Stran 1 od 2

Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 17:14
Napisal/-a avgi
Zanima me kateri začasni predplačniški podatkovni paket se mi najbolj splača kupiti na Hrvaškem (Rijeka)?

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 17:18
Napisal/-a SvetIdej

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 17:35
Napisal/-a avgi
To sem videl. Sam sem malo v dilemi glede teh paketov. Tele2 ima sicer zelo ugodne pakete (Mobilni internet za 5) 500 MB = 2,69 € + 6,74 €. Sem prav računal? Ampak, če bo delal?

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 17:42
Napisal/-a SvetIdej
Jap. Veljavnost opcije za 50 kun je po novem 7 dni. Pa za 200 kun dobiš 4 GB (velja 30 dni). Je popravljena primerjava.

Pokritost Tele2 (desno si izbereš mesto):
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/Ka ... nosti.html

:)

Tele2 je zakon. Ampak tudi hrvaški uproabniki Tele2 si zelo želijo Tušmobilove pakete. Vsaj po forumih je to opaziti.

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 18:10
Napisal/-a avgi
Mislim, da bom kar 500 MB vzel. Tolk, da bom lahko prečekiral mail-e. Sem preveril prodajna mesta in mislim, da ne bo problem. Upam, da bo delal na mojem USB modemu.

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 18:12
Napisal/-a SvetIdej
Če ni zaklenjen potem bo.

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Mar 2011 18:44
Napisal/-a avgi
DreamDesign napisal/-a:Če ni zaklenjen potem bo.
Dela mi tako na Mobitelu kot Si.mobilu, če se ne motim dala tudi na Tušmobilu. :thumbs:

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 31. Maj 2012 12:28
Napisal/-a nomis
avgi napisal/-a:Zanima me kateri začasni predplačniški podatkovni paket se mi najbolj splača kupiti na Hrvaškem (Rijeka)?
Leto (in še malo) je naokoli in spet za mnoge postaja aktualno gostovanje na Hrvaškem. Je letos kaj novega na področju predplačniških podatkovnih paketov? Katera opcija je najugodnejša za 10 dni nepretirane uporabe interneta?

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 31. Maj 2012 12:37
Napisal/-a SvetIdej

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 04. Jun 2012 11:57
Napisal/-a nomis
Sem pogledal pa nisem prepričan, da mi je vse jasno. :mislec:

Če prav razumem, moraš najprej kupit paket, ki pri vseh operaterjih stane 20 kun. Za to dobiš približno 20MB prenosa. Za ostale možnosti pa dokupiš 'opcijo', ki se razlikuje od operaterja do operaterja ter od količine zakupljenih podatkov. Je tako?

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 04. Jun 2012 12:03
Napisal/-a SvetIdej
paket si kupiš v trafiki, potem pa vklopiš opcijo.

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 04. Jun 2012 17:08
Napisal/-a nomis
SvetIdej, pri T-Mobile zdaj za opcije S in M ponujajo več MB kot imaš napisano na tvoji strani. Ne vem, če je to trenutna akcija ali bo tako ostalo.
http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-10-60.asp

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 04. Jun 2012 19:31
Napisal/-a spiderkb
sodelovci ponavadi vzamejo tomato internet in sproti kupujejo bone prenos.

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 09. Apr 2017 10:06
Napisal/-a Safre
Ne pozabite, od 15. Junija podobnih težav ni več.

http://m.24ur.com/novice/znanost-in-teh ... pasti.html

Mobilno gostovanje bo brezplačno, a obstajajo omejitveBruselj, 06.09.2016 14:09 | D.L.

Cena mobilnega gostovanja – tako imenovanega roaminga – se v zadnjih letih postopoma zmanjšuje, v naslednjem naj bi ta strošek povsem odpravili. Da bi onemogočili zlorabe, bodo veljale določene omejitve. Brezplačni roaming bo omejen na 90 dni letno, v svoje domače omrežje pa se boš moral prijaviti vsaj vsakih 30 dni.

Vajeni smo že, da se cene mobilnega gostovanja v zadnjih letih postopno znižujejo, naslednje leto pa naj bi tako imenovani roaming dokončno ukinili. Datum, ki so ga postavili v Bruslju, je 15. junij 2017. "Uporabniki bodo plačevali isto ceno za klice, sporočila in mobilne podatke ne glede na to, kam v EU bodo potovali. Če boste poklicali prijatelja od doma ali iz druge države EU, na vašem računu ne bo razlike," pojasnjujejo na Evropski komisiji. 

Kot marsikatera dobra novica pa ima tudi ta svoj "ampak". Dodatno plačevanje mobilnega gostovanja bo ukinjeno pod določenimi pogoji. Postavili so jih, da bi onemogočili zlorabe. Brezplačni roaming bo omejen na 90 dni letno, v svoje domače omrežje pa se boš moral prijaviti vsaj vsakih 30 dni. S tem so prekrižali načrte posameznikom, ki so nameravali naročnino skleniti v drugi državi, ker so cene tam pač nižje, telefon pa uporabljati doma. In obratno: kaznovani bodo tudi tisti, ki stalno živijo v drugi državi in uporabljajo sim-kartico iz domače. 

V Bruslju zagotavljajo, da takšna ureditev ne bo grenila življenja delavcem migrantom, ki se v službo vozijo čez mejo. Čez dan zato gostujejo v tujem omrežju, a se nato spet vključijo v domačega. To se ne bo obravnavalo kot roaming in se ne bo štelo v kvoto 90 dni, piše v predlogu, o katerem se bodo še posvetovali z državami članicami. 

Postopna ukinitev dragega zaračunavanja mobilnega gostovanja poteka že od leta 2007, podatki pa pričajo, da je telefoniranje iz tujine v teh letih zares postalo veliko cenejše. Cena klica iz druge države EU se je od leta 2007 znižala za 92 odstotkov, cena poslanega sms-sporočila prav tako, le da se je začela zniževati dve leti pozneje, mobilni podatki pa so od leta 2012, ko so njihovo ceno prvič omejili, do danes 96 odstotkov cenejši, ugotavljajo pri Evropski komisiji. In še: leta 2015 se je obseg mobilnih podatkov, porabljenih na gostovanju, postoteril. 

Zadnje znižanje cen gostovanja velja od aprila letos, in sicer vam ponudnik za vsak odhodni klic iz druge države EU lahko zaračuna največ dodatnih pet centov na minuto, medtem ko lahko dohodni stane le dober cent. Sms-sporočila smejo biti največ dva centa dražja kot doma, za megabajt mobilnih podatkov pa lahko ponudnik domačo ceno dvigne za največ pet centov.

A pozor, kot rečeno, omejitve veljajo le znotraj EU. Zato pazite, če potujete drugam – tudi v Bosno ali Švico, na primer – saj vas lahko številka na računu negativno preseneti. V Bruslju so sicer našli tudi zdravilo za takšne šoke. "Da bi vas zaščitili pred previsokimi računi zaradi pretirane porabe mobilnih podatkov, je njihova količina omejena na največ 50 evrov (oziroma enako vrednost v drugi valuti), razen če se niste z mobilnim ponudnikom dogovorili drugače. Prav tako morate prejeti opozorilo, ko dosežete 80 odstotkov tega limita," pojasnjujejo. 

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re: Gostovanje na Hrvaškem

Objavljeno: 09. Apr 2017 13:20
Napisal/-a avgi
Brezplačni roaming bo omejen na 90 dni letno, v svoje domače omrežje pa se boš moral prijaviti vsaj vsakih 30 dni. S tem so prekrižali načrte posameznikom, ki so nameravali naročnino skleniti v drugi državi, ker so cene tam pač nižje, telefon pa uporabljati doma. In obratno: kaznovani bodo tudi tisti, ki stalno živijo v drugi državi in uporabljajo sim-kartico iz domače.
Kakšni bodo pogoji za predplačnike? :mislec: