Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Pogosta vprašanja in odgovori, nastavitve aparatov pri operaterju Telemach...
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 30. Nov 2010 19:25

v telefon vtipkajte *121# in izberite »Zapore storitev« ter sledite navodilom
- obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil ter sledite navodilom
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Nov 2010 19:38

Oziroma lažje: *121*4*1*1#
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 03. Jan 2011 14:08

evo še lepo napisano na spletni strani Tušmobila:
Blokada prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja

Za večji nadzor nad morebitnimi dodatnimi stroški lahko enostavno blokirate prenos podatkov in s tem tudi prejemanje in pošiljanje MMS sporočil, kadar se nahajate v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja. Tako boste zagotovili, da se bodo storitve, povezane s prenosom podatkov opravljale samo, kadar se boste nahajali v Tušmobilovem lastnem omrežju.
Blokado prenosa podatkov lahko vključite na dva načina:

v telefon vtipkajte *121# in izberite »Zapore storitev« ter sledite navodilom
obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil, kategorije Moje storitve ter sledite navodilom

V primeru izklopa zapore prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja, po zaključenem postopku izklopite in ponovno vklopite vaš mobilni telefon.

Z blokado prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja ne boste blokirali prenosa podatkov v tujini. Za blokado prenosa podatkov v tujini obiščite eno od Tušmobilovih prodajnih mest in izpolnite ustrezni obrazec.
vir: http://www.tusmobil.si/storitve.html
Slika

Robert
Novinec
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2011 08:37
Telefon: Nokia C7-00

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Robert » 04. Feb 2011 08:40

Kaj pa to, ko mi pod dodatno porabo piše včeraj 0,07e danes je že na 0,17e GPRS dal sem tudi blokado podatkov ker doma kjer sem imam na mobitel signalu ker je tušmobil v totalnem podnu kar se tiče signala pa tud tam kjer je ni dober, v redu pa da se vrnem nazaj zakaj potem še vedno dodatna poraba??? Bom pa videl kaj bo do večera saj sem celo poštne predale zbrisal in še kajda se ne bi kaj prenašalo no sej se ve za kaj se gre, samo če je blokada POTEM DODATNE PORABE NE SME BITI.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Feb 2011 09:48

Piši na info@tusmobil.si in opiši napako..in bodo popravili...ker se je tut meni podobno zgodilo in sem jim pisal in so poravili in od tiskrat ni težav seveda sem da la ročno na tušmobil...Ker v mojem kraju je ena trgovina kritična ko prideš not zgine signal..pa se preklopi na mobitel ..Tako da sem pisal jim in so zbrisali ko so videli da je napaka :greensmart:
Slika

Robert
Novinec
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2011 08:37
Telefon: Nokia C7-00

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Robert » 04. Feb 2011 10:22

Hvala sem že pisal in sem mislil da bom diplomiral zraven tako da sem že kar malo preveč naložil, tako da sem moral prisilno nehati pisati, da bodo lahko nesli, hehe hec :D no upam da bodo imeli vsaj kaj razumevanja za moje pisanje sicer ne bo nič iz mojega TUŠMOBILA ;)

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Azzil » 04. Feb 2011 17:04

hm.. kaj se blokirajo tudi MMS? :(
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1170
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a enpir » 04. Feb 2011 17:23

tudi ja, ker za delovanje potrebujejo GPRS...

Robert
Novinec
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 27. Jan 2011 08:37
Telefon: Nokia C7-00

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Robert » 04. Feb 2011 20:42

Jaz sicer MMS ne uporabljam ampak le redko sicer pa bi bil lahko paket z z 2010 SMS-i na račun klicev manjši recimo namesto 2010 SMS 500 SMS na ta račun pa bi dvignili klice ali dodali tudi GPRS prenos podatkov za cca 1500 enot v vsa omrežja torej tudi če si na mobitelovem in potem nebi bila ta blokada tak problem.
No to je moje mnenje o paketu Vesolje plus ki ga imam.

nejc3000
Novinec
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. Sep 2015 20:05
Telefon: LG F60
Dodatni paketi: Gold trojka extra
Znesek računa: 14,90

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a nejc3000 » 29. Feb 2016 19:45

V kolikor uporabljaš nove več pakete ( več, še več, največ) je prenos podatkov v omrežju mobitel brezplačen vendar počasen (1mb/s).
lahko pa greš na nastavitve ter tam isključiš prenos podatkov v roomingu :hurra: :hurra: .

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 388
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a green » 26. Maj 2017 14:25

Ha ha, Tušmobil je zgodovina. Na njih se ti kar razburjaj.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Safre » 26. Maj 2017 22:53

Tip že nekaj časa kopira stare poste ... vi me prosim kar opozarjajte nanj ... Skopiral je tekst spodnjega posta iz 2011... :doh:
Re: Paket FREE 40 NI NEOMEJEN - POZOR!!!!!!
OdgovorNapisal/-a kruljavcev » 25. Dec 2011 09:22

Čestitamo Tušmobil, najprej nesramna podražitev aparatov, sedaj pa še spreminjanje pogojev v paketih. Čedalje manj je razlogov za prehod k vam in čedalje bolj mi je jasno, da sem s prehodom najbrž napravil napako. Žal sem zaradi pozitivne izkušnje v začetku k vam spravil še vsaj 5 ljudi, če pa se bo tole nadaljevalo jih bom kmalu moral preusmeriti kam drugam......Sram vas bodi!!!!
kruljavcev
Novinec
Novinec

Prispevkov: 42
Pridružen: 15. Jul 2011 12:27
Prejete zahvale: 0
Telefon: HTC Hero
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Maj 2017 13:18

Sem opazil. Zato sem tudi poslal opozorilo itn..

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Vklop Blokade prenosa podatkov v omrežju Mobitel

Odgovor Napisal/-a lithium » 30. Maj 2017 13:06

Kar likvidirat (brisat) take lumpe! :hudajeza: :biggrin:
Administrator neuradnega foruma

Odgovori