DVD pekač

Debata o vsem, kar ni povezano s Telemachom
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 23. Mar 2010 11:30

Mene zanima če gdo pozna odgovor kaj je narobe da dvd ne prepozna praznega dvd-ja? ker dvd pekač ni ker sem ga menjal z novim. Se komu sanja kaj bi bilo? :roll:

Posnete dvd-je prepozna kar ja pač posneto gor..a kar je praznega pa ne prikaže.... :ne:

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Azzil » 23. Mar 2010 12:00

mogoče autorun ni konfiguriran?
A niti če zapečeš s kakšnim programom, ga ne pozna?
Kaj pa če imaš DVD-R pekač, DVD-ji pa so DVD+R (ali pa kontra)?

Zna bit, da so slabi ali pa nekompaktibilni DVD-ji.. meni od 25 jih sigurno 5 ne dela prav.. :blush:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 23. Mar 2010 12:05

ni to...ker sploh ne prepozna dvd-ja praznega oz ne pokaže sploh da je prazen oz kolk ma placa...kot da je poln a ni...doma mam recimo na ene dvd-ju posneto 2.04 GB podatkov a dvd je velik 4.7GB ostalega prostora pa ne pokaže...kot da ga ni...

Ker prej je delo normalno kr od enkrat noče več....in sem mislu da je pač dvd pekač šu rakom žvižgat..nabavim novega in vidim da ni to...dvd -je mam doma nobenega ne prepozna a mam isto firmo cd-je pa jih prepozna da so prazni in kolk majo placa... tko da mislim da je nekaj s samimi pc..sam kaj je vprašanje...

Dosedaj sem mel tako DVD-R in tut DVD+R pa nisem mel težav.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a lithium » 23. Mar 2010 13:36

Saj na praznem (neposnetem) DVD ne pokaže ničesar, oz. zajamra, da mu je medij neznan.
Ko ga pa enkrat posnameš, se pa vidi količina podatkov. Če pa sejo zaključiš, pa ni možno dosnemavanje. :nevem:
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 23. Mar 2010 13:39

meni sploh ne pokaže da je prazen ...to mi je čudno...in ko hočem zapečt dvd mi program zajamra da ni dovol placa... recimo filem velik 4.37 a dvd cd pa 4.7 ki nisem dosedaj nigdar mel težav..

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a lithium » 23. Mar 2010 13:41

Probaj z drugim DVDjem. Pa ne iz iste škatle, ampak od druge firme. Možno, da je kaj narobe z mediji.
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 23. Mar 2010 13:42

zanimivo mam en dvd ki je druge firme ki je velik 4.7GB od tega zasedeno 2.04GB a tisto kar ni zasedeno pa ne pokaže je številka na 0....to mi je čudno tut..

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a lithium » 25. Mar 2010 18:08

A ni tako, če je seja zaključena (ni možno dosnemavanje).
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 26. Mar 2010 09:36

Ja to je res...samo vseeno bi moralo pokazat kolk je še prostega placa....ker pri dvd-ju ne pokaže ko je prazen lai kaj gor...kar pri navadnem cd-ju pokaže tut če je kaj gor...kaže kolk je še fre ostalo..kar pač več ne gre če nisi v programu ki si snemal označil ko se posname da ne moreš več dodajata ničesar...sam vseeno bi moralo mi pokazat kolk je prostega placa...

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a delboy » 26. Mar 2010 16:26

Deky_ napisal/-a:Ja to je res...samo vseeno bi moralo pokazat kolk je še prostega placa....ker pri dvd-ju ne pokaže ko je prazen lai kaj gor...kar pri navadnem cd-ju pokaže tut če je kaj gor...kaže kolk je še fre ostalo..kar pač več ne gre če nisi v programu ki si snemal označil ko se posname da ne moreš več dodajata ničesar...sam vseeno bi moralo mi pokazat kolk je prostega placa...

Kaj pa, če je stvar na softwerju :greensmart: in mogoče bi bilo potrebno poiskati novega, recimo takšnega, ki je popolnoma open source, ker ni za rečt, da se ti je mogoče obstoječi posodobil in uvedel določene omejitve, zaradi pritiska lobijev, ki se borijo kao proti piratstvu :biggrin: .

Ker recimo sam sem imel težave z Nerotom, ko sem inštaliral najnovejšo verzijo, mi recimo kar naenkrat ni več dovolil kopiranje CD na CD oz. me je opozarjal, da to nemorem izvesti kljub funkciji.

Lp.

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Azzil » 26. Mar 2010 17:14

Jaz že par let uporabljam DeepBurner.. Nikoli težav.. :inlove:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a lithium » 26. Mar 2010 17:26

Jaz pa imgburn www.imgburn.com
Zastonj pa dobro dela.
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Mar 2010 09:20

sej ni to problem v programu ker navadne cd.je prepozna tut po posnetku ki je gor še vedno pokaže kolk je frej placa...pri dvd pa ne ...če je al pa ni posnet... :ne:

jst pa ta program uporabljam za snemat...: Ashampoo Burning Studio 8 :biggrin:

kolos
Znanec
Znanec
Prispevkov: 61
Pridružen: 28. Avg 2008 16:15

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a kolos » 27. Mar 2010 16:46

Pri meni je tako, da če je DVD zaključen, mi pod lastnosti pokaže, da je njegova kapaciteta tolikšna, kolikor zasedejo posneti podatki. Se pravi, če podatki zasedejo 2 GB, je tudi velikost DVD-ja prepoznana kot 2 GB, preostalega prostora pa je 0. Pri praznem DVD-ju pa sta tako zaseden in razpoložljiv prostor 0. Pekač mi dela brez problemov, za peko pa uporabljam Imgburn in CDburnerXP.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: DVD pekač

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Mar 2010 07:25

nevem no..meni je veno pokazalo prazen dvd kolk ma placa ko je pač čist prazen... tko da sumim da je kriva sam pc...

Odgovori