Omrežje

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Andi
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 26. Mar 2015 18:21

Omrežje

Odgovor Napisal/-a Andi » 26. Mar 2015 18:29

Pozdravljeni!

Rad bi vprašal če kdo ve, kdaj in, če sploh bo tušmobil izgradil bazno postajo v Žerjavu.

In sicer na področju od petrola proti Črni na Koroškem tako, da bo signal pokrival tudi tovarno TAB. Sedaj to območje od vseh operaterjev mobilne telefonije pokriva samo mobitel.

Lp, Andi

nejc3000
Novinec
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. Sep 2015 20:05
Telefon: LG F60
Dodatni paketi: Gold trojka extra
Znesek računa: 14,90

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a nejc3000 » 16. Sep 2015 20:12

Pogej si pokritostna na spletni strani.http://www.mobilna-telefonija.com/mobil ... staje.html in oznaci telemach pokritost

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Phantom » 01. Okt 2015 07:59

A se še komu dogaja, da pogovori v zadnjem času zelo prekinjajo? Torej med klicem sogovornika nekaj sekund ne slišiš ali obratno... Stvar postaja vedno bolj moteča... Nisem pa edini s to težavo.


Sent from my iPad using Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 371
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a green » 01. Okt 2015 09:31

Takih težav nimam, probaj z drugim telefonom.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2315
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a lithium » 02. Okt 2015 13:14

Phantom napisal/-a:A se še komu dogaja, da pogovori v zadnjem času zelo prekinjajo? Torej med klicem sogovornika nekaj sekund ne slišiš ali obratno... Stvar postaja vedno bolj moteča... Nisem pa edini s to težavo.

Sent from my iPad using Tapatalk
Opažam ja. Po nadgradnji se je začelo. Nisem pa prepričan, ali je vzrok v slabšem signalu ali kaj, ker vedno prekine pri pogovoru z uporabniki, ki so na približno istem geografskem področju... :mislec:
Administrator neuradnega foruma

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Phantom » 03. Okt 2015 00:59

Tudi meni se je zacelo dogajat v zadnjem mesecu... Gede signala sicer ne morem imeti pripomb, ker je enako tudi ce je signal zelo dober. Sem pa opazil da vcasih telefon popolnoma izgubi signal za par sekund (ne med klicem).


Sent from my iPad using Tapatalk
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Safre » 05. Okt 2015 09:00

Jaz sem danes prešel na Telemach z boba. Milina... Na bobu mi je povezava za dato na 15 sekund padala in se je telefon vedno znova prijavljal v omrežje. Tudi prenosne hitrosti so bile bolj tako, tako. Moram priznati, da me je Telemach prijetno presenetil. Po parih urah brskanja preko mobilne date, vse še kar dela... Toliko o famoznem Simobilovem omrežju...

Sent from my SHV-E210S using Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
tado
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 997
Pridružen: 14. Nov 2007 11:05
Telemach paket: FREE2GO Revolucija
Telefon: Alcatel Idol 3 4.7
Znesek računa: 7 €
Kraj: Perth (Scotland)/Kranj

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a tado » 05. Okt 2015 09:40

Meni signal štima, imamo pa že vsa leta mali "gap" med baznima postajama, in se kdaj zgodi da zmanjka omrežja.
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 371
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a green » 05. Okt 2015 09:47

Telemach_ov rezultat, zadovoljen.
Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/1486275919

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Okt 2015 10:17

green napisal/-a:Telemach_ov rezultat, zadovoljen.
Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/1486275919

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Kaj to na LTE omrežju al?
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2315
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a lithium » 05. Okt 2015 10:31

Brez LTE tak upload verjetno ne bi dosegel...
Za mobilno napravo je hitrost več kot dovolj ;)
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Okt 2015 10:34

lithium napisal/-a:Brez LTE tak upload verjetno ne bi dosegel...
Za mobilno napravo je hitrost več kot dovolj ;)
Če je LTE je to vsaj Download prepočasi... Tolk sem jst imel ko sem mel 1 al 2 črtici signala pri polnem pričakujem višjo hitrost :greensmart: Download kolk ma on jst mam na HSPA+ :evil:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2315
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a lithium » 05. Okt 2015 10:36

In zakaj rabiš večji download na mobilni napravi? En razlog?

Jaz imam na drugi Mobitel cifri omejitev na LTE 20/5Mbit. Pa je več kot dovolj...

Pa ne spet "kdo ima daljšega" :evil:
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Okt 2015 10:38

lithium napisal/-a:In zakaj rabiš večji download na mobilni napravi? En razlog?

Jaz imam na drugi Mobitel cifri omejitev na LTE 20/5Mbit. Pa je več kot dovolj...

Pa ne spet "kdo ima daljšega" :evil:
Glej tak paket mam da je polna hitrost vključena v ceno 150/50 in ne plačujem posebi... In zakaj te hitrosti ne bi izkoristil :biggrin:

Ker pol nima smisla uporabljat LTE če si zadovoljen z 20/5 ker tako hitrost dobim na HSPA+ ;)
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2315
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Omrežje

Odgovor Napisal/-a lithium » 05. Okt 2015 10:40

Latenca je na LTE bistveno manjša! Ni vse v hitrosti downloada :greensmart:
Administrator neuradnega foruma

Odgovori