Omejena Neumejenost

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
SijajSijajSončece
Novinec
Novinec
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. Avg 2014 15:17

Omejena Neumejenost

Odgovor Napisal/-a SijajSijajSončece » 28. Avg 2014 16:43

Nekoč pred davnimi, davnimi časi (pa čeprav so ti časi sedaj), v deželi za sedmimi gorami in sedmimi vodami (pa čeprav sploh ne tako daleč ampak kar tu)... Tako se prične naša pravljica, ena tistih, ki ni za ljudi šibkega srca. :ne:
Ker je zgodba predolga, plačana pa nisem za nje pripoved, pa bo le ta skrajšana. In ker živimo v modernih časih, lahko že v naprej povemo, da zgoba vsekakor ni izmišljena... kar pa je tisto najbolj žalostno. Ampak je že tako, v naši prelepi deželici so namreč nategavščine (tiste, saj veste, ko te privežejo na štiti konje nato pa vsakega na svojo stran pode) pač vsakdanjik, povprečni potrošnik je pa tako ali tako le ena mala ovčica ki jo postrižejo sredi najhujše zime, potem pa pustijo zunaj na travniku, ker je pač tako ali tako še dovolj drugih ovčic za obdelati. :hudajeza:

No, sedaj pa zares (čeprav je bilo prej tudi povsem zares), poglejmo nadvse čudoviti in izredni Tušmobilov paket Brezmejni mobilni internet 24 ur. :wallbash:

Cena 1 EUR za 24 urno uporabo je primerna in vsekakor sprejemljiva, ampak to je pa tudi vse. In dragi bralci, tukaj se naša pravljica tudi prav hitro zaključi, Pipi in Melhijad pa odpujsata domov. Ampak ali je to resnično konec? Ne, kje pa! Otročiči drnjohajo v svojih posteljah, ostali pa zaslišijo tisti vsekakor zanani "Bwahahahahaha bwahahaha bwahahaha", ki je spremljal nekatere starejše grozljivke in nastopi čas za Zono Somraka. :njami:

Skratka, en evro za 24 ur neomejene uporabe, fantastično! Ampak v resnici pa smo kupci le neomejeno neumni, kajti to naše surfanje je nadvse omejeno, in namreč na, več kot patetični, 1GB prenosa podatkov. Seveda pa le to na embalaži ni zabeleženo, sam paketek pa se reklamira... opa!... kot neomejen! Torej, za Tušmobil je neomejeno omejeno. Edina neomejena zadeva pri tem pa je vsekakor pohlep še enega ti slovenskega podjetja, ki ga potrošniki bolj malo brigajo, samo da se denarci v njih blagajno stekajo, zavajanje naroda pa je dandanašnji tako vsakdaja stvar, da bo kmalu zabeleženo v noveli zakona v kolikor ni že sedaj, v drobnem tisku seveda. :pogodba:

Seveda pozneje izvemo, da je omejenost 1GB tam zato, da bi zagotovil pravično uporabo vsem uporabnikov. Lepe besede, ni kaj, ampak kaj, ko le te še zdaleč ne drže in so le z marjeticami posejana farsa, pod njimi pa gnoj, da marjetice bolj cvetijo. :ahhh:

Uporabnik tega 1GB za katerega je odštel 1EUR večinoma ne porabi, saj poskrbi, da ga ne preseže glede na to, da v kolikor se le to zgodi, se 1-nogi gepard spotakne in spremeni v polža, ki na hrbtu prevaža dest tonsko hišico. Nato pa se zgodi, da ta isti uporabnik, ki je tako od 30 evrov in posledično 30GB prenosa, ki ga je plačal, izkoristil pa morda le 5 GB, želi prenesti datoteko, ki presega 1GB omejitve za... no pa recimo kar 10x toliko. Tukaj se pa pravična uporaba konča, kajti dejstva da plačanih 25GB ta uporabnik nikakor ne bo mogel koristiti ne moremo spregledati. Navkljub temu, da bi teh 25GB moral dotični uporabnik imeti v dobrem, in namreč v imenu tako imenovane pravične uporabe in porabe, je neomejeno omejen na 1GB prenosa podatkov z hitrostjo enonogega geparda, potem se pa ponovno le ta pretvori v tistega ubogega in nadvse zafrustriranega polža. :confused:

Pravična uporaba in poraba bi bila zagotovljena dokaj preprosto, in namreč:
1. ali naj ta 1 evro velja za 24 ur, kar pomeni enaka hitrost ne glede na količino prenosa;
2. ali naj 1GB stane 1 evro in potemtakem ure same nimajo nikakršnega vpliva, kar pomeni, da lahko uporabnik preprosto plača 10 evrov v enem dnevu za prenos 10 GB podatkov, če le to potrebuje;
3. ali pa naj ostane neomejeno omejen, vendar z to razliko, da se neuporabljena količina podatkov preprosto piše v dobrobit, ne pa da izpuhti v zrak, in jih uporabnik porabi, ko pač to potrebuje, v kolikor seveda je tudi plačal tisti 1 evro za tekoči dan. :diploma:

To pa seveda, še zdaleč ni vse... Povezava nikakor ni stabilna. V kolikor malce zapihlja, malce dežek zapada ali pa če sončece preveč sije se le ta nenehno prekinja, kot da bi na vsakem koraku naletela na betonski zid. Da ne omenjamo nenadnih in povsem neutemeljih in misterioznih odpisov 1 evra tu in tam, ko povezava "zaškripa", pa čeprav se nov obračunski dan sploh še ni začel. Primer za Sherlock Holmesa... :mislec:

Da o operaterjih rajši sploh ne začnem, se pa človek vsekakor vpraša, če morda testiranje inteligenčnega količnika ne bi bilo na mestu preden jih zaposlijo. Seveda, bodimo pošteni, se najdejo svetle in nadvse brilijantne izjeme...samo... jaz pač še nisem imela te sreče, da bi sprejeli moj klic. :nevem:

Sicer pa je na tem mestu potrebno povedati, da Tušmobil vsekakor ni edini, ki tako spretno striže svoje ovčice. SiMobil in Mobitel sta njegova enojajčna brata in obirata povsem enako taktiko. Tako je pač v naši deželici..., če to počno trije, potem je tako ali tako povsem normalno, izbire tako ali tako ni, vsaj ne v kolikor si zato ker navkljub temu, da je občina v kateri živiš prejela finančno pomoč EU za napeljavo optike po celotni občini že leta nazaj, tega pa še vedno ni storila, ali pa v kolikor ti na Telekomu rečejo, da enostavno nimajo proste številke ker je njihova centrala premajhna kdaj se bodo lotil pa kakšne nadgradnje pa ti vedo povedati še manj kot pa da bi klical tako imenovane svetovalce-vedeževalce na telefonsko linijo... pa čeprav krilijo z rokami, da bi očistili te presnete čakre. :doh:

In tako, v deželi na sončni strani Alp, človeška ribica, medved in gams zavijejo internetni paket ob glasbi harmonike. :hurra:

PINki
Novinec
Novinec
Prispevkov: 48
Pridružen: 28. Okt 2008 00:05
Telefon: SGS2
Znesek računa: 15
Kraj: Lj

Re: Omejena Neumejenost

Odgovor Napisal/-a PINki » 28. Avg 2014 22:53

Drugic si preberi pogoje ponudbe. Danes so nategi povsod, ne samo pri mobilnih operaterjih.

SijajSijajSončece
Novinec
Novinec
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. Avg 2014 15:17

Re: Omejena Neumejenost

Odgovor Napisal/-a SijajSijajSončece » 29. Avg 2014 04:12

In zato ker so povsod je pa vse v redu, a ne.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Omejena Neumejenost

Odgovor Napisal/-a lithium » 29. Avg 2014 12:07

To nikakor ni prav. In to oglaševanje gre pri vseh treh operaterjih res že v skrajnosti. Za tiste arial 4 fonte v drobnem tisku pa ponavadi rabiš že lupo. :zacuden:

Drugače pa lep slikovit opis žalostne resnice. :greenneutral:
Administrator neuradnega foruma

Odgovori