Podprite poziv ZPS telekomunikacijskim operaterjem

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Podprite poziv ZPS telekomunikacijskim operaterjem

Odgovor Napisal/-a avgi »

Podprite poziv ZPS telekomunikacijskim operaterjem, da prenehajo z zaračunavanjem neutemeljenih stroškov

Telekomunikacijske operaterje pozivamo naj prenehajo zaračunavati nekatere administrativne stroške, pri drugih pa naj znižajo ceno na raven dejanskih stroškov. Da bi bili v naslednjem krogu pogajanj z operaterji čimbolj uspešni, smo začeli zbirati podpise podpore na http://www.zps.si.

Naše stališče še vedno ostaja, da bi marsikateri strošek moral biti vključen v stroške poslovanja operaterja in jih ta ne bi smel dodatno zaračunavati. Še posebej to velja za:

- priključnino oziroma priključno takso pri mobilnih paketih,
- prenos naročniškega razmerja,
- prekinitev naročniškega razmerja.

Visoko postavljene cene administrativnih storitev, še zlasti tistih, ki so povezane s spremembo naročniškega razmerja, namreč vodijo k izkrivljanju konkurence in bistveno poslabšujejo položaj potrošnika kot uporabnika telekomunikacijskih storitev. Zaradi dodatnih stroškov se potrošnik bistveno težje odloči za zamenjavo naročniškega paketa za zanj bolj primernega ali ugodnega.

Pri ostalih stroških (sprememba klicne številke, prepis računa, izdaja razčlenjenega računa in zamenjava kartice SIM) si prizadevamo, da jih operaterji znižajo na raven dejanskih stroškov, ki pri tem nastanejo.

favicon Preberite članek iz revije ZPStest: Mobilni operaterji: dodatni stroški izničijo mamljive ponudbe
Potrošnike, ki se z omenjenimi prizadevanji strinjajo, prosimo, da s svojim podpisom podprete zahtevo po ukinitvi oziroma zmanjšanju stroškov administrativnih storitev. Vaša podpora bo lahko pomemben del argumentov pri nadaljnjih pogovorih z operaterji, pa tudi z regulatorji trga (Agencija za varstvo konkurence, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve, Direktorat za informacijsko družbo, Tržni inšpektorat).

Oddaj svoj glas!
Slika
Slika
Odgovori