela :biggrin:

Prav tako Motorola Moto G ne jebe sistema.
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1117
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a avgi » 12. Okt 2015 23:08

Kako je z gostovanjem s tujimi stevilkami v Telemachu. Bo prikazalo Telemach ali Tusmobil? Ali isti je problem?

Poslano z mojega G620S-L01 z uporabo Tapatalk
Slika
Slika

ahmediukas
Znanec
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 07. Apr 2008 21:25
Telefon: N73

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a ahmediukas » 13. Okt 2015 02:41

SvetIdej napisal/-a:
ahmediukas napisal/-a:
SvetIdej napisal/-a:nič od tega ne dela :)
vcasih treba se off/on telefona narest. Drgac si pa eden tistih k majo non-standard software (sploh samsungi so znani po tem da se ne drzijo cist protokolov)
To naredim vedno prvo. :biggrin:

Če Nexus 5 z Androidom 6.0 ne dela potem pa nič ne dela :biggrin:

Prav tako Motorola Moto G ne jebe sistema.
Obratno, ravno nexus 5 ima probleme s tem (pise tud na forumih) :P
Motorol pa ne poznam, ceprav imam v spominu, da ce je root-an tud ima neke probleme sam ne vem kere serije.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 13. Okt 2015 06:54

In kaj je rešitev. SIM dati v drugi telefon pa narediti?
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: NA TELEFONU PREIMENOVANJE IZ TUŠMOBILA V TELEMACH MOBIL

Odgovor Napisal/-a Safre » 13. Okt 2015 08:27

Pustiti na miru in se ne sekirati ;p

Sent from my SHV-E210S using Tapatalk
Slika

Odgovori