Stran 1 od 1

podpis umrlega

Objavljeno: 21. Jan 2013 15:02
Napisal/-a marjan
Na poslovalnici na Polzeli sem hotel prenesti pravice od umrlega tasta na taščo.Po vseh težavah,kljub sklepu o dedovanju,je bilo zahtevano naj se na tablico podpiše umrli tast.Ker uslužbenka ni bila pripravjena oditi na bližnje pokopališče smo se poslovili brez prenosa.Tašča še vedno uporablja številko in plačuje račune,vseeno pa bi rada izvedla prepis.Ali je še kakšna druga pot kot da ponarejamo podpis umrle osebe saj je to kaznivo.

Re: podpis umrlega

Objavljeno: 22. Jan 2013 11:58
Napisal/-a enpir
ponavadi zadostuje, da se predloži mrliški list

Re: podpis umrlega

Objavljeno: 22. Jan 2013 12:49
Napisal/-a Rocky
Res me firbec matra če je prodajalka zahteval da se na tablico podpiše preminula oseba ali je to bilo vzeto iz konteksta?

Re: podpis umrlega

Objavljeno: 22. Jan 2013 15:36
Napisal/-a marjan
Sprehod z prodajalko na pokopališče smo predlagali svojci. Mrliški list ne zadošča, ker se mora lastnik podpisati na elektronsko podpisno tablico. Taka navodila verjetno dobijo prodajalci na usposabljanju.Pozabili so .da uporabniki mobitela lahko umrejo. V tem primeru bi lahko bil podpisnik zakoniti dedič,žal pa prodajalci ne smejo logično razmišljati. Kam naj peljemo taščo da prenese to pravico nase,prej si tudi ne more urediti mesečnega plačila na trajnik. Za klasični telefon smo jo vozili v Celje in to najprej za prenos pravice do telefona z novo pogodbo,nato pa še enkrat po kroženju pogodbe v Ljubjano in nazaj za podpis pooblastila za plačevanje iz trajnika.
Pa naj kdo še reče da so uradniki birokrati ki komplicirajo.

Re: podpis umrlega

Objavljeno: 25. Jan 2013 18:54
Napisal/-a marjan
Danes smo končno uredili zadevo. Pa ne na Polzeli, temveč v Celju v Planetu TUŠ pri gospe NIVES DROVENIK, ki je popolno nasprotje zaposlene na Polzeli (katere imena in priimka sicer nismo izpostavljali, čeprav bi ga tudi lahko). Gospe Drovenik se zahvaljujemo za njen profesionalen odnos do nas, za ustrezne nasvete in takojšnjo ureditev vseh potrebnih papirjev. Če bi bilo več takih uslužbencev, ki negativnih mnenj in izkušenj na forumu prav gotovo ne bilo.