Moč Signala

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Mar 2011 16:11

A mi zna kdo razložit kaj to pomeni pri moči signala?

primer: -89dBm 15ASU

In kdaj signal odličen ko so te cifre manjše al večje? :biggrin:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 08. Mar 2011 17:31

Deky_ napisal/-a:A mi zna kdo razložit kaj to pomeni pri moči signala?

primer: -89dBm 15ASU

In kdaj signal odličen ko so te cifre manjše al večje? :biggrin:
Čisto po domače: nižja kot je cifra, močnejši je signal. Če je -40dBm, si verjetno pred bazno postajo :greensmart:
Če pa te zanima več: http://en.wikipedia.org/wiki/DBm
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Mar 2011 17:38

hm zanimivo..ker moč signala lahko vidim ko mam sedaj telefon Android in ma v meniju stanje telefona tut da vidiš Moč signala..zato me zanimalo kaj te v resnici pomenijo.. ;)

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a JtS® » 08. Mar 2011 17:45

Sam ASU more bit pa čim večja?

trenutno doma mam -65dBm 24asu EDGE - :S (upam da kdaj tudi UMTS)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 08. Mar 2011 20:59

Aja, to Android zna? Vidiš, ko sem še za luno s telefonom z WM ;)

No potem boste pa lahko našli kako Tušmobil bazno, da bo kakšna slikica na forumu pristala!! :hurra:

Kaj je "asu" pa debatirajo tukaj: http://www.google.com/support/forum/p/a ... 8745&hl=en
Administrator neuradnega foruma

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a JtS® » 08. Mar 2011 22:54

To "svojo" sem že 1x iskal a jo nisem našel...bom šou še kdaj iskat ;).

Drgač mi pa tkole lovi v hiši...med mano in bazno je samo ena stena in 2km zraka :P.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 10. Mar 2011 12:54

Sam meni še vedno ni jasno kaj pomeni ASU :confused:

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Azzil » 10. Mar 2011 15:45

Jaz imam -89dBM (12asu), signal je sicer na polno, ampak mi večkrat zmanka omrežja, verjetno ker so 3 stene, debeline 40 cm vmes.. Deky, midva sva kar daleč od oddajnika zgleda.. :zacuden:
Asu je hitrost osveževanja lokacije terminala do bazne postaje.. Po domače povedano; višji ASU - manjši lagg, boljša kvaliteta storitev.. :)

Bom fotknil vse antence, ki jih bom videl na obali... :)

aja, danes imamo lepo vreme, pridte se martinčkat.. :greensmart:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 10. Mar 2011 15:51

jst sem trenutno na 3G omrežju doma s -81dBm 15 ASU..ko vidim sem kar odaljen od UMTS odajnika kar velik :biggrin:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 10. Mar 2011 19:19

Jaz pa imam doma -62dBm, brez ASU, ker nimam androida :jezik:
@azzil: martinčkali bi se že, sam kaj, ko je služba :jok:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 10. Mar 2011 20:13

jst mam -51 dBm :jezik:

Jaz sem bil danes na obali. :thumbs: sem se malo martinčkal :koma:
Slika

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a Azzil » 10. Mar 2011 20:59

lithium napisal/-a:... brez ASU, ker nimam androida :jezik:
Android je "must have".. Sploh če uporabljaš WM.. :headbash:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 11. Mar 2011 15:29

Ja, saj vem... ampak tale Omnia dela še čisto zadovoljivo :nevem:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a enpir » 22. Mar 2011 01:26

trenutno doma 100% signal in 81dBm, asu celltrack žal ne pove ;)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Moč Signala

Odgovor Napisal/-a lithium » 22. Mar 2011 08:51

Jaz imam v netmonitorju celo informacijo, kako daleč od bazne postaje se nahajam. Sicer samo na 550m natančno (oz. ena enota je 550m, če se prav spomnem). A android zna to? ;)
Administrator neuradnega foruma

Odgovori