Ideos x5 problem z internetom

Pogosta vprašanja in odgovori, nastavitve aparatov pri operaterju Telemach...
Odgovori
Metallon
Novinec
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 01. Sep 2011 16:13
Telefon: Ideox x5

Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Metallon » 01. Sep 2011 16:22

Imam eno majhno težavo,

Telefon se mi noče povezati z internetom, dokler ga ne resetiram, ko ga resetiram deluje normalno. Dobim ikonico 3g oz H.Ko ga pustim na miru in je v telefon v standby nekaj časa, pa slej ko prej izgine ikonica in se ne pojavi več(Interneta ni), pač do naslednjega reseta.

Pozna kdo kakšno rešitev? Hvala

Lp, Tomaž

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 01. Sep 2011 16:36

ja klikni settings / wireless / mobile networks / data enabled
daj off pa on again :)

Metallon
Novinec
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 01. Sep 2011 16:13
Telefon: Ideox x5

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Metallon » 01. Sep 2011 16:47

To sem prvo probal :P ko so se problemi začeli :D Ampak ne deluje.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a lithium » 01. Sep 2011 21:30

Napravi upgrade firmware-a, če ga še nisi.
Administrator neuradnega foruma

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a delboy » 01. Sep 2011 22:20

Metallon napisal/-a:To sem prvo probal :P ko so se problemi začeli :D Ampak ne deluje.

Poizkusi tako, da za tem, ko si izklopil prenos podatkov, daš naj poišče omrežje, izbereš opcijo Tušmobil 3g ali pa samo Tušmobil ter ko ti poišče in potrdiš omrežje, nato ponovno vklopiš dato, če boš uspešen, se ti bo na omrežju pokazal UMTS pri signalu.



Lp.

Metallon
Novinec
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 01. Sep 2011 16:13
Telefon: Ideox x5

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Metallon » 01. Sep 2011 23:00

lithium napisal/-a:Napravi upgrade firmware-a, če ga še nisi.
Bom poskusil :)

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a enpir » 08. Sep 2011 17:08

mogoče še ena fora: v nastavitvah mobilnih omrežji, obklukaj/odklukaj Use only 2G networks... za kratek čas izgubi omrežje in potem bi moral delati prenos podatkov ;) Data enabled imej vedno obkljukano...

Metallon
Novinec
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 01. Sep 2011 16:13
Telefon: Ideox x5

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Metallon » 10. Sep 2011 02:40

Upgrade.. je zanekrat rešil zadevo.. thnx :)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a lithium » 10. Sep 2011 07:35

Fajn! :thumbs:
Administrator neuradnega foruma

jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a jnce » 11. Sep 2011 20:19

Jaz imam čuden problem z internetom na tem telefonu. V zgornji vrstici mi kaže, kot da internet deluje (E/3G/H in puščice), vendar ko poizkušam odpreti kakšno spletno stran mi napiše "Web page not available" in tudi druge aplikacije, ki potrebujejo internet za delovanje mi ni delujejo :(
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2360
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a lithium » 11. Sep 2011 22:04

To mi malo smrdi, da si v mobitelovem omrežju, pa imaš blokiran prenos podatkov :nevem:
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 12. Sep 2011 11:41

Če bi bil v Mobitelovem omrežju bi mu znak za EDGE ( E ) ali za 3G bi mu zginil bi ostale samo črtice za signal.. Vsaj tko je pri meni ko sem v Mobitelovem omrežju ;) In mam v levem zgornjem kotu trikotnik ko odprem obvestila mi piše da sem šel iz domačega omrežja in da mi je prekinil prenos podatkov.. :biggrin:

jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a jnce » 12. Sep 2011 14:46

Sem vedno v Tušmobilovem omrežju.. in niti mi nikoli ne napiše črke R (roaming) pri indikatorju signala.
Sem pa danes opazil nekaj še bolj zanimivega, Facebook mi dela, Livescore mi dela market mi dela, vendar nemore downloadat, spletni brskalnik ne dela.
Bom poizkusil na novo naložiti software.. bomo videli kaj bo ratalo :D
Slika

Metallon
Novinec
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 01. Sep 2011 16:13
Telefon: Ideox x5

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a Metallon » 12. Sep 2011 17:11

Downloadi si opera mobile oz opera mini (preko wi-fi)pa mi povej če ti dela. Imel podoben problem... preko opere mi je delal internet, ostali brskalniki pa ne.

jnce
Znanec
Znanec
Prispevkov: 51
Pridružen: 17. Maj 2011 20:30
Telefon: Ideos X5
Znesek računa: 0€

Re: Ideos x5 problem z internetom

Odgovor Napisal/-a jnce » 12. Sep 2011 17:45

Zadevo sem nanovo naložil in sedaj deluje. Sumim, da je prišlo do konflikta med aplikacijo Widgetsoid in sistemom, saj ima ta vgrajen widget za vklop/izklop prenosa podaktov. Možno da je tto kaj zamešalo nastavitve.
Slika

Odgovori