Raznorazni pogovori
Re: Raznorazni pogovori
Točno tako. Namera je nakazana in lahko smo prepričani, da bomo deležni 5G. Le še vprašanje časa.
Mene bolj muči VoLTE, želel bi si tudi VoWiFi. Glede VoLTE še vedno ne vemo jasno kako in kaj.
Mene bolj muči VoLTE, želel bi si tudi VoWiFi. Glede VoLTE še vedno ne vemo jasno kako in kaj.

-
- Znanec
- Telemach paket: FREE2GO Revolucija
- Telefon: Samsung S24 ultra
- Dodatni paketi: /
- Znesek računa: 8 €
Danes vprašala na supportu, če bo kdaj možno za Free2Go 5G, noben nič ne ve, mogoče enkrat v prihodnosti da bo . Od kje sedaj da se premika za 5G ?
Tole je res zanimivo. Jaz imam VoLTE že od aprila 2021.
To je @TadejH-jeva domneva, ki mislim, da je osnovana na dodatnem poglavju *121# menija, kjer se je pojavil podmeni "Omrežje", katerega prej, če se prav spomnim, ni bilo, ali pa je bilo v drugi obliki.
Ga imam tudi jaz na eni številki, na drugem telefonu, VoLTE kompatibilnem Samsungu S9, pa ne dela. Prav tako na drugi kartici ne dela na nobenem telefonu itd. Kot da so žrebali.

- TadejH
- Stari maček
- Telemach paket: FREE2GO
- Znesek računa: -50%
Tako, po *121# sklepam, prej 7 ni bilo pri predplačnikih, zdaj pa je. Pravtako, če si prej poslal sms "5G" na 7070, si dobil odgovor, da je 5G na voljo le za narocnike paketov Več, zdaj pa je vsebina druga, kar smo že pisali. Glede VoLTE je na predplačnikih že lep čas, vendar moraš imeti pač telefon, ki ga podpira njihovo omrežje oz. ga imajo v sistemu. Kot pri 5G. Enostavno, če boš želel imeli vse opcije podprte, boš moral kupiti telefon, ki jih imajo oni v ponudbi, tisti bodo zagotovo podprti. Seznam imajo pa porazen.
- TadejH
- Stari maček
To že vemo, da si z njimi nimaš kaj za pomagat. Kvečjem pokliči ponoči na tehnično pomoč, tam in takrat so vsaj strokovnjaki, ki vedo vsaj kaj želiš vprašat.
- green
- Stari maček
- Telemach paket: Net2Go
- Telefon: Google Pixel 8 Pro
- Znesek računa: 3,5€
- Kraj: Črnomelj
Kr neki.
. Ko izberem pod 7.Omrežje mi to javi 5G.
Možno,da meni deluje. Vendar lokacija ne podpira 5G ?
Poslano z mojega Pixel 7 Pro z uporabo Tapatalk

Možno,da meni deluje. Vendar lokacija ne podpira 5G ?
- TadejH
- Stari maček
Ja, pač opcija 5G, ki jo lahko vključiš ali izključiš. Ampak tebi javi za nek nezdružiljiv paket. Pravim, da se stvar premika, ni pa še dokončna.
Čas bi že bil... Telemach zdaj edini na prepaidu še nima (operativnega) 5G...
Zakaj imaš tako poškodovan obraz? Zadel me je jezen voznikov vojaški škorenj številka 46, ki me je zalotil pri rezanju cerade... 

- green
- Stari maček
Kolikor sem seznanjen glede delovanja 5G,ko se bo vse poklopilo bomo dobili SMS od Telemacha,da storitev na naši napravi deluje.
- TadejH
- Stari maček
A tako, lepo bi bilo kmalu ja, naj samo pridno seznam daljšajo. Ima pa TM število 5G baznih postaj precej nižje kot ostala dva, pa so bili kao prvi, ki so to komercialno začeli ponujat. Po podatkih Akosa doseže le četrtino A1 in TS.
- TadejH
- Stari maček
Mislim, da A1 še tudi nima 5G za predplačnike, niti VoLTE, vsaj tako jim piše na spletu.
- green
- Stari maček
A1 ima 5G za predplačnike,sem testiral.
5G je očitno začel delovati tudi za predplačniške številke. Testirano na novi SIM kartici (paket Revolucija), vklop preko ukaza *121*7#. Hitrost zgleda omejena na 150/50.