free2go tujina - odbilo 2 centa

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
gasdpodna
Znanec
Znanec
Telemach paket: free2go REVOLUCIJA

Re: free2go tujina - odbilo 2 centa

Odgovor Napisal/-a gasdpodna »

Sem ravno nakupil malo -50k... :evil:

Vseeno pa najbrž lahko pričakujem, da storitve delujejo, kot je treba...
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... :evil:
Uporabniški avatar
green
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: Net2Go
Telefon: Google Pixel 8 Pro
Znesek računa: 3,5€
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a green »

Res je,jaz tudi pričakujem,da bo padla sedmica.

Poslano z mojega Pixel 7 Pro z uporabo Tapatalk

Slika
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: FREE2GO
Znesek računa: -50%

Odgovor Napisal/-a TadejH »

Js sem tudi že imel primere o zaračunavanju prenosa podatkov zadnji dan Revolucije, ampak s to Mesečno, ki se sama obnovi, je to rešeno. Če pa že ročno vklopiš, pa je potrebno zadnji dan zvečer ponovno zagnat telefon (potem pa ne več it na mobilne podatke), da se seja zaključi, drugače jo zaključi ko imaš gor samo denar in ti pobere za vsak MB.

Kar se moje reklamacije 6€ za klic tiče, sem to rešil v nedeljo, ko so tam res strokovni ljudje. Točno je vedela kaj želim, videla je, sama priznala, da se to ne bi smelo zgodit, napisala poizvedno, čez dva dni sem dobil nazaj na račun. Res je bila številka iz skupine prinateljev, tako da jim tam nekaj ne štima.

Imamo takšne in drugačne anekdote s Telemachom, ampak mislim, da nas ravno to združuje tu gor. Če bi vse delalo brezhibno, bi bilo že dolgočasno haha. Tak pa smo se veliko naučili. Js se spomnem, da naslednji dan po poteku Revolicije nisi mogel aktivirat nove Revolucije, je moral en dan vmes pretečt, to še v prejšnjem desetletju nekje.

Mene zdaj zanimajo te zakasnitve smsov, danes za neurje od treh telefonov doma, zazvoni en, ostala dva točno 10 minut kasnej. Pri podrobnostih piše poslano 12.30, prejeto 12.40. :doh:
Zadnjič spremenil TadejH, dne 21. Avg 2024 15:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

Za ta mesec sem ročno vklopil Revolicijo, zato sem Mini izkopil prejšnji mesec. Zadnjega sem pozabil zvečer zaključit sejo, in glej, drugi dan sem bil ob dober evro. Nisem jim žnjaril, ker se mi ne da več. Naj bo to donacija za vklop VoLTE in 5G. Dober, da je bilo samo 8 MB. :headbash:
Priponke
Screenshot_2024-08-21-15-24-24-532_si.telemach.moj-edit.jpg
Screenshot_2024-08-21-15-24-24-532_si.telemach.moj-edit.jpg (38.04 KiB) Pogledano 2976 krat
Slika
Slika
seba44
Znanec
Znanec
Telemach paket: Še več + revolucija
Telefon: Xiaomi
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a seba44 »

Kaj ni dovolj, da samo prenos podatkov izklopiš in se seja zaključi? Zakaj ponovno zagnati telefon?
gasdpodna
Znanec
Znanec

Mah... Lej... Če bo reklamacija zavrnjena obvestim APEK... To je to...

Odvisno kolko bom jezn, pa kolko se mi bo dalo...
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... :evil:
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

seba44 napisal/-a: 21. Avg 2024 19:52 Kaj ni dovolj, da samo prenos podatkov izklopiš in se seja zaključi? Zakaj ponovno zagnati telefon?
Ne, ker v ozadnju se nič ne spremeni. Pri drugih operaterjih se seje pogosteje zaključijo, pri TM pa zgleda redkeje. In to je problem, če si zvečer na podatkih in ne zaključiš ročno seje, pa se seja zaključi ponoči. Velja tudi letalski način za nekaj trenutkov. Pomembna je ponovna prijava v omrežje, s tem se fix zaključi seja. Zato pa je potreben ponovni zagon, ko se kaj v sistemu spremeni (vklop opcij ipd.), ne zaradi telefona, zaradi profila (številke) v sistemu.
Zadnjič spremenil TadejH, dne 21. Avg 2024 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

gasdpodna napisal/-a: 21. Avg 2024 20:23 Mah... Lej... Če bo reklamacija zavrnjena obvestim APEK... To je to...

Odvisno kolko bom jezn, pa kolko se mi bo dalo...
Red mora bit. :jezen:
Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Res je...

Drugače pa še vedno nobenega odgovora na reklamacijo, niti povračila... Očitno bodo res čakali na zadnji dan od 8 dni...
Uporabniški avatar
mm1
Znanec
Znanec

Odgovor Napisal/-a mm1 »

Malo sem prehitro napisal. Rok za odgovor imajo 15 dni...

https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAKO8611 209. člen
Slika od 30.01.2018
Slika od 08.04.2021
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

Pa še nič niso odpisali? Ne bi raje poklical zvečer po 22. uri? Probaj danes, pa pokliči z oškodovane številke in povej, da se gre za številko s katere kličeš. Ker tam takoj vidijo zaračunan klic in kar na tisto dajo ugovor. Ne čakaj, da ne bodo rekli, da si prepozno rekel.
Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Dobil sem po mailu ob oddaji potrdilo o oddani reklamaciji, da so jo prejeli in podobno...
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

Avtomatski odgovor. Kliči raje.
Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec

Se spet ne bi dalo nič zmenit... Nikoli se ne da skoraj...

Sem že klical po dogodku, pa so rekli, naj dam PISNO reklamacijo... Zakaj bi spet klical, ne razumem?
Uporabniški avatar
mm1
Znanec
Znanec

Odgovor Napisal/-a mm1 »

Ker se očetu še vedno bremeni račun pri klicih znotraj skupine prijateljev, sem danes odgovoril na Telemachov "odgovor" na mojo reklamacijo, da bodo v "najkrajšem" možnem času preverili primer in mi odgovorili. Sem napisal, da se znesek, ki ga neupravičeno zaračunavajo, iz dneva v dan veča in da naj zrihtajo to in vrnejo ves denar. Oni mrtvo hladno spet, da bodo preverili in v najkrajšem času odgovorili (to ni avtomatski odgovor, ampak prav iz oddelka reklamacij). Zraven so dodali, da imajo 15 dni časa za odgovor. Saj ni važno, če 15 dni neupravičeno trgajo dobroimetje, čeprav si v odbodju 30 dni brezplačnih klicev znotraj omrežja. Njim je važno, da imajo 15 dni časa za odgovor. Če si pa ti ob 15 dni brezplačnih klicev, pa to očitno ni njihov problem.
Slika od 30.01.2018
Slika od 08.04.2021
Odgovori