Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

O ostalih operaterji interneta, IPTV, telefonije ...
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2377
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: iPhone 13 Pro Max
Kraj: Postojna

Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Odgovor Napisal/-a Deky_ »

Banke ne smejo družbi T-2 z njenih računov izplačati denarnih zneskov v višini 1,3 milijona evrov oziroma 6.631 evrov

Sodišče je prepovedalo bankam, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2 , izplača tej družbi ali komu drugemu po njenem nalogu denarnih zneskov v višini 1,3 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v enem oziroma 6.631,30 evra z zakonskimi zamudnimi obrestmi v drugem postopku. Takšna sklepa o predhodni odredbi je danes prejel Telekom Slovenija [TLSG 91,42 -0,09%].

Kot so iz Telekoma sporočili prek Seoneta, so namreč uspeli izkazati obstoj obeh pogojev za izdajo predhodne odredbe iz zakona o izvršbi in zavarovanju, in sicer, »da je v posameznem postopku že izdan ustrezen sklep o izvršbi, ter da je podana objektivna nevarnost, da bo brez izdaje predhodne odredbe uveljavitev terjatve onemogočena oziroma precej otežena«. Kot pojasnjujejo na Telekomu, so zadnji pogoj izkazali s trditvami in dokazi o slabem finančnem stanju družbe T-2, »ki se izpostavlja kot poslovna izguba, visoka zadolženost, kapitalska neustreznost, nesprejemljivo visoko tveganje v povezavi s plačilno sposobnostjo ter višini neporavnanih obveznosti družbe T-2 do Telekoma Slovenije«.

vir: http://www.finance.si/292676/Sodi%B9%E8 ... rimeru-T-2
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2418
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Odgovor Napisal/-a lithium »

Zanimivo, kako hitro delajo sodišča za državna podjetja :confused:
Administrator neuradnega foruma
JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Odgovor Napisal/-a JtS® »

Sodišče je po neuradnih inforamcijah operaterju T-2 dalo še dva meseca časa za sanacijo. Če bo ta neuspešna, bo uvedlo stečajni postopek.

Po poročanju Financ je Telekom Slovenije od sodišča zahteval takojšnjo uvedbo stečajnega postopka proti T-2, a je sodišče ugodilo mariborski telekomunikacijski družbi, ki je prosila za odlog. Po neuradnih informacijah naj bi imel T-2 sedaj še dva meseca časa za sanacijo, če ta ne bo uspešna, pa se bo uveden stečajni postopek.

Največji lastnik T-2, investicijska družba Zvon Ena Holding že več mesecev neuspešno išče kupca za zadolženo podjetje. Telekom Slovenije je zahteval uvedbo stečajnega postopka, ker naj bi mu T-2 dolgoval 13 milijonov evrov za uporabo infrastrukture. Medtem pa T-2 v tožbi od Telekoma zahteva 130 milijonov evrov odškodnine zaradi domnevnega omejevanja konkurence.

Več o usodi T-2 bo torej znanega čez dva meseca.

vir: http://dne.enaa.com
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2418
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Odgovor Napisal/-a lithium »

Še nekaj "neuradnega" v današnjih financah... :nevem:
Neuradno: navdušenja nad prodajo T-2 največji državni banki za evro ni

Mariborsko sodišče je dalo telekomunikacijskemu operaterju T-2 časa do 3. januarja, preden bo odločalo o stečaju. Do takrat mora izpeljati postopke za povečanje osnovnega kapitala in odpraviti morebitne razloge za insolventnost družbe.

Stečaj je septembra predlagal državni Telekom Slovenije [TLSG 90,29 -1,24%], ki mu cerkveni T-2 za opravljene storitve po pogodbah dolguje okoli 13 milijonov evrov. T-2 sicer toži Telekom za 130 milijonov evrov zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja.
Dvomi o uspehu sanacije

Čeprav so na T-2 - vsaj tako pravijo - prepričani, da razlogov za stečaj ni in da tega ne bo, naši viri menijo drugače: "Veliko upanja, da bi se družbe v (ne)posredni lasti mariborske nadškofije rešile, ni."

In to čeprav podjetja pred finančnim zlomom poskušata rešiti svetovalna skupina TMF in ekipa banke Rothschild . Spomnimo, o finančnem zlomu nadškofije smo pisali že večkrat. Prek svojih družb - Gospodarstvo Rast, Zvon Ena Holding in T-2 - se je skupina v minulih letih zadolžila za 700 milijonov evrov.

Pred dnevi je NLB Zvonu Ena Holdingu [ZVHR 0,20 0,00%] poslala ponudbo za odkup telekomunikacijske družbe T-2 za evro, vendar pa po neuradnih informacijah nad ponudbo ni bilo navdušenja. T-2 je namreč večji dolžnik banke in ima pri skupini NLB (posredno) za 200 milijonov evrov posojil - 80 milijonov neposredno, preostanek pa prek Zvona Ena Holdinga. Banke so po naših informacijah razočarane, svetovalci mariborske nadškofije pa pripravljajo scenarij, kako ta teden nadaljevati.

Večji optimisti sicer menijo, da so še vedno na voljo poti za izognitev stečaju - recimo prisilna poravnava, prevzem, ki bi ga opravil strateški partner, ali konverzija terjatev v lastniške deleže. Spomnimo, okoli 80 milijonov evrov T-2 dolguje za gradnjo omrežja še Gratelu .

Zvon Ena že dalj časa neuspešno prodaja T-2. Zainteresirana sta bila Telekom Austria (pod katerega v Sloveniji sodi mobilni operater Simobil ) in belgijski zasebni naložbeni sklad Amisco (ta je v Sloveniji lastnik Amisa), a sta že pred mesecem obupala zaradi želja nadškofije. Po drugi strani pa sta po neuradnih informacijah tudi že obupala nad željami iz Zvona Ena.
Administrator neuradnega foruma
Uporabniški avatar
DuxVinedorum
Znanec
Znanec
Prispevkov: 155
Pridružen: 14. Sep 2007 19:47

Re: Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Odgovor Napisal/-a DuxVinedorum »

Ajajaj, ta bi bila pa neumnost stoletja. Prodati drzavni banki NLB = prodati Telekomu = nacionalizirati (pa bodo ze ta rdeci poskrbeli, da se konkurenco unici). :headbash:
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Sodišče ugodilo Telekomu v primeru Sinfonika

Odgovor Napisal/-a avgi »

Sinfonika dokončno izgubila proti Telekomu

Prav tako se je sodba v sodnem sporu med Telekomom Slovenije in Sinfoniko je postala pravnomočna, saj jo je potrdilo tudi višje sodišče, so nam potrdili na sodišču. Spomnimo, Sinfonika je Telekom tožila zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja pri uvedbi storitve centrex.

Vir: Finance.si
Slika
Slika
Odgovori