Novinarji o Tušmobilu

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Na svoji spletni strani sem ustvaril nov razdelek, kjer bodo objavljene povezave do novic o slovenski mobilni telefoniji:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/mediji.html
Slika
JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a JtS® »

Drobni tisk v brezmejnih
Klicev v druga slovenska omrežja je lahko samo največ toliko kot klicev v Tušmobilovo omrežje. Če je klicev v druga slovenska omrežja več, jih dodatno obračunajo po veljavnem ceniku, pa čeprav celotna zakupljena količina še ni porabljena. To določilo je prava stroškovna past, saj je pri Tušmobilu le slabih 8 odstotkov uporabnikov mobilne telefonije.
OK...zakaj nič takega ne najdem na Tušmobilovi uradni strani ali je to preprosto rečeno laž?!
Zadnjič spremenil JtS®, dne 16. Dec 2010 13:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2391
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S23u.
Kraj: Postojna

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a Deky_ »

SPLOŠNO O BREZMEJNIH PAKETIH
V pakete vključene količine storitev (klici, SMS, MMS, prenos podatkov) so določene kot vsota vseh storitev, ki se od dodeljene količine odštevajo kosovno, pri čemer velja, da en kos predstavlja ena minuta klica (v skladu z načinom obračunavanja po obračunskem intervalu), v Tušmobilovem radijskem omrežju pa še en poslan SMS, en poslan MMS, ali en prenesen megabajt podatkov. Naročnik lahko do porabe kosovno določenih količin uporablja katerekoli izmed navedenih storitev.

SPLOŠNA PRAVILA UPORABE STORITEV V PAKETU
Vključene minute pogovorov veljajo za klice in videoklice v Tušmobilovo in ostala mobilna in stacionarna omrežja znotraj Slovenije, razen za klice na posebne in komercialne številke, za klice v tujino in za odhodne in dohodne klice v tujini. Vključena SMS sporočila veljajo za pošiljanje znotraj Slovenije in iz Slovenije, ne veljajo pa za pošiljanje v donatorske in komercialne namene. Vključena MMS sporočila veljajo za pošiljanje znotraj Slovenije. Vključen prenos podatkov velja znotraj Slovenije. Obračunski interval za prenos podatkov je deset kilobajtov. Ob sklenitvi naročniškega razmerja se naročniku obračuna enkratni strošek priključnine v višini 10,00 EUR (z vključenim DDV).

OMEJITVE, IZJEME IN ZARAČUNAVANJE PO PORABI
Razen, kjer je posebej navedeno drugače, se po porabi 50 odstotkov vključenih storitev v obliki klicev za zaključevanje izven Tušmobilovega omrežja, vsi nadaljnji klici, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja, obračunajo v skladu z veljavnim cenikom za storitve izven Tušmobilovega omrežja (storitve znotraj Tušmobilovega omrežja se še vedno odštevajo od količine skupno vključenih količin), po porabi celotne količine vključenih storitev pa se v skladu z veljavnim cenikom za porabljeno količino obračuna tudi vsaka nadaljnja enota storitve. Neizkoriščenega obsega storitev v tekočem obračunskem mesecu ni mogoče prenesti/izkoristiti v naslednjem obračunskem mesecu.

RADIJSKO OMREŽJE
Ko se Tušmobilov uporabnik nahaja v Tušmobilovem lastnem omrežju, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL, ko pa se nahaja oz. gostuje v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL MOBITEL. Nekateri modeli mobilnih telefonov (predvsem starejši modeli telefonov, ki niso bili kupljeni pri Tušmobilu) omrežje, v katerem se nahaja uporabnik, prikazujejo drugače, v zvezi s čimer se lahko pozanimate pri proizvajalcu svojega mobilnega terminala. Za pomoč in informacije se obrnite na klicni center za pomoč uporabnikom na telefonsko številko 070 700 700. V kolikor je uporabnik v času uporabe storitve prijavljen na radijsko omrežje ponudnika nacionalnega gostovanja, se za klice znotraj paketa uporablja obračunski interval 180 sekund, za klice izven paketa pa 60 sekund. V Tušmobilovem radijskem omrežju je obračunski interval za klice 30 sekund.

DODELJEVANJE IN ČASOVNA VELJAVNOST
Dodeljene količine storitev, ki so del naročniškega paketa ter morebitne količine dodatnih storitev se naročniku v celoti dodeljujejo na začetku prvega dne tekočega meseca po aktivaciji storitve, ob aktivaciji naročniškega razmerja oz. storitve po 1. dnevu v določenem mesecu, pa se naročniku dodeli sorazmerni del vključenih količin ter obračuna sorazmerni del naročnine glede na preostanek dni do izteka prvega meseca. Dodelitev količin storitev, ki so naročniku na voljo za uporabo v določenem obračunskem obdobju, ima značaj podlage za obračun dogovorjenega zneska naročnine / zakupa količin, za kar Tušmobil izda račun po zaključku obračunskega obdobja, v dogovorjenem roku. Prenehanje naročniškega razmerja pred potekom posameznega obračunskega obdobja ne vpliva na višino zneska naročnine / zakupnine za obračunsko obdobje, v katerem je naročniško razmerje prenehalo.

PRAVILA PRIMERNE UPORABE STORITEV
Tušmobil je označeni paket oblikoval z namenov zagotavljanja uporabniške izkušnje, ki za povprečnega uporabnika pomeni neomejeno uporabo storitev in sicer z dodelitvijo tako visoke količine storitev, da je povprečni uporabnik v določenem obračunskem obdobju običajno ne doseže oz. ne porabi. V določenih primerih, zlasti, ko poraba označenega paketa začne bistveno odstopati od siceršnje povprečne uporabe ali Tušmobil na podlagi analize prometa oceni, da storitev naročnik ne uporablja v skladu z običajnimi vzorci uporabe povprečnega Tušmobilovega naročnika (zlasti če storitve uporablja v komercialne namene, v sistemih za zaključevanje klicev, v sistemih za klicanje brez posredovanja človeka ipd.) si Tušmobil za zaščito kvalitete storitev, integritete omrežja in zaščite omrežja pred preobremenitvami, pridržuje pravico naročnika opozoriti in mu omejiti možnost uporabe storitev, ki jih v okviru označenega paketa nudi brez dodatnega plačila oz. omejiti prenosne hitrosti podatkovnih sej za prenos podatkov. V izogib dvomu se bo v vsakem primeru za preseganje običajne rabe štelo kumulativno preseganje 5000 enot porabe storitev v obliki klicev, SMS ali MMS ali preseganje 1500 minut klicev za storitve, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja ali preseganje 20 GB prenosa podatkov. Tušmobil lahko poveča število v prejšnjem stavku dodeljenih minut brez vnaprejšnjega obvestila.

Dodeljene količine storitev, ki so del naročniškega paketa ter morebitne količine dodatnih storitev se naročniku v celoti dodeljujejo na začetku prvega dne tekočega meseca po aktivaciji storitve, ob aktivaciji naročniškega razmerja oz. storitve pa se naročniku dodeli sorazmerni del vključenih količin ter obračuna sorazmerni del naročnine glede na preostanek dni do izteka prvega meseca. Dodelitev količin storitev, ki so naročniku na voljo za uporabo v določenem obračunskem obdobju, ima značaj podlage za obračun dogovorjenega zneska naročnine/zakupa količin, za kar Tušmobil izda račun po zaključku obračunskega obdobja, v dogovorjenem roku. Prenehanje naročniškega razmerja pred potekom posameznega obračunskega obdobja ne vpliva na višino zneska naročnine/zakupnine za obračunsko obdobje, v katerem je naročniško razmerje prenehalo. Deaktivacije dodatnih paketov se izvajajo zadnji dan v mesecu.

Dodatne informacije o tej ponudbi so na voljo v poslovalnicah Tušmobila, na telefonski številki 070 700 700 in na spletni strani http://www.tusmobil.si.

Jst nevem kaj tukaj ni jasno v tem drobnem tisku..razen če je človek glup pa ne zna prebrat.. :nevem:
JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a JtS® »

Potem se ZPS moti in sam zavaja potrošnike s svojo neumnostjo?!
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Slika
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Pogovor s direktorjem APEK-a:
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042411440

Tušmobilu ne boste odvzeli brezplačnih frekvenc, saj bi lahko od države prek sodišča zahteval povrnitev stroškov izgradnje omrežja, ki bi znašali približno 120 milijonov evrov. Od kod vam ta številka?
Gre za njihovo oceno. Ampak ne glede na to, ali gre za 120 ali 60 milijonov evrov, je dejstvo, da je težko povrniti neko stanje za nazaj. Odgovor na vprašanje, zakaj Tušmobil ni plačal frekvenc oziroma zakaj jih ne plača sedaj, je preprost. Zakon nam ne daje prav nobene podlage, da bi tako odločili. Možno je edino, da se obnovi postopek in naredi razpis. Toda v trenutku, ko storimo to, padejo odločbe in operater ne more več opravljati svoje dejavnosti. Spet ima vso zakonsko podlago, da toži agencijo za nastalo škodo. Operater ni kriv, da je dobil odločbo, ki je bila po vseh pravilih, in šel na podlagi tega v investicijo.

V Indiji je zadnje tedne aktualna novica, da namerava vlada odvzeti na desetine mobilnih licenc, saj njihovi imetniki ne izpolnjujejo meril, določenih ob podelitvi. Tušmobil izpolnjuje vse pogoje, na primer glede pokritosti?
Ko v Sloveniji operater prejme licenco za uporabo frekvence, mora v enem mesecu predložiti načrt izgradnje omrežja. In to so storili vsi, tudi Tušmobil. Po določenem času pogledamo, ali operaterji zaveze izpolnjujejo ali ne. Tušmobil smo nadzirali in izpolnjeval je vse obveze.
Po drugi strani si težko predstavljam, da bi frekvence odvzeli nekomu, ki bi namesto predvidenih 60 odstotkov dosegel zgolj 50 odstotkov. Pred leti so bile na primer podeljene frekvence WiMax podjetju Incotel. Agencija mu dejansko ni mogla odvzeti frekvenc, saj mu je uspelo sodišču dokazati, da je zgradil dve ali tri bazne postaje in imel tistih nekaj naročnikov, to pa mu je izdalo začasno odredbo. Pa čeprav storitev ni delovala. Kaj se je zgodilo? Frekvence smo prejeli nazaj šele tedaj, ko je podjetje propadlo, zato sklepa o odvzemu nismo mogli poslati nikamor in smo ga obesili na oglasno desko v agenciji.
Slika
delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a delboy »

Neki vrli jeziki so tečnarili, da Tušmobil ni izpolnil dane zaveze, katere je dal ob prejemu frekvence za UMTS. Tušmobil pa dejansko, ne da jih je izpolnil, ampak jih je že dejansko presegel :biggrin: .

Lp.
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2391
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S23u.
Kraj: Postojna

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a Deky_ »

Tušmobil že drugič postavlja trende
Tušmobil je pred tremi leti kot prvi operater v Sloveniji ponudil nov koncept naročniških paketov z vključenimi količinami za različne storitve.


Tokrat z novo, inovativno ponudbo brišejo meje med storitvami in uvajajo še enostavnejši in preglednejši koncept z enotami, s katerimi uporabnik lahko poljubno razpolaga.

Tušmobilovi brezmejni paketi so sveža in inovativna ponudba na evropskem mobilnem trgu. Novi paketi namreč vključujejo enote, ki hkrati veljajo tako za klice, sporočila kot tudi za prenos podatkov, odločitev vsakega posameznika pa je za katere storitve bo enote porabil. Izračun je enostaven; za vsako minuto pogovora, poslano SMS ali MMS sporočilo ali 1MB prenosa podatkov vam bodo pri Tušmobilu iz računa odšteli 1 ENOTO. Tušmobil svojim uporabnikom torej
prepušča veliko svobode pri uporabi mobilnih storitev ter oblikovanju njihovega paketa. Izpostavljamo nekaj največjih prednosti nove Tušmobilove ponudbe:
• paketi so fleksibilni in prilagodljivi posamezniku;
• z zakupom vnaprej znane količine enot boste imeli večji pregled nad svojo mesečno porabo;
• Tušmobil svojim naročnikom edini med slovenskimi operaterji omogoča preverjanje stanja enot na računu v realnem času. To pomeni, da boste prejeli povsem natančen podatek o porabi enot do trenutka, ko ste poslali zahtevek
za informacijo o stanju;
• ker boste zakupili paket storitev, boste za svoj denar dobili več; na primer paket BREZMEJNIH 1000 za 19 € mesečno vključuje kar 1000 enot;
• v vseh paketih so uporabnikom na voljo mobilni telefoni že od 1evra dalje.

Uporabnikom mobilnih storitev v Sloveniji je na voljo eno izmed tehnološko najnaprednejših in okolju prijaznih mobilnih omrežij.Pri Tušmobilu so z nadgradnjo HSPA+ v samo treh letih od prihoda na slovenski trg uporabnikom ponudili trenutno najhitrejši in najzmogljivejši prenos podatkov na mobilnem
telefonu ali na računalniku, kar do 21,6 Mbit/s. Pri tem velja izpostaviti tudi, da je Tušmobil po pokritosti prebivalstva s signalom UMTS že na drugem mestu med slovenskimi operaterji. Zaradi hitrega razvoja in pospešene izgradnje omrežja vedno več uporabnikov za opravljanje storitev uporablja le še Tušmobilovo lastno omrežje. Pri Tušmobilu tako zaznavajo upadanje uporabe omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja. Kljub temu nacionalno gostovanje še naprej ostaja na izbiro Tušmobilovim uporabnikom, ki na ta način tudi v bolj odročnih kotičkih Slovenije, kjer Tušmobil svojih baznih postaj trenutno še nima, brez težav uporabljajo vse mobilne storitve. Omeniti velja, da lahko uporabniki koristijo enote v brezmejnih paketih za opravljanje klicev tudi v nacionalnem gostovanju. Vse dodatne informacije o paketih in pogojih te ponudbe so dostopne na http://www.tusmobil.si, na brezplačni telefonski številki 080
700 700 in na prodajnih mestih Tušmobil.
vir: http://www.zurnal24.si/naslovnica/tusmo ... 649/clanek
Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a enpir »

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a SvetIdej »

Po moji zaslugi :evil:
Slika
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2466
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a lithium »

Gregor Štampohar novi direktor Tušmobila

Dozdajšnji direktor prodaje Tušmobila Gregor Štampohar je prevzel vodenje tretjega največjega mobilnega operaterja Tušmobil, in sicer od Iva Švrljuge, ki je novembra lani nasledil Matjaža Zadravca na čelu skupine Tuš.

»Med glavnimi nalogami novega direktorja bo nadaljevanje dozdajšnje smeri razvoja,« so nam v Tušmobilu odgovorili na vprašanje, ali bo ena izmed Štampoharjevih prednostnih nalog tudi prodaja podjetja.

Medtem se po naših neuradnih informacijah v Tušmobilu pripravlja reorganizacija, prek katere naj bi konsolidirali stroške.


Vir: http://www.finance.si/8331063/Gregor-%C ... c=pj170113
Administrator neuradnega foruma
Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a Rocky »

enpir napisal/-a:ZPS se je premislil ;)
http://www.zps.si/tehnologija/telefon-g ... Itemid=630
404 not found ?
Slika
Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a enpir »

Link je star že 2 leti, ni od danes ;)
Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a Rocky »

Se opravičujem :D Sem samo 17.1 pogledal :D
Slika
delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Novinarji o Tušmobilu

Odgovor Napisal/-a delboy »

lithium napisal/-a:Gregor Štampohar novi direktor Tušmobila

Dozdajšnji direktor prodaje Tušmobila Gregor Štampohar je prevzel vodenje tretjega največjega mobilnega operaterja Tušmobil, in sicer od Iva Švrljuge, ki je novembra lani nasledil Matjaža Zadravca na čelu skupine Tuš.

»Med glavnimi nalogami novega direktorja bo nadaljevanje dozdajšnje smeri razvoja,« so nam v Tušmobilu odgovorili na vprašanje, ali bo ena izmed Štampoharjevih prednostnih nalog tudi prodaja podjetja.

Medtem se po naših neuradnih informacijah v Tušmobilu pripravlja reorganizacija, prek katere naj bi konsolidirali stroške.


Vir: http://www.finance.si/8331063/Gregor-%C ... c=pj170113

Mislim, da bo ta direktor v enem letu pogorel, ne deluje mi kot nek kaliber, ki lahko kaj pametnega izvede :greensmart:


Lp.
Odgovori