tado napisal/-a:Eno Fprašanje...a iPhone pri TM ročno v Sloveniji sestavljajo?

Citirano iz jabuk.siZa v evropi kupljene iPhone je poskrblejono z dvema oziroma tremi uradnimi servisi. Kaj pa iPhone kupljen izven EU !!! Recimo Tušmobil nabavil iPhone v Hong Kongu. Nastane problem z servisem in sicer je njihov servis nek Biral v Celju. Kateri pa ne popravljajo ampak pošljejo naprej. Glede na to da v Zakonu o potrošnikih piše v 16. Členu:
(2) Pooblaščen je tisti servis, ki ima veljavno pooblastilo proizvajalca, da lahko izvaja servisna dela na proizvodih in ima sklenjeno pogodbo za dobavo originalnih rezervnih delov.
Sam imam zdaj problem glede servisa saj kršijo ta zakon. Saj kot sem že napisal so v Sloveniji le trije pooblaščeni. Tako nastane verjetno problem za te iPhone !!!! Saj ga sploh ne moreš dati na popravilo uradnemu serviserju. Sam sem že začel postopek pritožbe na Tušmobilu zaradi okaver home gumba in popravilo Birala, saj je telefon sedaj v slabšem stanju kot prej. Bil že enkrat na popravilu, več pa ga sigurno ne dam.
Opozorilo za vse kateri ste kupili iPhone pri Tušmobilu in niso iz EU !!!!
bobni napisal/-a:Citirano iz jabuk.siZa v evropi kupljene iPhone je poskrblejono z dvema oziroma tremi uradnimi servisi. Kaj pa iPhone kupljen izven EU !!! Recimo Tušmobil nabavil iPhone v Hong Kongu. Nastane problem z servisem in sicer je njihov servis nek Biral v Celju. Kateri pa ne popravljajo ampak pošljejo naprej. Glede na to da v Zakonu o potrošnikih piše v 16. Členu:
(2) Pooblaščen je tisti servis, ki ima veljavno pooblastilo proizvajalca, da lahko izvaja servisna dela na proizvodih in ima sklenjeno pogodbo za dobavo originalnih rezervnih delov.
Sam imam zdaj problem glede servisa saj kršijo ta zakon. Saj kot sem že napisal so v Sloveniji le trije pooblaščeni. Tako nastane verjetno problem za te iPhone !!!! Saj ga sploh ne moreš dati na popravilo uradnemu serviserju. Sam sem že začel postopek pritožbe na Tušmobilu zaradi okaver home gumba in popravilo Birala, saj je telefon sedaj v slabšem stanju kot prej. Bil že enkrat na popravilu, več pa ga sigurno ne dam.
Opozorilo za vse kateri ste kupili iPhone pri Tušmobilu in niso iz EU !!!!
Samo toliko v opozorilo vam, potencialnim kupcem.
Kot sem že napisala, sem se jaz postavila v vrsto za rezervacijo 22.12.2011 in me še niso poklicali. Zato sem se odločila za izbris rezervacije.jesenovec.andrej4 napisal/-a:Lep pozdrav, sem nov na tem forumu, in me zanima kolk dolgo ste vi čakali tisti, ki ste tukej pisali da ste naročili (in a ste ga že dobili) in vas baje še niso poklical, ker se še odločam a bi uzeu al še mau počakam
> sam nevem kok bom že tko moral potem še čakati ko naročim (upam pa da so na zalogi)
![]()