Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Bajkman
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 504
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

Torej, s partnerko sva na novo uporabnika Tušmobila, oba sva prestopila s Simobila. Stvari so se na Tušmobilu precej uredile zadnje čase, slišal sem pozitivne stvari, zato sva si rekla, zakaj pa ne bi prestopila. Izgledalo je vse OK, vendar ŠOK. Administracija je res amaterska - prav NEVERJETNO!!!



Namreč, preden sva šla podpisat anekse, sem klical tušmobil center za pomoč uporabnikov, kjer so nama celo na email poslali neke kupone za brezplačen priklop. Treba je bilo te kupone samo sprintati in prinesti sabo ko se je sklepal aneks. Takrat sva si seveda rekla, še to povrhu vsega.
No, da poudarim, pri meni je bilo sicer vse OK, podpisal sem v Tuš centru na Viču v začetku oktobra.

Pri njej pa, kot da se ljudje delajo norca. Ne morem drugače povedat. Ona je sklenila naročnino v Novi Gorici pri posredniku GPLUS tudi v začetku oktobra. Kljub temu, da jim je predložila kupon za brezplačno priključnino, so ji vseeno zaračunali 10 dodatnih EUR na računu 1. računu. In ne boste verjeli, zaračunali so ji ravno za priključnino. Sicer so ji že v GPLUSU rekli, da ne vejo, če je to res možno s tem kuponom.


Skratka, 15. 11. 2011 jih je klicala glede tega, ker rok plačila je bil 17. 11. Odgovor je bil, da naj pošlje dopis in naj počaka, ter počaka na odgovor in pač takrat plača račun. Da ji bo verjetno potrebno plačati 10 EUR manj. Dejali so, da lahko podpisan dopis samo poslika in pošlje preko emaila. To je 16. 11. tudi storila in že isti dan prejela odgovor na email:


Pozdravljeni,


Obveščamo vas, da je bila reklamacija posredovana v pristojni oddelek, od koder boste prejeli pisni odgovor v najkrajšem možnem času.


Vaše zadovoljstvo ostaja tudi v prihodnje naš edini cilj. Za dodatna pojasnila smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu na voljo na telefonskih številkah 070 700 700 ali 080 700 700 in na naslovu elektronske pošte: info@tusmobil.si.



Prijazen pozdrav, Petra Skok.



Ker je nekaj časa trajalo, preden so ji odgovorili. Zato je ona vseeno 23. 11 plačala celoten znesek zaradi bojazni pred opominom. No, in ravno 24. so ji poslali odobreno, da naj plača račun 10 EUR manj. Ponovno je klicala, rekli so, da ji bodo kompenzirali pri naslednjih računih, torej da bo dobropis. Naj povem še, da je kak dan za tem prišel še opomin na katerem je bil tudi standarden napis, da je brezpredmeten, če je račun že plačan.

Vendar je včeraj spet prejela račun in to v celotnem znesku, in nikjer govora o dobropisu. Račun ima nižji od 10 EUR, torej ga sploh ne bi smelo bit. In še naslednji bi moral biti zmanjšan za razliko. Kar je najhuje: Na računu so ji računali še 2 EUR za STROŠKE OPRAVLJANJA TERJATEV! :jezen:


Prinesli so jo okrog za 12 EUR. Ni premoženje, vendar pa bi se morali vprašati, kakšen odnos je to. In zakaj jih ne skrbi vtis pri ljudeh, predvsem 1. vtis, ki se je tako izoblikoval pri nama???


V upanju na izboljšave samo v poduk, kakšna je administracija na tušmobilu.



LP
Slika
Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a Safre »

PM :help:
Slika
Bajkman
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 504
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a Bajkman »

No, sedaj sem pa prav vesel. Namreč z uporabnikom Safre-jem sva se v kratkem času pod privat vse dogovorila. Skratka 12 Eur se bo povrnilo, pa ne samo to. Dobila je še dodatne bombončke.


Žal ne vem, če bi bilo prav, da povem vse. Bi pa najraje.


Tako da Svaka čast za Safre-ta, kot tudi za Tušmobil!!! :hurra:

:nazdravje:


LP
Slika
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2466
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a lithium »

Super! :hurra:
Administrator neuradnega foruma
jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a jnce »

Evo parav isto se je zgodilo meni s tušmobilom v Novi Gorici. Sem napisal mail tušmobil in dobil isti odgovor, da je bilo posredovano v pristojni oddelek. Od tega je sedaj že kar nekaj časa (od poletja) imam pa doma še vedno isti kupon za brezplačno priključnino in mail, ki sem ga poslal tušmobilu. Še prašali so me za davšno št. in sem jim odgovoril, od njih pa ni bilo odgovora.
Bi se dalo to še rešiti ali je že prepozno?
Slika
Uporabniški avatar
tado
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 997
Pridružen: 14. Nov 2007 11:05
Telemach paket: FREE2GO Revolucija
Telefon: Alcatel Idol 3 4.7
Znesek računa: 7 €
Kraj: Perth (Scotland)/Kranj

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a tado »

Tudi pri nas ni bil kupon upoštevan, zadevo smo uredili šele pri drugem računu. In brez izkašljevanja in dodatnih bonbončkov oziroma opravičila. Pa brez zamere. Uporabnike bi bilo potrebno vedno jemati enako kot ostale stranke.
Slika
aviator
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 10. Dec 2011 12:31
Telefon: ideos x5
Znesek računa: 20

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a aviator »

sam nisem imel nobenih problemov.
pri
Novinec
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 02. Nov 2011 23:59
Telemach paket: ŠE VEČ
Telefon: P30 Lite

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a pri »

No pa, da še sam dodam malo slabe volje...

Če hipotetično ne želiš prenesti številke ob samem priklopu "recimo zaradi obračunskega obdobja -> 15 dni po priklopu" se prenos številke pri Tušu zaračuna kot menjava številke v znesku 10eur + jasno zakonskih 5eur prejšnjemu operaterju.

kot je bilo že napisano lepo bi bilo, da se stranke opomne... Reklamacija je bila jasno zavrnjena z odgovorm preberite splošne pogoje...

če ne drugega je bila kompenzacija za kupon -> Hvala Tado

--
LP
jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a jnce »

No zadevo smo uspešno rešili!!
Hvala Safre :nazdravje: :bog:
Slika
redsteler
Novinec
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 20. Dec 2011 11:29
Telefon: iphone 4

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a redsteler »

Zelo nezadovoljen uporabnik Tušmobila.

Torej 9 let sem bil uporabnik mobitel omrežje, vse b.p. razen mesečnih računov:), zato je posledično sledila odločitev da grem na Tušmobil free 20 paket, ker sicer ponuja največ, predvsem pa zadostno zakupljeno količino podatkov za internet. Pa po 3h mesecih uporabe ugotavljam da sem se kar fejst z....
.
prvič - delam na Šmartinski 140, Lj in prav na tej lokaciji mi non stop preklaplja iz 3G v 2G, kar posledično pomeni če me nekdo pokliče in se naredi preklop izgubim sogovornika oz. njegov glas, ter s tem tudi povezavo. Je to normalno za središče Ljubljane, mislim da ne... Enako se mi dogaja med vožno po avtocesti , in sicer na Gorenjski avtocesti pri Kranju, preklop iz 3 G v 2G 3x ali pa celo izguba signala in nato preklop na Mobitel roaming, torej jovo na novo klicanje sogovornikov, Štajrska avtocesta nič boljše, blizu Trojan obup od obupa...

Rešitev je da dam samo na 2G ali pa na Mobitelov roaming ampak potem nimam interneta ki ga nujno potrebujem oz. v 2G dela obupno počasi. Prav pri internetu se mi zdi, da je Ljubljana obupno preobremenjena ,ker čez dan dela zelo počasi, proti večeru pa bolje.

Skratka če potegnem pod črto mi gre najbolj na živce zdaj misel da bom ponovno menjal operaterja kar se mi seveda ne da delati vsak mesec. Žal je tako da je Mobitel res svetlobno leto po kakovosti/pokritosti pred Tušmobilom, no se pa seveda to pozna na računih.
delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a delboy »

Če ti telefon preklaplja iz 2G na 3G znotraj lastnega omrežja, ker v Lj ni več roaminga, se takšni klici ne prekinjajo razen, če imaš težave s telefonom! Preklop med Tušmobil omrežjem ter priklopom na nacionalni roaming je pa druga stvar, takšne lokacije nekaj malega še ponekod obstajajo, vendar v mestih definitivno ne.

Sam sem iz Lj. in niti približno ne beležim teh težav, ki jih navajaš.

Svetlobna leta, ki jih navajaš za Mobitel, so morda bila pred leti, danes niti slučajno ne več. Veš to, da ti konstatno kaže na telefonu, da imaš 3G je tehnologija, ki svetlobna leta zaostaja, danes je tehnologija takšna, da ti varčuje z energijo baterije telefona.

Pri Tušmobil-u je običajno, da ti je na telefonu viden preklop iz 2G na 3G ter iz 3G na H in tako naprej, omrežje je tako naravnano, da ti telefon varčuje z energijo. Za klice ne potrebuješ, da si povezan na 3G omrežje, to se ti samodejno preklopi in tebi je to vidno kot preskok omrežja, samo takrat ko telefon želi dostopati do spleta, nič prej.


Lp.
redsteler
Novinec
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 20. Dec 2011 11:29
Telefon: iphone 4

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a redsteler »

Pa zakaj bi se lagal če se mi pa to dogaja, imam pa iphone 4. Ampak prej ko sem imel sim kartico od Mobitela ni bilo nobenih problemov. Kako vem da se mi preklaplja iz 3g v 2g, čisto enostavno, ko sogovornika ne slišim več (on mene še vedno) pogledam hitro na telefon in vidim da dela telefon preklop (črtice signala se izgubijo in nastanejo nove, ne vem mogoče se prestavi na drug oddajnik)včasih pa izgubim tudi vezo. Največje probleme imam prov v BTC-ju kjer delam.

Mobitel Roaming seveda v Ljubljani je, ko se peljem v dvigalu (smartinska 140) mi prestavi na Mobitel Roaming, predvidevam da samo mobitel signal v dvigalu lovi. Prav tako ko grem iz Šmartinke na severno obvoznico mi je najmanj že trikrat v križišču za obvoznico kazalo da sem v Mobitelovem omrežju, in tako naprej...
delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a delboy »

redsteler napisal/-a:Pa zakaj bi se lagal če se mi pa to dogaja, imam pa iphone 4. Ampak prej ko sem imel sim kartico od Mobitela ni bilo nobenih problemov. Kako vem da se mi preklaplja iz 3g v 2g, čisto enostavno, ko sogovornika ne slišim več (on mene še vedno) pogledam hitro na telefon in vidim da dela telefon preklop (črtice signala se izgubijo in nastanejo nove, ne vem mogoče se prestavi na drug oddajnik)včasih pa izgubim tudi vezo. Največje probleme imam prov v BTC-ju kjer delam.

Mobitel Roaming seveda v Ljubljani je, ko se peljem v dvigalu (smartinska 140) mi prestavi na Mobitel Roaming, predvidevam da samo mobitel signal v dvigalu lovi. Prav tako ko grem iz Šmartinke na severno obvoznico mi je najmanj že trikrat v križišču za obvoznico kazalo da sem v Mobitelovem omrežju, in tako naprej...
Nobeden ni trdil, da lažeš, vendar zadevo si predstavil kot, da je to generalna težava vseh uporabnikov v LJ in še sploh tistih, ki so na lokaciji Šmartinske oz. BTC-ja :greensmart:

Da se prepričamo, kje je težava, je najbolje da se SIM za nekaj časa vstavi v drug telefon.

Sicer pa bil že v Stekleni palači ter poslovni stavbi BTC (Unikredit) in ni bilo zaslediti težav.

Res je tudi, da ne uporabljam Iphona, drugače pa je kar nekaj uporabnikov Tušmobil-a na navedeni lokaciji, menda bi tudi oni imeli potemtakem težave :?:




Lp.
Uporabniški avatar
tado
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 997
Pridružen: 14. Nov 2007 11:05
Telemach paket: FREE2GO Revolucija
Telefon: Alcatel Idol 3 4.7
Znesek računa: 7 €
Kraj: Perth (Scotland)/Kranj

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a tado »

Poglejte samo težave z iPhoni pri Si.mobilu...
Slika
spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a spiderkb »

V BTCju sem imel tudi sam že težave z kombinacijo iPhone+tusmobil, da mi je signal signal zginjal. Je bil pa prijatelj z Galasy SII zraven mene in ni imel težav.
Tako, da je veliko odvisno od aparata na kateri frekvenci omrežja deluje. Poznam lokacije v SLO, ko imajo ljudje samo soliden signal z Nokio, z ostalimi pa ne.
Odgovori