Zavora za ukinitev stroškov gostovanja v EU

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Zavora za ukinitev stroškov gostovanja v EU

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Mar 2015 10:27

Iz Bruslja prihaja neprijetno presenečenje za uporabnike mobilnih storitev. Predstavniki lokalnih vlad držav EU so namreč prelagali moratorij za uveljavitev ukinitve stroškov gostovanja mobilnih storitev, kar je že bilo izglasovano v evropskem parlamentu aprila 2014 in bi moralo biti povsod dokončno uveljavljeno konec 2015.

Po novem predlogu naj bi dokončno ukinitev stroškov gostovanja prestavili na konec 2018. Kot razlog navajajo, da rabijo telekomunikacijske družbe nekaj več časa, da se prilagodijo razmeram, ki izhajajo ukinitve tovrstnih stroškov.

V zameno sicer predlagajo nekakšno »podatkovno kapico«, določeno količino podatkov, ki bi jo gostujoči uporabniki plačali brez dodatnih stroškov gostovanja, nad tem pa bi bili stroški podobni kot danes. Trenutno še ni jasno, koliko megabajtov ali minut pogovora naj bi znašala taka kapica.

Države tako skušajo spremeniti odločitev evropskega parlamenta v korist zaščite interesov lokalnih telekomunikacijskih družb. Zadeva je že prižgala burno debato v evropskih političnih krogih. Evropska skupina liberalcev je že obsodila to potezo, ki bi sicer evropskim uporabnikom po nekaterih ocenah letno prihranila 500 milijonov dolarjev.

Pri tovrstnih korakih se res lahko upravičeno vprašamo, v čigavem interesu delujejo državne vlade, kapitala ali državljanov.
vir: http://www.monitor.si/novica/zavora-za- ... ign=buffer
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Zavora za ukinitev stroškov gostovanja v EU

Odgovor Napisal/-a avgi » 05. Mar 2015 23:16

To je pa korak nazaj. :greenneutral:
Slika
Slika

Odgovori