Kam z rabljenimi mobilniki?

Vse kar ne spada v ostale forume. Telemach zabava, ohranjevalniki zaslona, melodje ...
Odgovori
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Kam z rabljenimi mobilniki?

Odgovor Napisal/-a avgi » 03. Sep 2013 10:56

Kam z rabljenimi mobilniki? Odkupuje jih Pošta Slovenije

Od 2.9.2013 naprej, Pošta Slovenije odkupuje rabljene mobilne telefone. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija.

Za vse tiste, ki so se jim doma nakopičili rabljeni mobilni telefoni, pa do zdaj niso storili ničesar, da bi jih uničili na okoljsko ustrezen način, je z včerajšnjim dnem na voljo nova možnost: Pošta Slovenije je namreč v vseh svojih poslovalnicah začela odkupovati rabljene mobilne telefone. Lastniki rabljenih telefonov lahko prodajo delujoče ali nedelujoče mobilne telefone (delujoče po precej višjih cenah), sporočajo s pošte, toda o okvirnih številkah ne govorijo. K mobilnemu aparatu ni treba priložiti polnilnika oziroma dodatne opreme, izjema je le tablično pisalo, če je bilo ob nakupu priloženo.

Odkupnina izplačana na mestu

Sam postopek odkupa na okencu je preprost: poštni delavec bo rabljeni aparat pregledal in preveril, ali deluje, zato baterije v rabljenih telefonih ne smejo biti povsem izpraznjene, saj mora poštni delavec telefon vklopiti. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija. Če se bo lastnik z odkupno ceno strinjal, mu bo poštni delavec takoj izplačal odkupnino.

Ni ovir za manj znane znamke aparatov

Pošta Slovenije bo po simbolični ceni odkupovala tudi starejše modele mobilnih aparatov in mobilne aparate manj znanih znamk, ki nimajo tržne vrednosti, saj se, kot pišejo, zaveda pomena varovanja okolja.

Sicer pa je storitev odkupa rabljenih mobilnih telefonov znana tudi v Veliki Britaniji, Španiji, Franciji, Nemčiji, Grčiji, na Hrvaškem, Irskem, Švedskem in drugod, vendar pa se med državami razlikujejo pogoji odkupa. Marsikje rabljene aparate odkupujejo operaterji mobilne telefonije, vendar ne za gotovino, ampak v zameno za dobroimetje oziroma dobropis.

Vir: SN
Slika
Slika

Uporabniški avatar
DuxVinedorum
Znanec
Znanec
Prispevkov: 155
Pridružen: 14. Sep 2007 19:47

Re: Kam z rabljenimi mobilniki?

Odgovor Napisal/-a DuxVinedorum » 06. Sep 2013 08:35

To sem ze nekje videl v zvezi z aplikacijo... mozno, da ZDA operaterji pred kakim letom. Dobis pa verjetno drobiz v primerjavi s prodajo na Bolhi in podobnem.

desyncx
Znanec
Znanec
Prispevkov: 114
Pridružen: 02. Jan 2010 10:12
Telefon: Google nexus 6
Kraj: Celje

Re: Kam z rabljenimi mobilniki?

Odgovor Napisal/-a desyncx » 06. Sep 2013 13:15

To še za kavo ne dobiš.

Odgovori