Total trio - pomoč

O Telemach internetu, IPTV, telefoniji...
Odgovori
Bajkman
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 512
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Total trio - pomoč

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

Na Telemach "Total TRIO" paketu preko ADSL povezave, verjetno na Telekom centralo, je nekaj težav. Namreč, plačana hitrost downloada je do 10 Mbit/s, modem pa se sinhronizira na 4 mbit/s. Predvidevam da zato, ker je Telekom pač nastavil tak profil.
Verjamem, da parica omogoča več, saj imajo vsi sosedje višje hitrosti, tam nekje 8 do 10Mbit/s dosegajo, kot sem se zanimal. Res je razdalja kake 4km, vendar vsi kabli so dokaj novi in vse gre pod zemljo. Sosedje, tisti bližnji, brez problema gledajo IPTV. IPTV pa komot gledajo tudi v sosednjem kraju, ki je vezan na isto centralo a so še bolj oddaljeni.
Vesel bom, če se mi oglasi kak s Telemacha, lahko na ZS, da da Telekomu nalog za "odprti profil". To je tisti profil, ki odpre "pipico" na maksimalno hitrost, ki jo parica še zmore. Seveda če ni ta maksimalna hitrost nad 10 Mbit/s. V prem primeru pač omejitev na 10.

Telekom ponavadi omejuje hitrost z omejenimi profili zaradi stabilnosti, vendar raje vidimo, da pride kdaj do potencialne prekinitve, pa imamo višjo hitrost, kot pa takole. Če je naročnik pri drugem operaterju, imajo morda še dodaten razlog za nastavitev profila z nižjo hitrostjo. Namesto IPTV je itak Total TV.

Klical sem že na Telemach tehnično podporo, a zdi se mi, da uslužbenec niti ni dobro vedel, kaj želim. Kot da so podkovani samo za njihov kabelski internet, vprašanja okrog ADSL pa ne gredo najbolje skozi.

Hvala
Slika
Odgovori