Raznorazni pogovori
- TadejH
- Stari maček
- Telemach paket: FREE2GO
- Znesek računa: -50%
Re: Raznorazni pogovori
RCS se mora dati nastavit, kljub temu, če preneseš številko in imaš na SIM staro začasno številko. V nastavitvah aplikacije za sporočila moraš pri RCS popravit in vnesti svojo številko (tapneš na izkop in vklop, se ti pojavi okno z začasno številko, dodaš svojo - včasih je potrebno s +386, pazi potem 0 odpade). Ponovno zaženeš napravo. Potem pa deluje, ko imaš v nastavitvah zeleno poleg številke (slika). V bistvu deluje to na isti način kot pri iPhonu iMessage. Sms-i gredo po podatkovni liniji, delujejo tudi preko wi-fija, če si izven EU je to najboljše. Tudi pošiljanje slik je v originalni kvaliteti, takojšnji prejem sporočila itd. Ima prednosti seveda. Vklopil sem RCS sebi, ki imam original številko kot je na SIM in drugim, ki so prenesli številko in je na SIM začasna.
- Priponke
-
- Screenshot_2024-08-19-13-17-09-881_com.google.android.apps.messaging-edit.jpg (108.46 KiB) Pogledano 4071 krat
-
- Znanec
- Telemach paket: Še več + revolucija
- Telefon: Xiaomi
- Kraj: Primorska
Je možno, da zaradi vklopljenega RCS ne dobim kakšnega potrditvenega SMS-a od kakšne banke, brokerja ali kripto borze? Mogoče je zgolj naključje ampak, ko sem izklopil RCS, so prišli, prej pa ne. Ni pa to povsod, mogoče ene 10% primerov.
Ni možno, ker če ti nekdo pošlje SMS, še vedno dobiš SMS. Aplikacija ima vzporedno dva komunikacijska kanala. Je pa možno, da RCS ne dobiš, ker imaš izklopljene podatke in WiFi, oni pa ti pošljejo RCS, ker vidijo, da to koristiš. Nakar onemogočiš in ti njihov app prepošlje v obliki SMS.
@green, nekaj prednosti ti je že @TadejH navedel, poleg tega pa nimaš omejitve znakov niti v obliki, niti v količini, ni zamika, slike niso oslabljene, kot so pri MMS, je zastonj, pri konvencionalnem sporočilu pa ti odbije enote.
V Nemčijo kolegu, ki tam dela, pošlješ SMS, takoj ratajo trije, ker uporabljaš šumnike, lahko tudi sicer in ti odbije 21 centov. Če v Bosno ali Srbijo, cena 45 centov. Če gre za RCS, pa je zastonj itd...
@green, nekaj prednosti ti je že @TadejH navedel, poleg tega pa nimaš omejitve znakov niti v obliki, niti v količini, ni zamika, slike niso oslabljene, kot so pri MMS, je zastonj, pri konvencionalnem sporočilu pa ti odbije enote.
V Nemčijo kolegu, ki tam dela, pošlješ SMS, takoj ratajo trije, ker uporabljaš šumnike, lahko tudi sicer in ti odbije 21 centov. Če v Bosno ali Srbijo, cena 45 centov. Če gre za RCS, pa je zastonj itd...

- green
- Stari maček
- Telemach paket: Net2Go
- Telefon: Google Pixel 8 Pro
- Znesek računa: 3,5€
- Kraj: Črnomelj
Jaz imam googlov telefon in uporabljam že nekaj časa brezplačne storitve. Je pa res,da vsaka napredna storitev je dobrodošla.
Poslano z mojega Pixel 7 Pro z uporabo Tapatalk
-
- Znanec
- Telemach paket: Še več + revolucija
- Telefon: Xiaomi
- Kraj: Primorska
Podatki so vedno vklopljeni.Bajkman napisal/-a: ↑19. Avg 2024 19:29 Ni možno, ker če ti nekdo pošlje SMS, še vedno dobiš SMS. Aplikacija ima vzporedno dva komunikacijska kanala. Je pa možno, da RCS ne dobiš, ker imaš izklopljene podatke in WiFi, oni pa ti pošljejo RCS, ker vidijo, da to koristiš. Nakar onemogočiš in ti njihov app prepošlje v obliki SMS.
- TadejH
- Stari maček
To s komercialnimi sporočili nima veze. Firme pošiljajo klasične sms-e. Se strinjam, najbolj pride RCS prav, če pošiljaš sporočila na tuje številke.
- green
- Stari maček
- Telemach paket: Net2Go
- Telefon: Google Pixel 8 Pro
- Znesek računa: 3,5€
- Kraj: Črnomelj
Jee deluje 5G na moji lokaciji. Čeprav na njihovem zemljevidu lokacija ni podprta z 5G. 

- TNT
- Znanec
- Telemach paket: DRZNI BOB
- Telefon: Samsung A25 & A32
- Znesek računa: 5,99€
- Kraj: LJ
Je mogoče še kdo dobil SMS od TM, s povezavo do vprašalnika kako sem zadovoljen s TM storitvami
Pa saj nisem več pri TM

Pa saj nisem več pri TM

Ne... Bolje da ne...
Odzivnost in reševanje reklamacije nezadostno!
Odzivnost in reševanje reklamacije nezadostno!
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... 

- TadejH
- Stari maček
Kdo ve kaj je to? Zakaj se to sploh uporablja. Opazil sem, da se pri vseh številkah znesek niža (od včeraj dalje), sicer iz rednega dobroimetja ne gre dol, ampak vseeno, zakaj se to niža oz. porablja?
- Priponke
-
- Screenshot_2024-08-28-10-10-25-828_si.telemach.moj-edit.jpg (54.5 KiB) Pogledano 3692 krat
- TadejH
- Stari maček
Opazil sem, da za vsak poslan sms od včeraj dalje "zaračuna" 0,18€ s tega zneska plus enote. Kaj ko pridem na 0€ ne bom več mogel pošiljat sporočil? Z rednega zneska (še) ne jemlje. Kaj imajo to spet za neke fore in napake? Karnaprej nekaj šrtotajo po sistemu, da nekaj zmešajo, uredijo pa nič kaj.
Zadnjič spremenil TadejH, dne 28. Avg 2024 10:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Tako kot moja tujina z zavrnjeno reklamacijo?!?
A ti v razčlenjenem izpisu storitev piše, da je trgalo?
A ti v razčlenjenem izpisu storitev piše, da je trgalo?
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... 

Tole sem par dni nazaj raziskoval in mislim, da celo vem za kaj se gre.
Gre za "zaščito" uporabnika pred prekomerno porabo. Limit je nastavljen na 20 €. Vendar se to beleži samo takrat, ko uporabnik nima nobenega paketa. Če ima uporabnik Revolucijo, se to ne beleži. Zgleda še ena cvetka Telemacha.
https://telemach.si/download/terms/splo ... 2024/12211
10. člen, c, d, e.
Storitev lahko izklopiš.
Gre za "zaščito" uporabnika pred prekomerno porabo. Limit je nastavljen na 20 €. Vendar se to beleži samo takrat, ko uporabnik nima nobenega paketa. Če ima uporabnik Revolucijo, se to ne beleži. Zgleda še ena cvetka Telemacha.

https://telemach.si/download/terms/splo ... 2024/12211
10. člen, c, d, e.
Storitev lahko izklopiš.