Debata med uporabniki Tušmobila

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
amajzelj
Novinec
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 15. Jul 2011 22:52
Telefon: HTC Desire S
Dodatni paketi: Opti Povezani

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a amajzelj »

lithium napisal/-a:
delboy napisal/-a:
Ne pozabi, da Tušmobil v večini sam razvija rešitve in storitve in za to ne skrbijo programerji billinga, sistemci in podobni.

Tisti, ki so za konkretne stvari zadolženi in odgovorni, nimajo ponujenih zgolj 1300 €, brez skrbi :joint:
Ampak a ni billing ena pomembnejših zadev v podjetju? Če je za objavljeni delovni mesti res razpisana takšna bruto plača, se bo sposoben in zanesljiv kader težko dobil. Nesposobnega kadra je pa žal veliko. In ti ponavadi naredijo več škode kot koristi. Pomisli samo, da ti en mojster zaradi "človeške napake" pošlje pomembne podatke v binarna nebesa. :ne:
Billing lahko pohendla trgovka, saj gre samo za milijone EURov, omrežje in centralo pa skladiščnik iz Cash&Carry centra, če zna z viličarjem razvažat konzerve fižola, mu tudi omrežni elementi ne bodo predstavljali nikakršen problem. :koma:
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2394
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S23u.
Kraj: Postojna

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a Deky_ »

Dej mobitelovec nehi sanjat..ker vidimo da si fouš da Tušmobilu gre bolje..kot si pričakoval zdej pa laži trosiš okoli... :headbash:
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Deky ne sekiraj se. Ko bodo Kitajci prevzel Telekom Slovenije bodo kitajčke importal v Slovenijo, sedanjo drago silo pa odpustil, ker bo za Kitajce predraga :D

Po združitvi TS in m@ se bo menda odpustilo 200 ljudi ali še več. Na Telekomu so študentom ukinili vsem štipendije. Pa je bilo kar nekaj štipendij. Plače zaposlenim pa dol.

Edino TS plačuje Ultri prek Iskre za nedelujoče bazne postaje :biggrin: za GG pa ni recesije. :evil:

Tušmobil (1 človek) sprogramira v 3h mesecih aplikacijo, katero je Mobitel naprimer kupil za 500.000 EUR. :joint: Kaj češ lepšga :thumbs:

PS: držte pesti, da bo danes objavljeno na netu tuševo letno poročilo za 2010 :greensmart:
Slika
desyncx
Znanec
Znanec
Prispevkov: 114
Pridružen: 02. Jan 2010 10:12
Telefon: Google nexus 6
Kraj: Celje

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a desyncx »

lithium napisal/-a:
amajzelj napisal/-a:Baje, da se je "velikemu" skisalo v glavi in da je plača za ta dva delovna mesta 1300 EUR BRUTO. :koma: :headbash: (tle ne vem ali se je za smejat ali za zjokat)
Uf, uf, če bi bilo to res, potem se mora zavedati sistemc&DBA != trgovka
Ampak dvomim, da podatek drži. Razen, če je še 100% dodatkov ;)
Glede na razmere na našem trgu, bi to kar držalo. Sej pri nas se plača ne izplačuje glede na znanje, sposobnost iznajdljivost. Ampak dobiš tisto, kar ti pipada po zakonu, za kaj več pa sanjaj sv***a o koruzi. Kaj boste rekli pri meni, ko sem 8 let delal v enem podjetju kot sistemski inženir. Praktično sem bil od jutra do večera na firmi, tudi v noč se je kdaj delo zavleklo. Dobil sem 900 € plače pa še zato sem se mogel kregati. Me je bilo resnično sram, da sem se lahko tako ponižal in delal za tako mizerno plačo. Seveda sem takšno službo pustil, čeprav sem za razne certifikate zagonil skoraj 10.000 €, ko bi si lahko za tak denar kupil malo boljši avto ali pa teh 10.000 € zapil, sem pa vlagal svoje znanje za razne certifikate in na koncu delam za isto plačo nekaj takega, kar lahko delajo vsi z poklicno šolo.
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2473
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone14 Pro
Dodatni paketi: EON light(200/50net)
Kraj: Celje

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a lithium »

Vse je odvisno od izobrazbe, znanja in certifikatov. In kako znaš to znanje "prodati" delodajalcu. Seveda, če firma solidno posluje.
Sedaj pa se vrnimo nazaj na temo ;)
Administrator neuradnega foruma
gostovanje v tujini
Novinec
Novinec
Prispevkov: 3
Pridružen: 24. Jul 2011 01:27
Telefon: sony ericsson
Znesek računa: 10

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a gostovanje v tujini »

Zanima me, če kdo ima idejo kako se je pri meni vklopil prenos podatkov. Leta 2009 sem po povratku iz tujine dobil Tušmobilov račun za prenos podatkov. Po pregledu računa sem ugotovil, da je prenos podatkov zaračunan vsakih 20 min(periodično), 24 ur na dan, sedem dni. Na Tušmobilu so mi povedali, da sem za nastavitve aparata odogovoren sam. Kje so te nastavitve niso hoteli povedati. Informacijo o nastavitvah sem dobil od drugega mobilnega operaterja (vsak telefon naj bi imel drugače nastavitve) in sem ugotovil, da sicer moj telefon ima možnost vklopa 5,10,30, 1 dnevnega prenosa podatkov ne pa tudi 20 min. Na Apeku so izdali odločbo v korist Tušmobila, na podlagi cmr izpisa ,ki dokazuje, da je tuji operater zaračunal tušmobilu opravljeno storitev ne pa tudi kako se je ta možnost vklopila. Skratka, na obravnavi je Tušmobil gladko odbil kakršno možnost, da s svoje strani razišče kako je do periodičnega vklopa prišlo (češ z tem ima stroške). Skratka, do danes je ostalo nepojasnjeno kako je mobilni aparat, ki v nastavitvah nima 20 minutnega periodičnega prenosa podatkov lahko podatke prenašal vsakih 20 min. Na Apeku so prodajali buče, da sem si sam naložil softwer z interneta. Ime softwera niso vedeli. Po pregledu računov za nazaj sem ugotovil,da se je prenos podatkov vklopil tudi mesec dni prej, le da sem bil v Sloveniji in so stroški prenosa bili zanemarljivi. Prenos podatkov se je vklopil meseca julija in avgusta,kar mi je dalo misliti, da so oni sami naredili vklop. Še posebej, ko sem ugotovil, da so leto 2009 končali z več kot 100.000.0000 izgubo. Isto leto je evropska komisija zmanjšala tudi cene smsov.
Na Apku sem dobil občutek, da so pristranski (tudi pri odobritvi umts je Apek ravnal pristransko). http://www.pravna-varnost.si/livelawyer ... newsid=196

Ga. Arnež, ki je vodila postopek je redno zaposlena na sodišču. Ne vem ali je zaposlitev na Apeku honorarna in menim, da v tem primeru gre za konflikt interesov. Ga. Arnež je trdila, da je primerov reklamacije, kje operater zaračunava prenos podatkov pri nas zanemarljiv. Žal, z različnih forumov in iz časopisnih novic ugotavljam, da te navedbe ne držijo. Tudi evropska praksa kaže drugačno sliko zato se tudi spreminja v smeri, da se potrošnik zaščiti saj so očitno mobilni operaterji našli odličen način za lupljenje potrošnikov.

Dodajam še link do objave, da je evropska komisija Sloveniji izdala opomin za kršitev telekomunikacijske zakonodaje kje Unija zahteva boljšo zaščito potrošnikov, jasnejše informacije o storitvah in boljšo zaščito osebnih podatkov.

http://www.finance.si/318864/Sloveniji- ... onodaje-EU
Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a enpir »

za začetek nam lahko omeniš kater mobilni aparat si takrat uporabljal... Mobilni operater, kot si že navedel, nima vpliva na nastavitve v samem mobilnem aparatu. Ne da ti niso hoteli povedati, ampak se tega enostavno ne ve, ve lahko le sam uporabnik posebej. V sistemu se ne beleži iz katerega programa se prenašajo podatki, temveč se vidi le da se prenašajo in koliko se prenese...

Programov, ki se ti periodično povezujejo na net je malo morje, vreme, facebook, e-pošta itd...

ne vidim povezave, kaj imajo ti članki veze z tvojim računom in prenosom podatkov?
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Kdo je končal s 100 mio € izgube? Tušmobil je leta 2009 končal s 26 mio € izgube, leta 2010 pa le še s 11 mio € izgube:
http://www.dreamdesign.si/informacije/m ... erjev.html

V nastavitvah telefona imaš blokado GPRS tujina.

Ker nekateri Android telefoni namenoma dostopajo do mobitelov omrežja (čeprav imaš na telefonu ročno tušmobil) je tušmobil omogočil blokado mobitel omrežja: *121*4*1*1# in kliči

Ker se ti je to zgodilo doma in v tujini mislim, da ena aplikacija na telefonu na vsakih 20 minut dostopa do GPRS prenosa. Recimo aplikacija za vreme se ti posodablja vsakih 20 minut. Tudi jaz mislim, da ni problem s strani operaterja ampak v tvojem telefonu.

Tušmobil je leta 2009 za gostovanje v tujini imel svojo maržo le 0,0070 €/klice/SMS/MB. Šele leta 2010 je Tušmobil dvignil maržo, vender ne toliko kot imata Si.mobil in Mobitel. Tudi sedaj ima nižjo maržo, od Mobitela in Si.mobila (zadnja tabela - marža operaterja v EU)
http://www.dreamdesign.si/informacije/m ... arifa.html

Slika

Izven EU je leta 2009 imel malo večjo maržo, samo še vedno manjšo kot Mobitel in Si.mobil. Tuji operater predloži račun Tušmobilu, on pa ga mora plačati če je upravičen znesek ali ni. Če bi v tujini zapravil 4000 € za prenos podatkov, bi ti tušmobil lahko odpisal le svojo maržo. Vendar bi še vedno moral plačati 3000 €. Tistemu operaterju mora Tušmobil plačati, kar so njegovi uporabniki uporabljali na tujem omrežju.

Ima pa Tušmobil omejitev prenosa podatkov na 32 MB/mesec v EU (to pride okoli 30-40 €) in izven EU tudi 32 MB/mesec (to pride pa med 300-500 € če porabiš vseh 32 MB).
Slika
gostovanje v tujini
Novinec
Novinec
Prispevkov: 3
Pridružen: 24. Jul 2011 01:27
Telefon: sony ericsson
Znesek računa: 10

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a gostovanje v tujini »

V poslovnem poročilu Tuš holdinga za leto 2009 je Tuš holding v letu 2008, ko so se na Tušmobilovih računih pojavljale sila čudne cifre, imel -100.387.224 eur izgube. Izguba je bila predvsem iz investicij v Tušmobil. Pozanimaj se na ajpesu kje so objavljena poslovna poročila.
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2394
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S23u.
Kraj: Postojna

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a Deky_ »

gostovanje v tujini napisal/-a:V poslovnem poročilu Tuš holdinga za leto 2009 je Tuš holding v letu 2008, ko so se na Tušmobilovih računih pojavljale sila čudne cifre, imel -100.387.224 eur izgube. Izguba je bila predvsem iz investicij v Tušmobil. Pozanimaj se na ajpesu kje so objavljena poslovna poročila.

Dej človek ne naklgadaj da veš nekaj...uporabnik DreamDesign ma več pojma kot ti tko da ne govori neumnosti..če si se sam zarad tega registriraš da objavlaš zelo stare članke si se uštel take ne rabimo... :headbash: :evil:
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

To so podatki iz AJPES-a. Namesto Tuš Holdinga vtipkaj Tušmobil in boš videl poslovne rezultate.

Razumeti moraš, da Tušmobil in Tuš Holding nista ista subjekta. Če bi Tuš Holding propadel, to ne bi vplivalo na Tušmobil. Če bi Tuš Holding šel v stečaj bi šel v Tušmobil v stečajno maso ter dobil novega lastnika. Ampak za Tušmobil ne bi nič spremenilo: ne finančno, ne poslovno.

Plus Tušmobil od avgusta 2010 posluje s pozitivnim EBITDA-jem. Na AJPES bo tušmobilovo letno poročilo 2010 prišlo predvidoma avgusta.

Leta je Tuš Holding se prestruktiral v Holding in tudi zaradi tega taka cifra. Plus Tuš Holding je takrat zajemal Tuš Telekom, Tušmobil, Engrotuš, Tuš nepremičnine, Tuš Srbija, Tuš BIH, Tuš Makedonija, ... ne mešat hrušk in jabolk.

Še rezultati poslovanja Tušmobila v primerjavi s Si.mobilom po letih delovanja:
http://www.dreamdesign.si/informacije/m ... vanja.html
Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Prilagam sliko iz Financ (tam nekje april-maj 2011):
Poslovni rezultati Tušmobila:
Slika

V letu 2009 je imel 26 milijonov čiste izgube, v letu pa le še za 11 milijonov izgube. Ne vem za letni EBITDA, vendar po mojem je tam okoli pozitivne nule.

Samo za primerjavo: Si.mobil je imel v 4 letu delovanja kar 30 milijonov evrov čiste izgube.
Slika
Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a Rocky »

Je na tem forumu kateri prodajalec iz planeta Tuš Koper? Prejšni petek mi je v TM poslovalnici službo ponujal hehe :hysterical:
Slika
Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a Azzil »

No, kar se prenosa podatkov tiče, sem imel sila podoben problem. Gostoval sem sicer v Mobitelovem omrežju (v tujini bi bile cifre večje), za prenos podatkov pa sem poleg naročnine plačeval okoli 17€. Najprej sem se zbunil, nato pa blokiral prenos podatkov v Mobitelovem omrežju. Tušmobil o tem ni vedel ničesar, sam pa imam od takrat znesek računa samo naročnino (t35), torej je bil problem pri meni, oz. mojemu telefonu (HTC Desire).

Operaterji nikakor ne morejo na tvoj telefon nameščati aplikacije, oziroma se povezovat na internet v tvojemu imenu. Tako da.. Resno: preveri nastavitve svojega telefona, tudi aplikacije pri android telefonih niso nedolžne (predvidevam, da je pri Windows in iOS isto, šele potem pojdi tožarit operaterja. Časi, ko so operaterji neke zneske "dodajali" na račun, so mimo.

:D
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Debata med uporabniki Tušmobila

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Se še spomnim debat, ko je stara mama 90 let pri Mobitelu klicala 090 linijo :biggrin: Klicala ni 090, ampak na računu je bil prikazan razdelek klici v 090 :hysterical:

Tudi moj bratranec je imel podoben primer pri Mobitelu. Plačeval je račun okoli 60 €/mesec. Ko pa je proti koncu meseca prenesel številko na tuš pa je imel zadnjo položnico nižjo za 30 €. Pa bil je december, kar pomeni da je 2x več klical zadnji mesec pri m@ :ahhh:

Ampak, da je stari mami mobitel pripopal na račun klice v 090 (številka se mi zdi je bila vroča linija) pa ne bom nikoli pozabil :dolgjezik:
Slika
Odgovori