Stran 1 od 2

Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 25. Jan 2013 23:17
Napisal/-a jejz
Prvo kot prvo za voljo Tušmobila upam da ta forum prebira kdo od zaposlenih, ki mu je mar za naročnike.

Torej, težave so naslednje:

Vedno, ko sem v tujini, če mi katerikoli uporabnik Tušmobila pošlje sms(iz Slovenije) ali ga dobim šele naslednji dan ali pa ga dobim xy-krat plus to da mi isti čas na sporočilu -torej prvič ga dobim normalno, recimo točno ob devetih zjutraj. Čez nekaj časa dobim isti sms, čez npr. 10 minut, ampak na telefonu mi piše da je bil prejet točno 9:00. In potem še recimo 20 sporočil tekom dneva z časom 9:00. Sem pa uporabnik Simobila (več o tem v naslednjih vrsticah). Na moji strani ni nobenih težav saj sem poskusil z tremi različnimi aparati(en je bil "glanc nov odpakiran") in od mojega operaterja in Mobitela pa prejemam čisto normalno smse. Torej kje bi bila lahko tu napaka?

Ko sem še imel Tušmobil, pa sem se lahko npr. v Nemčiji povezal samo na Vodafone.de(na pamet govorim) na ostala omrežja pa ne. Kje je bila pa tu težava?

Aja pa še nekaj, ko sem pa doma, pa npr. vzamem mamin telefon( za daljše klice) in včasih kar "ven meče" in to se dogaja tudi, ko ona mene kliče. Lahko bi rekel da se ne sme premikat, ko telefonira saj vedno ravno takrat, ko gre iz "enega kota v drugega" se prekine zveza(včasih samo vse utihne zveza pa ostane). In ja, signal je doma skoraj 100%, jaz pa se ponavadi gibljem tam kjer je signal.

No, zanima me če obstaja rešitev za te težave, saj mogoče še koga drugega zanima kaj podobnega, pa ga je mogoče sram vprašat :) .

Če pa vse skupaj povzamem si lahko mislim samo nekaj (žal je to resnično) : Da je Tušmobil najslabši operater na voljo v Sloveniji. Zaradi takih "bedarij" so se še doma določili da po izteku aneksa menjajo operaterja. In za info: skupna poraba je bila včasih 200€ mesečno(multipaket 50 s tremi številkami in moj free 5 z tujino), kar je pa že lepa številka.

Edit: ne vem niti če je pod pravo temo, ker je neke vrste napaka/opozorilo/pa karkoli si mislite

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 27. Jan 2013 20:29
Napisal/-a Rocky
To o gostovanju je pri tušmobilu znana napaka... kaj pa je napaka pa nihče bo povedal, ker vsak vali krivdo na drugega.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 28. Jan 2013 10:26
Napisal/-a Vitomek
No, jaz bi ti priporočal, da greš direktno na Tušmobil pa tam poveš, kakšne imaš težave. Sej lahko mi tule na forumu ti svetujemo, samo največ boš nardil če greš tja, ker boš iz prve roke ugotovil kako in kaj. Sicer me čudi to z omrežjem, ker sam do zdaj še nisem imel problema s signalom, pa sem bil že tud v kakšnih rovtah, v tujini pa tudi ni bilo težav.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 28. Jan 2013 11:15
Napisal/-a matek567
Takšne stvari se vedno direktno ureja na Tušmobilu oz. v kakšni večji poslovalnici. Jaz nečeloma nimam nobenih podobnih težav kot jih navajaš sam, mogoče je lahko problem tudi v tvojem telefonu. Zapelji se do njih povej kaj je narobe in boš tako najhitreje vse skupaj uredil. Ker to niso stvari ki jih lahko rešiš na forumu.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 28. Jan 2013 23:33
Napisal/-a pierson
jejz;

jaz imam ves cas tezave s sprejemanjem sms iz tujih omrezij, ko pa grem v tujino dosti krat mi se telefon uspesno ne poveze v omrezje, posebej je tezava v nemciji...

nazalost tusmobil je odlicen za lokalno uporabo v slo, da bi pa imel za komunikacijo s tujino pa pozabi na tusmobil.Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 30. Jan 2013 19:11
Napisal/-a ahmediukas
Pri tujini, ce nima tusmobil bilateralne pogodbe direkt z operaterjem, se dogajajo cudne stvari z sms-i. Zal ni tezava pri tusmobilu. Podobno bi bilo pri konkurenci, a ker sta bila toliko prej, imata vec operaterjev v isti drzavi podprtih in s tem posredno manj tezav.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 30. Jan 2013 21:54
Napisal/-a pierson
ahmediukas napisal/-a:Pri tujini, ce nima tusmobil bilateralne pogodbe direkt z operaterjem, se dogajajo cudne stvari z sms-i. Zal ni tezava pri tusmobilu. Podobno bi bilo pri konkurenci, a ker sta bila toliko prej, imata vec operaterjev v isti drzavi podprtih in s tem posredno manj tezav.

Lahko ti povem, da meni sms-i iz tujih omrezij niso dostavljeni, ceprav Tusmobil ima bilateralno pogodbo z njimi :))))
Sem pa obupal, in tusmobil uporabljam samo za slovenijo in lokalne klice.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 30. Jan 2013 21:56
Napisal/-a ahmediukas
Zihr mas androida pol, po moznosti samsung :)

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 30. Jan 2013 22:09
Napisal/-a pierson
ahmediukas napisal/-a:Zihr mas androida pol, po moznosti samsung :)

Iphone 5

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 30. Jan 2013 23:20
Napisal/-a ahmediukas
Za 5ko sicer ne vem, 4ka dela ok, vem pa da novejsi androidi sploh na 3g radi dobijo sms notr, javjo da je kul prkazejo pa ne kukr da ga ni

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 31. Jan 2013 00:02
Napisal/-a pierson
Glej, lahko mas ne vem kaksen telefon, SMS od dolocenih operaterjev iz tujine enostavno ni dostavljen, ceprav Tusmobil ima z njimi bilateralno pogodbo...

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 31. Jan 2013 00:51
Napisal/-a ahmediukas
Ni to samo stvar pogodbe, vecinoma sicer kjer so bilateralne pogodbe med operaterji, potem gre promet direktno. Sicer gre pa preko SMS Huba v evropi, ta pa ne dela tko k bi mogu. Ne vem pa kako ima s kakim operaterjem pogodbo tusmobil. Lohk ti le zagotovim, da ima enega boljsih sms centrov (bolj kot M@ in S!) v EU

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 31. Jan 2013 23:49
Napisal/-a pierson
recimo tus ima bilateralno pogodbo ampak sms ni dostavljen iz

vodafone UK
Telenor Srbija
H3G UK

ko se je napaka veckrat prijavila sta en in drugi operater prelagala krivdo v stilu

" pri nas je vse ok, kontaktirajte slovenskega operaterja... oz. angleskega..."Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 01. Feb 2013 04:38
Napisal/-a ahmediukas
Saj pravim, bilateralna pogodba zgolj pomeni, da lahko drug od drucga drzavljani roamajo pri njih, ne pa tudi, da gre promet direktno od enga do drucga.

Re: Težave z sms sporočili in tujino

Objavljeno: 01. Feb 2013 16:03
Napisal/-a pierson
ahmediukas napisal/-a:Saj pravim, bilateralna pogodba zgolj pomeni, da lahko drug od drucga drzavljani roamajo pri njih, ne pa tudi, da gre promet direktno od enga do drucga.
Ko dva operaterja med sabo skleneta bilateralno pogodbo ta vkljucuje roaming njihovih uporabnikov,voice, text in data stortive, zato tudi ta dva operaterje med sabo ze imata regulirana billing in promet z sms sporocili, ter ni potrebna uporaba sms hubbinga za tako situacijo.

SMS hubbing je namenjen izkljucno povezavi za sprejemanje/posiljanje sms sporocil z vsemi ostalimi omrezji s katerimi kot operater nimas direktnega sodelovanja oz. bilateralne pogodbe.