Prekinjanje med pogovorom

Pogosta vprašanja in odgovori, nastavitve aparatov pri operaterju Telemach...
blazd
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 15. Mar 2013 11:00

Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a blazd » 15. Mar 2013 12:38

Zdravo,

imam problem z Tušmobilovim omrežjem, in sicer mi prekinja med pogovorom. Razlog za to je verjetno v preklopu med različnimi načini (gsm, umts) povezave.
Ko med klicem pogledam v programu Si lokator signal preklopi med različnimi načini (umts 900, umts 1800, gsm 900, gsm 1800) in takrat se za kratek čas ne sliši sogovornika (to traja približno sekundo).
Klical sem že pomoč upornikom, vendar pravijo, da je pri njih vse deluje in naj na telefonu nastavim izbiro omrežja na 2G.
V isti telefon sem vstavil še sim kartico operaterja Simobil in naredil enak preizkus, vendar način povezave pri klicu ostane vedno na gsm 900.


Zanima me, če se to dogaja še komu ali sem edini?

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a jozo » 15. Mar 2013 18:05

blazd napisal/-a:Zdravo,

imam problem z Tušmobilovim omrežjem, in sicer mi prekinja med pogovorom. Razlog za to je verjetno v preklopu med različnimi načini (gsm, umts) povezave.
Ko med klicem pogledam v programu Si lokator signal preklopi med različnimi načini (umts 900, umts 1800, gsm 900, gsm 1800) in takrat se za kratek čas ne sliši sogovornika (to traja približno sekundo).
Klical sem že pomoč upornikom, vendar pravijo, da je pri njih vse deluje in naj na telefonu nastavim izbiro omrežja na 2G.
V isti telefon sem vstavil še sim kartico operaterja Simobil in naredil enak preizkus, vendar način povezave pri klicu ostane vedno na gsm 900.


Zanima me, če se to dogaja še komu ali sem edini?
Tudi jaz sem v zadnjem času parkrat opazil da za trenutek prekine med pogovorom...če pogledam na telefon med tistim časom res preklopi iz 3G na 2G oziroma obratno...sem pa od bazne oddaljen 300 metrov....je pa res da nobena od anten ni obrnjena v mojo smer...če se bo nadaljevalo bom javil napako glavnemu tehniku...je pa zanimivo da se to dogaja samo občasno...
Slika

jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a jnce » 15. Mar 2013 20:41

meni se to vedno dogaja, zato moram imeti na žalost vedno na 2G
Slika

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a pierson » 15. Mar 2013 22:07

Ja , problem je ogromen kot vidim .






Telefon ko gostuje na eni bazni recimo v 3G pasovnem obmocju, bazna konstantno mora posiljati telefonu ukaze na katero naslednjo bazno se naj preklopi, pri nekaterih baznih pri TUS-u pa enostavno nimajo dobro skonfiguriranih zadev, in recimo kljub temu da je kje v blizini druga bazna , te ne bo preklopilo na njo, in bos konstantno prikljucen a to prvo bazno ceprav signal je ze izredno slab in tako dolgo bo telefon na tej bazni dokler ne izgubi signal z njo in potem bo preklopil na mocnejsi signal v bljizini, vmes pa ti bo prekinil klic.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2331
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a lithium » 16. Mar 2013 11:59

To bi bilo smiselno čimprej prijaviti na tehnično podporo. In omeniti, da je več uporabnikov z omenjeno težavo.
Administrator neuradnega foruma

blazd
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 15. Mar 2013 11:00

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a blazd » 16. Mar 2013 12:20

Napako oz. težavo sem že prijavil na Tušmobil dobil pa sem naslednji odgovor:
Obveščamo vas, da je pristojni tehnični oddelek preveril delovanje omrežja na omenjeni lokaciji. Jakost našega signala je solidna, v notranjosti je malenkost slabša. Na voljo je omrežje UMTS2100 ter uporaba Mobitelovega omrežja.

Svetujemo vam, da na omenjeni lokaciji uporabljate 2G omrežje, pri uporabi prenosa podatkov pa omrežje 3G.

V prihodnje je planirana nadgradnja omrežja, vendar vam bolj natančnih podatkov žal še ne moremo posredovati.
Lokacija kjer se ta težava najpogosteje pojavlja pa je okolica Laškega.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 16. Mar 2013 12:23

pierson napisal/-a:Telefon ko gostuje na eni bazni recimo v 3G pasovnem obmocju, bazna konstantno mora posiljati telefonu ukaze na katero naslednjo bazno se naj preklopi, pri nekaterih baznih pri TUS-u pa enostavno nimajo dobro skonfiguriranih zadev, in recimo kljub temu da je kje v blizini druga bazna , te ne bo preklopilo na njo, in bos konstantno prikljucen a to prvo bazno ceprav signal je ze izredno slab in tako dolgo bo telefon na tej bazni dokler ne izgubi signal z njo in potem bo preklopil na mocnejsi signal v bljizini, vmes pa ti bo prekinil klic.
Zgleda da imajo nizek prag preklapljanja GSM/UMTS.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2331
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a lithium » 16. Mar 2013 20:10

Pa je prag preklopa odvisen od aparata ali omrežja?
Administrator neuradnega foruma

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a pierson » 16. Mar 2013 20:58

Nekaj Handover v redu ne deluje ker očitno nekatere Tuševe bazne niso dobro skonfigurirane, v normalnih situacijah ta "tehnologija" preklopa deluje super.

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a jozo » 14. Apr 2013 19:55

Na naši bazni NE 1585 že par dni opažam problem z signalom....bazna postaja sicer dela,vendar določenim telefonom ne pusti da bi se nanjo prijavili...posebno opazno je to na omrežju 2G.....3G deluje skoraj nemoteno...sem klical v nadzorni center in pravijo da je z bazno načeloma vse v redu....tudi resetiral jo je....bo treba odklenit in pogledat kaj se dogaja.... :greensmart: :jezik:
Slika

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a pierson » 15. Apr 2013 18:41

kako lahko recejo, da je z bazno naceloma vse v redu ce ne pusca vsem telfonom registacijo na 2g:))))?

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a jozo » 15. Apr 2013 19:20

pierson napisal/-a:kako lahko recejo, da je z bazno naceloma vse v redu ce ne pusca vsem telfonom registacijo na 2g:))))?
To tudi meni ni jasno....kolikor imam informacije baje 2G sploh več ne oddaja....grem sedaj v akcijo in pozneje poročam... :confused:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2331
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a lithium » 16. Apr 2013 07:51

Mogoče so že vsi kanali zasedeni na njej?
Administrator neuradnega foruma

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a jozo » 17. Apr 2013 21:21

lithium napisal/-a:Mogoče so že vsi kanali zasedeni na njej?
Sami ne vejo kaj je narobe....v nadzornem centru pravijo da je možno da so nalagali nov sw in zaradi tega kaj ne deluje kot bi moralo...pri njih kaže da je vse ok...jutri bodo preverili in mi sporočijo... :thumbs:
Slika

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: Prekinjanje med pogovorom

Odgovor Napisal/-a pierson » 18. Apr 2013 13:48

eto to ti je najhujse, ko sami ne vejo kaj je narobe :) :headbash:

Odgovori