Stran 1 od 1

Popravilo

Objavljeno: 28. Avg 2018 19:07
Napisal/-a lOL
Zdravo!

Nekaj časa nazaj se mi je na telefonu Huawei Honor 9 pojavila težava, da je telefon mislil da imam vključene slušalke pa jih nisem imel in sem dal telefon na popravilo. Po približno mesecu dni dobim telefon nazaj kao da je popravljen samo ga niso mogli odpret pa zamenjat delov ker bi telefon razpadu (mam razbito zadnje steklo) ampak so samo uštimali od odzunaj. No 5 dni po tem ko dobim nazaj telefon se pojavi ista težava...
In zdej me zanima če mam nevem pravico zahtevat nov telefon ali pa kaj takega ker niso odpravili težave ali ga smem samo še enkrat dati na popravilo?

Re: Popravilo

Objavljeno: 29. Avg 2018 12:13
Napisal/-a Bajkman
Huh, ne vem, težko bi tukaj kaj dosegel, ker mislim, da v zakonu ni eksplicitno določen tak primer. Seveda bi ti napako odpravili, če bi kril stroške za zamenjavo zadnjega stekla.

Je pa dejstvo, da je napaka čisto enostavna. Stikalo v konektorju slušalk je skupaj sklenjeno, ne gre narazen, ker je notri prah ali podobna umazanija.
Če boš nežno s kako buciko šel not (pri ugasnjenem telefonu) in nežno malo prepraskal in spihal s kompresorjem, bi moralo zažeti normalno delovati. Če nimaš kompresorja, pojdi na pumpo in uporabi tistega za pumpanje gum.
Če ne bo v redu, daj še nekaj kapljic 97% izopropilnega alkohola v luknjo in ponovno z bucko, a ne toliko, da bi zvil kako medeninasto povezavo notri. Ko "predrmaš" z bucko, ponovno par kapljic, da na novo raztopi še posušene smeti in ponovno pihni s kompresorjem v vse smeri luknje.

Počakaj kako uro, da se vse dobro posuši in lahko nazaj prižgeš telefon in probaš.

Re: Popravilo

Objavljeno: 10. Okt 2018 09:09
Napisal/-a jupjup
Zivjo spet jaz sicer z novega racuna:P
Zdaj sem dal popravit zadnje steklo in naj bi mi zamenjali vhod za slusalke ampak mi je 4 dni po tem ko sem ga dobil nazaj spet zacelo zafrkavati brez da bi kaj uporabljal slusalke... me sam zanima ker je po zakono da morajo v 45 dneh popraviti ce imas garancijo pa nevem a se stejejo samo delovni dnevi ali tudi vikendi? Ter ce imam pravico zahtevati denar za popravilo zadnjega stekla ker kljub menjavi le tega niso uredi problema?
Hvala in lp