Telemach Revolucija

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Re: Telemach Revolucija

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

Na Mini res tudi ta mesec 2.000 enot.
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: FREE2GO
Znesek računa: -50%

Odgovor Napisal/-a TadejH »

👍
Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Na mini spet 2.000 enot. Bravo Telemach... :nazdravje:
Slika
Uporabniški avatar
green
Stari maček
Stari maček
Telemach paket: Net2Go
Telefon: Google Pixel 8 Pro
Znesek računa: 3,5€
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a green »

2000 enot za 2,5€ žalostno od Telemacha.

Poslano z mojega Pixel 8 Pro z uporabo Tapatalk

Slika
Slika
gasdpodna
Znanec
Znanec
Telemach paket: free2go REVOLUCIJA

Odgovor Napisal/-a gasdpodna »

Na pravi Revoluciji 30.000
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... :evil:
Bajkman
Stari maček
Stari maček

green napisal/-a: 01. Sep 2025 09:30 2000 enot za 2,5€ žalostno od Telemacha. Slika
Ej tamlad, pa VOLTE. Jebesh neskončno enot, če VOLTE ni. Mater si čuden. :koma:

Kaj jaz vem, meni sicer znese čez mesec tudi s 1000 enotami brez varčevanja edino na morju bi rabil več, sem pa zato vpel net2go dodatno kartico takrat v telefon.
gasdpodna napisal/-a: 01. Sep 2025 10:22 Na pravi Revoluciji 30.000
Hvala
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

Tako je, @Bajkman, se strinjam. Ne zamenjam VoLTE za neskončno minut. Js pa, če grem kam, napolnim za 20€ in imam dodatnih 20 GB gratis (tudi za EU).
Slika
Slika
Uporabniški avatar
green
Stari maček
Stari maček

Bajkman napisal/-a:
green napisal/-a: 01. Sep 2025 09:30 2000 enot za 2,5€ žalostno od Telemacha. Slika
Ej tamlad, pa VOLTE. Jebesh neskončno enot, če VOLTE ni. Mater si čuden. :koma:

Kaj jaz vem, meni sicer znese čez mesec tudi s 1000 enotami brez varčevanja edino na morju bi rabil več, sem pa zato vpel net2go dodatno kartico takrat v telefon.
gasdpodna napisal/-a: 01. Sep 2025 10:22 Na pravi Revoluciji 30.000
Hvala
Kak ti veš, da si starejši od mene? Ti si čuden. Glede VoLte, jaz z kvaliteto zvoka med klici nimam težav. Ne vem, al je Google res tolk boljši od ostalih telefonov.

Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Ej, preresno si vzel no, nisem nič slabega mislil. Tamlad sem kar tako rekel, po moje pa sva podobnih let. Čuden pa s pretvarjanjem na gostilniški smisel. Oprosti, če ti je delovalo negativno. :nazdravje:

Sicer pa vsakemu svoje. Sigurno kvaliteta zvoka ni taka, kot znotraj Telemacha, sigurno pa je klic s Telemacha v drugo omrežje že nič boljša ali pa celo slabša, kot pa ko ti kličeš nekoga na Telekom. Vse odvisno, kaj komu koliko pomeni in koliko rabi. Recimo jaz neskončnih enot reeeeees ZA ENKRAT ne rabim in nebi niti promila prispevale k kvaliteti mojega življenja. Drži pa tudi, da znotraj Telemacha niti VoLTE ne zagotavlja bistvenega napredka, DOKLER še ohranjajo 3G. 3G je kar dober približek VoLTE, saj omogoča HD kvaliteto zvoka, prav tako omogoča vzporedni prenos podatkov med klicem. Kakor hitro pa te omrežje vrže na 2G, je pa načeloma konec s HD zvokom, prenos podatkov pa se tudi ustavi. Včasih med prostoročnim klicem pač rabim internet, že da sogovorniku pošljem kako povezavo/sliko. Ker nimaš VoLTE se ti slednji scenarij pri Telekomu zgodi, prav tako se bo dogajal nam, ko bo Telemach enkrat 3G ugasnil in če zaradi nekega razloga ne bož imel VoLTE. Recimo mojima staršema VoLTE na free2go NE deluje na Galaxy S9 in na Redmi note 12 PRO.
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

@green, če nisi do konca zameril :biggrin: , lahko pogledaš, če ti med klicem nekoga na Telekom, v aplikaciji Telefon, nad imenom izpiše HD. Izpisati bi ti moralo tudi v zgodovini klicev. To bi pojasnilo tvojo trditev, da zvok sploh ni tako slab, ker v tem primeru res ni in pomeni, da je Telekom to omogočil tudi v 2G. Vem, da še nedolgo nazaj to ni omogočal, preverjeno pa to v 2G omogoča Telemach, samo da je resolucija nekoliko nižja v primerjavi s tistim, kar omogoča v VoLTE in v 3G. Konkretno je bitna hitrost pri slednjih dveh 23,85kbps, v 2G je pa 12,2 kbps, vzorčenje pa je v obeh primerih širokopasovno, zato ni tistega popačeno-zatohlega zvoka, kot bi govoril v jogutrov ločnek.
Slika
Uporabniški avatar
green
Stari maček
Stari maček

Saj nismo šmrkavci, da bi kar tako zamerili. Bom bil pozoren na kar si napisal. Mislim, da ni HD

Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Bo pa Telekom prej ali slej tudi na Mobi omogočil VoLTE in VoWiFi. Nič jih ne stane, to je zgolj da naročnik dobi več.
Slika
Uporabniški avatar
green
Stari maček
Stari maček

Mal spremljam Telekom ozadje in ne bo tko hitro Volte in vowiffi.

Slika
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček

Vem da smetim temo, vendar bi rad omenil, da sem za klice v druga omrežja silno navdušen nad Whatsapp-om (prej sem precej koristil Viber). Kvaliteta zvoka v drugo omrežje preko Whatsappa seveda bo HD, poraba podatkov praktično nična. Namesto ene enote na minuto porablja zgolj 240kb/min, ali celo zgolj 180kb/min, če v Nastavitve - Shramba in podatki aktiviraš "Porabite manj podatkov za klice" (Preko Wifi bo še zmeraj 240kb/min). To pomeni 14MB/uro normalno in 10,5MB/uro z varčevanjem. Čeprav je že itak malo, varčevanje vseeno priporočam, saj na kakem delu s slabim signalom klic še vedno stabilen, brez varčevanja pa že lahko malo prekinja.
Pri oddaljevanju od WiFi signala in preklopu na mobilne podatke ter obratno kot da klica niti na kratko ne prekine. Za razliko od Viberja, če te nekdo med klicem kliče na konvencionalen način, ne prekine ampak gre na čakanje, ni odmeva, lahko se da klic nastaviti dovolj tiho itd.

Za mene je klic v drugo omrežje preko Whatsappa dosti boljša izkušnja, kot bi bil navaden klic. @green, upam si reči, da bi za tebe bil tudi če kličeš nekoga v Telekom.

EDIT: Za sporočila je pa Viber precej bolj sofisticiran.
Slika
Uporabniški avatar
TadejH
Stari maček
Stari maček

2G nikoli ni imel niti tehnično možnosti HD klica, tako, da to ni mogoče. Vseeno pa verjetno ni slab zvok, ker omrežje ni več toliko zabasano, ker že dosti klicev poteka preko VoLTE. Meni osebno je VoLTE pogruntavščina stoletja in je top zadeva, tudi glede prenosa podatkov med samim klicem, kot sta že omenjala. Vsekakor bodo počasi vsi povsod omogočali VoLTE. Js sem opazil, da na Telemach HR že deluje tudi v gostovanju.

Sem pa opazil tudi, da 3G pri TM deluje zelo porazno, klici še, podatki pa so omejeni. En star telefon sem moral nastavit na 2G, ker preko 3G MMS-i enostavno več ne delujejo. Počasi nas privajajo na "brez3Gzvezo". S 1.8. so tudi ugasnili 3G na 2100 Mhz, deluje samo še na 900 Mhz (piše na spletni strani TM), frekvenca je seveda šla za 4G.
Slika
Slika
Odgovori