Kabliranje po hiši

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
MocnikG
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 30. Okt 2015 23:27
Telemach paket: VEC
Telefon: iphone
Dodatni paketi: tv+net+tel

Kabliranje po hiši

Odgovor Napisal/-a MocnikG » 30. Okt 2015 23:35

Pozdravljeni,

v kratkem, nekje do decembra, bom sklenil naročniško razmerje pri Telemachu.

Do hiše imam speljano optiko, v kleti imam škatlo, ki pretvori optiko naprej.
Zanima me, kako pripravim oziroma potegnem kable po hiši.
Imel bom dva televizorja, oba s snemalnikom in gledanjem nazaj. Čez nekaj mesecev bom kupil nov glavni tv, ki bo omogočal uporabo kartice, tako kasneje škatla pod tv-jem ne bo več potrebna.
Zanima me, katere in koliko kablov naj potegnem do obeh TV, ter če gre to od pretvornika za optiko ali je še kakšen modem za pretvornikom, od katerega gre na TV?

Ne vem, ali potrebujem le coax ali coax + utp, saj sem dobil različne informacije.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Kabliranje po hiši

Odgovor Napisal/-a Safre » 31. Okt 2015 00:07

Za STB potrebuješ nujno še UTP kabel zaradi časovnega zamika in snemanja. Ko boš prešel na conax modul, UTP ne bo več potreben ker brez STB-ja itak ne boš mogel več uporabljati časovnega zamika in snemanja.

Meni so kabliranje pri prehodu na optiko uredili telemahovci in sem moral podpisati, da se odpovedujem časovnemu zamiku in snemanju ker imam obe televiziji na conax modulih. Posledično mi niso vlekli posebej še UTP kablov poleg koaksialcev.
Slika

MocnikG
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 30. Okt 2015 23:27
Telemach paket: VEC
Telefon: iphone
Dodatni paketi: tv+net+tel

Re: Kabliranje po hiši

Odgovor Napisal/-a MocnikG » 31. Okt 2015 07:58

Hvala za odgovor,

no vsak dan nekaj novega izveš. Pa je kje možno dobiti TV, ki bi imela trdi disk v sebi in bi s Conax modulom omogočala snemanje in zamik?

Kako pa imaš izvedeno kabliranje? Si na optiki? Gre iz pretvornika optika -> TV1 + TV2, ali je pretvornik optika -> modem -> TV1 + TV2

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Kabliranje po hiši

Odgovor Napisal/-a Safre » 31. Okt 2015 09:52

Kje dobiti tak TV? Nimam pojma, nikoli se nisem glede tega pozanimal, ker mi omenjene storitve pri vseh možnostih, ki jih ponuja internet, niso niti pod razno zanimive.

Ja, na optiki sem. V stanovanje pride samo optični kabel. Koaksialec gre neposredno iz optičnega "modema", potem pa preko spliterja deli na dve televiziji.
Slika

Odgovori