Moč Signala

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 24. Avg 2011 09:41

Ena je še nekje v Izoli. V Spodnjih Gameljnah (055) je na gasilskem domu. Sam bom začel dodajat prave podatke preko aplikacije drug teden :)

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Avg 2011 09:43

Na tem seznamu Izole ni:
http://www.t-2.net/podpora/omrezje/umts/dostopnost

055 pa misliš Srednje Gameljne a ne? (srednje Gameljne 21a) :) Na tem PGD-ju so vsi 4 gor. To gasilci služjo :)
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 24. Avg 2011 10:25

A izmenjuješ podatke tudi na http://opencellid.org

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Avg 2011 10:29

Noup. Treunutno je premalo podatkov tam za kakšno analizo (edino za Ljubljano za Si.mobil in Mobitel je dokaj OK).
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Avg 2011 12:43

Google :bog: :bog: :bog: :bog:

Najboljši seznam CellID-jev (ter približne lokacije) ima Google :greensmart: :bog: :bog: :bog: :bog: Njihov seznam mi bo kar pomagal :D
Slika

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a delboy » 24. Avg 2011 14:41

DreamDesign napisal/-a:Imena baznih postaj so sedaj začasne. S kalkulatorjem bom s pomočjo T-2 uporabnikov definiral "uradna" imena baznih postaj.

Lokacije vijoličnih baznih postaj sem pridobil s prebiranjem T-2 foruma (stare teme). svetlo modre, pa so dodane po spisku UMTS baznih postaj iz T-2 strani (tukaj so neznane lokacije, se pa ve da tista bazna je v določen kraju).

Za začetek bo.

T-2, kakor mi je znano ima postavljene svoje bazne tam, kjer ima napeljano svojo optiko, tako, da se njihove bazne nekako locirane s kolokacijami same optike.


Lp.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Avg 2011 15:16

To vem ja :)

Sedaj pa vsi si inštalirat Google Maps na telefon ter vključiti GPS ter malo se sprehajati naokol :D Da bo ata Google mel več informacij o slovenskih omrežjih :greensmart:
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 24. Avg 2011 15:31

in kako dobiš podatke od googla?

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 24. Avg 2011 15:45

Optika ni pogoj. Svoje bazne imajo tudi tam, kjer imajo dober VDSL link (recimo Vojnik).
Administrator neuradnega foruma

Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Rocky » 24. Avg 2011 16:48

Od Benedikta do Radgone je tema. Tako po glavni cesti kot po stranski cesti na relaciji cmurek - apače - radgona.
Slika

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a delboy » 24. Avg 2011 16:50

lithium napisal/-a:Optika ni pogoj. Svoje bazne imajo tudi tam, kjer imajo dober VDSL link (recimo Vojnik).
Tako ja, pozabil sem še to napisati :biggrin:



Lp.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 24. Avg 2011 18:40

Tušmobil ima tudi LAC 90 (Goriška). Tušev zemljevid se je skoraj popolnoma pomodril. V naslednji posodobitvi :)

T-2 v Ljubljani ima LAC 100.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 25. Avg 2011 11:38

Nove najdene bazne v okolici Kočevja: SE646, SE659.

In Google mi je povedal, da je 5 km od mene nova bazna na Otočcu: SE699 :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: ta mora bit frišna :biggrin:

Ajde bok, grem jst na teren :biggrin: :joint:

Edit: res je nova SE699. Nisem še ugotovil točne lokacije. Pokriva pa avtocestni odsek Novo mesto - Kronovo. :klic:
Slika

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a JtS® » 25. Avg 2011 12:37

Google dela svoje. :P

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 25. Avg 2011 12:39

DreamDesign napisal/-a:Nove najdene bazne v okolici Kočevja: SE646, SE659.

In Google mi je povedal, da je 5 km od mene nova bazna na Otočcu: SE699 :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: ta mora bit frišna :biggrin:

Ajde bok, grem jst na teren :biggrin: :joint:

Edit: res je nova SE699. Nisem še ugotovil točne lokacije. Pokriva pa avtocestni odsek Novo mesto - Kronovo. :klic:
Kako pa ugotoviš če je v bližini kaj novega?

Odgovori