Nov avtoprevoznik v Sloveniji - Flixbus

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Nov avtoprevoznik v Sloveniji - Flixbus

Odgovor Napisal/-a avgi » 07. Jun 2016 22:43

Nov avtoprevoznik bo Slovence vozil v tujino

Sredi meseca na slovenski trg vstopa nov ponudnik avtobusnih prevozov, Flixbus, ki bo potnike vozil v tujino. Vozovnice od pet evrov naprej.

Slika

Flixbus bo šest slovenskih mest povezal s 35 kraji v Nemčiji, Avstriji, Italiji in na Hrvaškem, od tam pa bo potnikom na voljo Flixbusova evropska mreža, ki jo sestavlja okoli 100.000 dnevnih povezav na 800 destinacij. Kot so sporočili iz družbe Flix Mobility, bo tako Slovenija kmalu postala del mreže tega prevoznika, ki se je razvil iz nemškega startup podjetja in je lani po Evropi popeljal približno 20 milijonov potnikov, od ustanovitve leta 2013 pa okoli 35 milijonov.

S 16. junijem bodo tako Ljubljano, Maribor, Bled, Postojno, Koper in Portorož neposredno povezali s 35 kraji v tujini; potniki bodo lahko med drugim do sedemkrat dnevno potovali v München, na Dunaj, v Berlin, Milano, Benetke in na številne kraje ob hrvaški obali. Na voljo bodo tudi nočne povezave. Uporabnikom bo v drugem koraku na voljo preostala evropska mreža, ki jo trenutno sestavlja približno 100.000 dnevnih povezav do 800 destinacij po stari celini.

"Vstop na slovenski trg predstavlja tehten korak za Flixbusovo mednarodno širitev. Slovenija s svojo lokacijo v osrčju Evrope odlično dopolnjuje našo mrežo. Ljubljana bo tako s pogostimi mednarodnimi povezavami postala pomembno središče regije," je dejal generalni direktor in ustanovitelj podjetja Andre Schwämmlein in ob tem napovedal nove povezave.

Cene vozovnic se bodo po napovedih novega prevoznika gibale od petih evrov navzgor, poleg tradicionalnega nakupa na avtobusnih postajah in v turističnih agencijah pa ponujajo tudi spletni nakup ter brezplačno spreminjanje in odpoved vozovnice do 15 minut pred odhodom. Potniki lahko vozovnico kupijo tudi preko mobilne aplikacije FlixBus-App, spontani uporabniki pa tudi pri vozniku. Vkrcajo se lahko s QR-kodo brez klasične papirnate vozovnice.

Več na www.flixbus.si ali www.flixbus.com

Vir: Flixbus.si in Zurnal24
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Nov avtoprevoznik v Sloveniji - Flixbus

Odgovor Napisal/-a avgi » 25. Jun 2016 20:29

VEČ povezav! :thumbs:
Slika
Za povečavo klikni na sliko
Slika
Slika

Odgovori