Novo pri A1

O ostalih operaterjih mobilne telefonije
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 19. Dec 2012 10:17

:jezen: Zdej pa nazaj na temo Novo pri Si.mobilu ..drgač bom brisal v nobeni temi ne bo milosti ne glede na operaterja..

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2375
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a lithium » 19. Dec 2012 16:04

To imaš pa prav. Težave pri simobilu - to pa res ni novo! :greensmart: :evil:
Administrator neuradnega foruma

Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a Rocky » 21. Dec 2012 09:18

Simobil dal v prodaji HTC 8S (windows 8)
Slika

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a bobni » 02. Jan 2013 21:28

Simpl sim po novem stane 9€. :)
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 15. Jan 2013 18:37

Si.mobil je omogočil vezavo tudi na 12 mesecev :thumbs:

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a avgi » 15. Jan 2013 23:05

Si.mobil od 1. 1. 2013 naprej omogoča, da ob morebitnem prehodu v naročniško razmerje ohranijo vsa sredstva, ki so jih imeli na svojem predplačniškem paketu. Prenesena sredstva bodo upoštevana kot dobropis na naslednjih mesečnih naročninah.

Novost so kot edini ponudnik doslej uvedli po priporočilu Zveze potrošnikov Slovenije.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a avgi » 11. Feb 2013 16:29

Si.mobil: Posodobitev omrežja na širšem območju Ljubljane

Po intenzivnih vlaganjih v pokritost s 3G omrežjem na ruralnih območjih v preteklih dveh letih, so Si.mobilova vlaganja v omrežje letos usmerjena predvsem v posodobitev 2G in 3G opreme in zmogljivosti v Osrednji Sloveniji. Z današnjim dnem Si.mobil pričenja s posodobitvijo omrežja na širšem območju Ljubljane.

Po posodobitvi bo omrežje še zmogljivejše in še bolj odzivno, ob tem pa bo 50 odstotkov Ljubljane tudi že pokrito z omrežjem četrte generacije, LTE.

V zadnjih nekaj letih se hitro spreminjajo navade uporabnikov mobilnih storitev. Ob razmeroma stabilni rasti glasovnih storitev, izredno hitro narašča uporaba mobilnega interneta. Ta je pogojena predvsem z rastjo uporabe t.i. pametnih telefonov, ki danes predstavljajo že več kot polovico vseh mobilnih telefonov v uporabi. Danes tako večina uporabnikov redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu. V skladu s tem Si.mobil načrtuje tudi svoje investicije v mobilno omrežje.

Prav zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in povečanega obsega prenosa podatkov Si.mobil svoje omrežje neprestano posodablja in nadgrajuje. Po uspešno zaključeni posodobitvi omrežja na območju Kranja v začetku januarja se z današnjim dnem pričenja posodobitev omrežja tudi na širšem območju Ljubljane.

Dela bodo potekala v dveh fazah:
· do začetka marca bo nadgrajeno transportno omrežje (razširjene povezave med posameznimi lokacijami in centralo ter povečane zmogljivosti zalednih povezav);
· Od sredine marca do sredine aprila bo z najsodobnejšo tehnologijo zamenjana celotna radijska infrastruktura, s čemer bo dodatno povečana zmogljivost radijskega omrežja.

Celoten postopek posodobitve omrežja na območju Ljubljane bo trajal dva meseca. V tem času bodo Si.mobilovi tehnični strokovnjaki na terenu posodobili opremo na skoraj 130 lokacijah. Od tega jih bo kar 90 odstotkov podpiralo tudi tehnologijo Dual Carrier s hitrostmi do kar 42 Mbit/s. Sočasno s posodobitvami 2G in 3G omrežja bo Si.mobil dodatno nadgradil tudi že obstoječe omrežje četrte generacije. Do sredine aprila bo tako 50 odstotkov Ljubljane že pokrito z omrežjem LTE.

Po posodobitvi bo omrežje še zmogljivejše in še bolj odzivno. Celotna obstoječa tehnologija bo zamenjana z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi že pripravljena na dodatne nadgradnje s prihodnjimi tehnologijami, kot je LTE. Nova infrastruktura bo zmogljivejša in tudi okolju bolj prijazna, saj nova oprema porabi za kar 30 odstotkov manj električne energije.


V času posodobitve utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi 2G in 3G storitev. Dela bodo potekala postopno, po posameznih lokacijah. Posamični izpadi bodo trajali največ pol ure. V tem času bodo promet predvidoma pokrile sosednje lokacije, kar pomeni, da bodo uporabniki klice in SMS sporočila v večini primerov lahko uporabljali nemoteno.

Si.mobil je na svoji spletni strani http://www.simobil.si/pokritost (pod zavihkom Nadgradnja omrežja) zbral vse informacije o poteku prenove, prav tako lahko uporabniki na tej spletni strani najdejo informacije o že zaključenih delih na omrežju ter napovedi novih del in obrazec za primer prijave motenj.

Za več informacij pa so ves čas dosegljivi tudi na telefonski številki 040 40 40 40, na družabnih omrežjih ter preko elektronske pošte info@simobil.si.

Vir: mobile.si
Slika
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a avgi » 08. Mar 2013 12:24

Si.mobil nadaljuje s strategijo rasti

Si.mobil je včeraj predstavil rezultate poslovanja v minulem letu, obenem pa tudi strategijo posodobitve svojega omrežja ter zadnje novosti v ponudbi. Družba je v letu 2012 z močnim nastopom na trgu uspela povečati skupnost svojih uporabnikov in s tem dosegla 30-odstotni tržni delež. Po intenzivnih vlaganjih v pokritost s 3G omrežjem na ruralnih območjih v preteklih dveh letih, bodo letos vlagali predvsem v posodobitev 2G in 3G opreme ter zmogljivosti v Osrednji Sloveniji. Načrtujejo tudi, da bo do konca aprila kar 50 odstotkov Ljubljane že pokrite z omrežjem četrte generacije, LTE. Predstavili so še konvergenčno storitev za poslovne uporabnike, imenovano Popolna telefonija, kar je še dodatna ponudba v naboru celovite ponudbe komunikacijskih rešitev.

Kaj pa kažejo številke? Si.mobilu je uspelo okrepiti svoj položaj na trgu, saj se je število uporabnikov povečalo za 3,6 %, število uporabnikov širokopasovnih mobilnih storitev pa za 14,5 %. Trenutno se lahko pohvalijo s 30 odstotnim tržnim deležem. Poleg tega je bil Si.mobil prvi operater v Sloveniji, ki je v minulem letu uporabnikom komercialno ponudil storitve LTE s hitrostjo prenosa do 100 Mbit/s. Prihodki v tem obdobju so se kljub znižanju nadomestil za medomrežno povezovanje zvišali za 3,6 % na 199,6 milijona EUR, EBITDA pa se je povečal za 12,3 %. »S trdno pozicijo na trgu bomo nadaljevali s strategijo rasti,« je povedal Boštjan Škufca Zaveršek. Obenem pa izpostavil, da se dodana vrednost ne meri več zgolj v sami rasti, ampak v vrednosti posameznega uporabnika. Znanje in vedenje o uporabniku, njegovih željah in potrebah ter spreminjajočih navadah, je postalo eden ključnih elementov dobrega poslovanja.
Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Mar 2013 14:45

Odkrijte Paket 9

Ujemite edinstveno priložnost. Samo do 30. aprila!Odkrijte Paket 9. Splača se ga ujet! Edinstvena priložnost prinaša 999 minut v vsa omrežja, 999 SMS-ov in MMS-ov, 999 MB prenosa podatkov in telefone, ki se jim ne morete upret. Na voljo tudi za samostojne podjetnike in podjetja.

Slika

vir: http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?ci ... kid=action

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a avgi » 11. Apr 2013 16:11

Dražji SMS na tuje številke za Simobilove uporabnike

Simobilova podražitev: s 7. majem bodo SMS- in MMS-sporočila, poslana na tuje telefonske številke, dražja.

Drugi največji slovenskih mobilni operater Simobil je v teh dneh začel obveščati svoje uporabnike, da bo s 7. majem začel ločeno zaračunavati sporočila SMS in MMS, poslana na tuje telefonske številke, ki nimajo predpone +386. Cena v tujino poslanega sporočila bo znašala 0,15 evrov za SMS oz. MMS in bo enaka za vse tuje države.

Ta sporočila tako ne bodo več vključena v mesečno naročnino zakupljenih enot sporočil SMS in MMS. Ob tem v Simobilu izpostavljajo, da bodo spremembe veljale le za sporočila, poslana na tuje številke in ne za sporočila, ki jih Simobilovi uporabniki pošljejo slovenskim uporabnikom, ki s slovensko številko gostujejo v tujini.

Uporabnikom, ki pošljejo večje število sporočil v tujino, bo sicer na voljo opcija Mednarodna sporočila 1001, ki bo vključevala 1001 sporočilo SMS/MMS v tujino za ceno 9,9 evra.

Za spremembo načina zaračunavanja so se odločili zaradi naraščajočih veleprodajnih stroškov na ravni mednarodnih sporočil SMS. Zaračunavanje sporočil, poslanih na tuje številke, je v zadnjih letih namreč postala ustaljena praksa pri veliki večini mednarodnih telekomunikacijskih operaterjev. V letu 2012 so Simobilovi uporabniki poslali skoraj 840 milijonov SMS-sporočil in nekaj več kot 18 milijonov MMS-sporočil.

Vir: Delo
Slika
Slika

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a pierson » 11. Apr 2013 20:02

tus ima to od zacetka;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a delboy » 26. Apr 2013 13:07

pierson napisal/-a:tus ima to od zacetka;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Niti slučajno nima, razen v paketu Free :greensmart:


Lp.

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a pierson » 27. Apr 2013 01:21

ja tocno free paketi imajo to s tujino


Sent from my iPhone using Tapatalk

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Apr 2013 05:46

Fantje zdej pa dost off topic. Nazaj na temo8-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: Novo pri Si.mobil-u

Odgovor Napisal/-a bobni » 27. Apr 2013 11:04

Na paketu Mobilni internet XL smo podvojili količino prenosa podatkov.

Ob sklenitvi naročnine na Mobilni internet XL uporabniki od 16.4.2013 dalje prejmejo 30GB (namesto 15GB) po nespremenjeni ceni 18 EUR/mesečno.


- Obstoječim naročnikom paketa Mobilni internet XL smo 16.4.2013 avtomatsko vklopili dodatnih 15GB prenosa podatkov.
-Naročniki starejših paketov mobilnega interneta (Freestyle, Unlimited, Pro in Plus) ob prehodu na paket Mobilni internet XL prav tako prejmejo 30GB za 18 EUR/mesečno.
-Ugodnost velja tudi za vse nove naročnike paketa Mobilni internet XL.

Ugodnost velja: do 31.12.2013.

:thumbs: :thumbs:
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Odgovori