SI Labs

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

SI Labs

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Avg 2012 11:45

Mene pa zanima kaj bi doma radi regulirali prek telefona? ;)
Slika

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Phantom » 12. Avg 2012 13:36

Jaz trenutno delam nadzor luci in ograje preko androida. Kasneje mogoce se dodam kaksno kamero, pregled temperature... Sky is the limit :P

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Avg 2012 13:51

delaš žični ali brezžični sistem?
Slika

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Phantom » 12. Avg 2012 13:59

Brezzicno bo vse. Malo nerodno bi bilo sedaj vlect kable po celi hisi :) Bo pa nadzor preko interneta. Ne vem se ce bom pustil dostop le iz lokalnega omrezja ali pa bom naredil globalno in vse skupaj zascitil z geslom... Mogoce celo oboje z razlicnim dostopom zaradi varnosti... Odvisno kaj vse bom nadzoroval :)

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Avg 2012 14:28

home.svetidej.com ;)
Slika

spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a spiderkb » 12. Avg 2012 20:24

Phantom napisal/-a:Brezzicno bo vse. Malo nerodno bi bilo sedaj vlect kable po celi hisi :) Bo pa nadzor preko interneta. Ne vem se ce bom pustil dostop le iz lokalnega omrezja ali pa bom naredil globalno in vse skupaj zascitil z geslom... Mogoce celo oboje z razlicnim dostopom zaradi varnosti... Odvisno kaj vse bom nadzoroval :)

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Na tvojem mestu bi si jaz postavil VPN in preko njega dostopal do lokalnega in preko njega krminil vse.

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Phantom » 12. Avg 2012 23:34

Potem bi moral cel cas laufat se en racunalnik, v mojem primeru pa to ne bo potrebno, saj bo na ruter neposredno povezan mikrokontroler... Ena moznost je da bom na svojem zakupljenem strezniku naredil aplikacijo in dovolil dostop do mikrokontrolerja le z IPja streznika, druga moznost pa je da bo tudi dostopne podatke preveril mikrokontroler... Sicer pa bom o tej resitvi razmisljal sele ko bo vse urejeno na lokalni ravni... Danes sem sele usposabljal komunikacijo z lokalno mrezo in med posameznimi enotami/komponentami :)


Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Avg 2012 23:55

a bi imel kaj takega :greensmart:

Slika

Slika
Slika

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a delboy » 14. Avg 2012 12:34

Tema in in predlogi niso zgrešeni :thumbs:

Le naprej z idejami, še bolje izkušnjami :nazdravje:



Lp.

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Phantom » 19. Sep 2012 16:46

Tako pa sem tudi jaz zacel delat na aplikaciji dokler cakam na strojno opremo :)

Slika

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Priponke
uploadfromtaptalk1348065962729.jpg
uploadfromtaptalk1348065962729.jpg (51.14 KiB) Pogledano 17810 krat
Slika

Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Rocky » 20. Sep 2012 10:00

Kako to da delate nativne aplikacije in ne HTML5 ?
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 20. Sep 2012 10:17

HTML5 je bolj za igre (oziroma tam kjer se je uporabljal Flash), za resne aplikacije pa nikakor.
Slika

Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: SI Labs

Odgovor Napisal/-a Rocky » 20. Sep 2012 18:35

Predvsem sem mel v mislih webapp, torej app ki je na voljo na vseh platformah, desktop,tablet in mobile (android,win,ios) z enim programiranjem.
Slika

Odgovori