Stran 1 od 1

Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 05. Okt 2012 07:56
Napisal/-a Safre
Pride kdo v finance - čeprav je članek dostopek na brezplačno registrirane, ne pridem do njega ker so ''spremenili dostopno politiko'' in moraš ponastaviti geslo, tam pa pade vse skupaj v vodo ... http://www.finance.si/alarm_na_telekomu ... o_1_586395

Če kdo pride do članka, bom hvaležen za copy/paste :help:

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 05. Okt 2012 08:06
Napisal/-a SvetIdej
No sedaj je zaklenjen, včeraj pa še ni bil, tako da ti lahko povem obnovo.

TS tržni deleži padajo kot za stavo. Prejšnjo leto so načrtovali za letos 58 mio EUR dobička, kar so v Q2 znižali na 38 mio EUR.

Novi direktor TS je napovedal, da bo manj šefov, pa več ljudi na terenu, ki bodo privabljali uporabnike. Prav tako bo več akcij za uporabnike. Enega direktorja bodo odstavili, ne spomnil se katerega.

Letos bodo dali Ericcsonu za nadgradnjo jedra na LTE 2,7 mio EUR. Prav tako so s Ericcsonom podpisali malo manj zavezujočo ponudbo. Erricsson je do sedaj v Mobitelu zaslužil okrog 400 mio EUR.

Ta teden ali drug teden naj bi prodali Planet TV Grkom (Antenna Group). TS je vanj vložil že 7 mio EUR, Grki pa naj bi dali še 8 mio EUR. Tako naj bi bilo lastništvo 49% TSMedia, 51% Antenna Group. Tudi če se ne zmenijo s Grki zaštartajo v začetku novembra s polno TV shemo.

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 05. Okt 2012 08:48
Napisal/-a lithium
No, sedaj jim celo javlja:
Error 503 Service Unavailable
Service Unavailable
Guru Meditation:
XID: 896563187

Še dobro, da si povedal obnovo :biggrin:

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 05. Okt 2012 09:38
Napisal/-a Safre
Požar report cracker team? :psst: Si s tem dviguje obiskanost ...

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 05. Okt 2012 14:45
Napisal/-a lithium
Čisto možno :biggrin:

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 07. Okt 2012 13:19
Napisal/-a SvetIdej
še cel članek :)
V tretjem četrtletju je večinsko državni Telekom Slovenije na večini področij spet doživel upad tržnega deleža in prihodkov, pravi vir: »Reševalni načrt predsednika uprave Rudolfa Skobeta je: prodajalci morajo na teren, akcij mora biti več, stroški se bodo krčili na drugih področjih.« Nadzornikom je menda v sredo obljubil, da bo dobiček skupine konec leta večji od načrtovanih 38 milijonov evrov. Če le ne bo nepričakovanih slabitev naložb.

Če do konca leta na bo sprememb, bo Skobe po neuradnih informacijah predlagal zamenjavo člana uprave, odgovornega za prodajo, Marka Boštjančiča. Na Telekomu o tem molčijo.

Predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije (TS) Tomaž Berginc je v pogovoru za Finance pred dobrim letom in pol dejal, da mora uprava leta 2014 doseči vsaj sto milijonov evrov dobička. Prvi poraz je Telekom že priznal, ko je po objavi polletnih rezultatov načrt za letošnji dobiček znižal s 55 na 38 milijonov evrov.

Nova pogodba z Ericssonom

Je pa TS po neuradnih informacijah že podpisal novo pogodbo s švedskim Ericssonom, ki je za nekdanji Mobitel (od julija lani pridružen Telekomu) zgradil tako rekoč celotno infrastrukturo mobilnega omrežja. Cena za sodelovanje naj bi bila nižja, pogodba manj zavezujoča. A Ericsson že ima nov posel na Telekomu: prevzel je začetno fazo gradnje novega mobilnega podatkovnega omrežja LTE (long term evolution). Vrednost tega dela je 2,5 milijona evrov. Celoten projekt, ki bi ga lahko končali v petih letih, je menda vreden 50 milijonov evrov. Sicer ni še odločeno, ali bo pri celotnem projektu LTE sodeloval Ericsson, a je to najbolj verjetno.

Pogodbo z Ericssonom za nedoločen čas je še leta 2002 sklenil takratni šef Mobitela Anton Majzelj. Do danes je dobavitelju Ericssonu Telekom oziroma Mobitel plačal že okoli 400 milijonov evrov, pravi vir blizu Telekomu.

Planet TV z Grki ali brez teh?

Ta ali prihodnji teden namerava Telekomovo podjetje TSmedia z grško medijsko skupino Antenna podpisati dogovor o skupnem lastništvu Planeta TV. TSmedia, ki je v projekt nove televizije že vložila sedem milijonov evrov, bi imela 49-odstotni delež, Grki večino. Ti bi v projekt po naših informacijah vložili okoli osem milijonov evrov. Viri blizu Telekomu pravijo: »Planet TV starta s polnim programom v začetku novembra, ne glede na to, ali se bomo z Grki zmenili ali ne.«

Re: Članek v financah - Tržni delež telekoma še kar pada

Objavljeno: 08. Apr 2014 17:06
Napisal/-a avgi
Mislim, da je možnost prenosa številk veliko prizanesel k tem.