Zdravo. Se opravičujem ker obujam staro temo ampak razmišljam da bi šel k Telemachu, pa delam manjšo raziskavo.
Bil na a1 20 let (v 20 letih 0 napredka, nula.), sedaj presedlal na bob ker res ne rabim več toliko telefona in imam službenega več v uporabi... imam pa na svoji lokaciji zelo slab signal. Edina rešitev je VOWIFI, ki ga ponuja TS ki je pa svinjsko, neprimerno drag.
Vprašanje - ima telemach že opcijo Vowifi ali ima le VOLTE? Podvprašanje - deluje na telefonu kupljenemu pri drugem operaterju - moj primer, A1 + S20 Ultra.
Glede VoLTE in VoWiFi, mislim, da A1 obljublja že nekaj let, pa še res ni duha, ne sluha o tem. Ker si že 20 let pri A1, ti predlagam, da kupiš Telemachovo sim (zdej so samo 1€) in stestiraš omrežje. Mogoče bo na tvojem območju vseeno bolje kot A1 in posledično tudi bob. Za normalno uporabo (kot pišeš, da ne uporabljaš veliko) je tudi predplačniška zadeva čisto OK. Na hitro: 10.000 enot za 6,99€ je top + da so vrednostnice velikokrat 50% cenejše. Zraven dobiš listek za prenos številke, če ti bo OK, lahko preneseš. Imaš tudi dodatne ugodnosti, ki jih najdeš na tem forumu. Je pa res, da najprej omenjeni opciji pri tem odpadeta. Klici preko 3G delajo tudi v HD tehniki (znotraj operaterja).
Sem probal z iPhonom X, pa ni šlo, še vedno preklopi na 3G. V nastavitvah sem tudi izbral VoLTE in ponovno prižgal telefon. Mogoče je odvisno od lokacije, katere BP to omogočajo.