Telemach Revolucija

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Re: Telemach Revolucija

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

Tudi sam sem mislil, da v 2G ni HD. Potem sem pa v google phone videl napis HD. Da sva eksaktna, gre za AMR-WB kodek. Sem preklopil na Samsung phone in v skritem servisnem meniju videl podatek, da je vzposravljen klic z AMR-WB z 12,65kbps.
V 3G je sicer isto kodek s 23,85kbps. Pač še nekoliko kvalitetnejši HD.
Če uporabljaš google phone, lahko sam preveriš in bom vesel, če me popraviš.

Tudi glede 3G imam na žalost nasprotne izkušnje na mojem področju, internet deluje, klic ima visoko resolucijo, med klicem preko 3G podatki delujejo, MMS pa res nisem sprobal.
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: FREE2GO
Znesek računa: -50%

Odgovor Napisal/-a TadejH »

Hmmm. Skoraj neverjetno, ker 2G podipra samo kodek AMR-NB, torej do 4 khz. Na katerem omrežju si to doživel? Tudi sam s telefonom, ki sem ga preklopil na 2G zaradi MMS-ov, nimam več HD klica (prej sem imel znak HD, zdaj ga ni več ko kličem ta telefon). Moral sem dati na 2G, ker enostavno ni šlo več poslat/prejemat slik, pa sem poskušal pred kratkim dat nazaj na 3G, če bi mogoče bila kakšna začasna težava, pa se še vedno ni dalo prejet/poslat slike.
Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Ti je bilo seveda v Telemach omrežju ob klicu sogovornika, ki je imel takrat Telemach 3G.
Seveda sem test ponovil takrat, pa sva probala še naslednji dan in je delalo.
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

No pa da ne bo zgledalo, da bluzim, najprej normalen klic sogovornika s 3G Telemach omrežjem, jaz pa 4G + VoLTE:
Slika

On isto, jaz preklopim na "samo 3G" in za par sekund letalski način:
Slika

On spet isto, jaz preklopim na "samo 2G" in za par sekund letalski način:
Slika

Če pogledaš slike, piše na katerem tipu signala in frekvenci sem bil, na zadnji sliki je vidno, da sem na 2G 900 MHz in imam AMR-WB kodek in 12,65kbps. Da je res, je vidno tako v google phone aplikaciji mojega, kot tudi sogovornikovega telefona, pa tudi slišim jaz takoj, da je HD zvok. Bom pa poskusil še če sva oba sogovornika na "Samo 2G" znotraj Telemach omrežja.
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Torej, oba v Telemachu, oba z 2G signalom, oba S HD kodekom AMR-WB z 12,65kbps:

Slika

Slika
Slika
Odgovori