Stran 2 od 3

Re: Omrežje

Objavljeno: 05. Okt 2015 10:54
Napisal/-a tado
Se strinjam. Sam imam recimo GSM only. WI-FI mam skoraj povsod, da bi sedaj imel zakupljenih cel kup podatkov se mi zdi brezveze. Moj mesecni strosek je 7,00 € in nic mi ne manjka.

Re: Omrežje

Objavljeno: 05. Okt 2015 11:19
Napisal/-a Deky_
No ne bom meril kdo ma dalšega..

Sam se mi postavlja vprašanje čemu pol imet telefon ki ti še omogoča 3G in LTE in tega ne izkoriščat?!? Če bi bil sam takega mnenja verjemte pametnega telefona ne bi nikoli mel ..Ker bi pol bilo čisto dovolj ena star Ericsson GA628 ;)

Re: Omrežje

Objavljeno: 05. Okt 2015 12:07
Napisal/-a lithium
Pameten telefon je tudi ob prijavi v wifi še vedno pameten.
Jaz porabim cca 2GB mobilnih podatkov mesečno. LTE je bistveno uporabnejši zaradi precej nižje latence. Uporabljam ga za poslovne namene (VPN, RDP...).
In na mobilni napravi je to tudi (vsaj zame) edina prednost na LTE.

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 12:05
Napisal/-a TadejH
Včeraj sem nekaj testiral glede interneta in povezave na LTE ter sem ugotovil, da če uporabnik v krajšem časovnem obdobju (npr. 10 min) prenese preko LTE več kot 200 MB podatkov, te sistem izključi iz LTE in imaš povezavo samo s 3G. Po natanko 10 minutah je "signal" LTE nazaj (preizkušeno večkrat). Je to že kdo opazil? :zacuden: Imajo to blokado tudi drugi operaterji ali kaj? Nikjer na Telemachovi strani nisem našel kaj takega, da bi pisalo o tem, kot neki pravični uporabi ... kaj se bojijo, da bi preobremenil bazno postajo? :greensmart: :headbash: No, saj drugače 3G ni švoh, se da vseeno gledati posnetke ;) Drugače pa sem imel izmerjeno hitrost 31Mb/s down in 24Mb/s up s 3/5 črtic in oddaljenostjo bazne postaje nekje 3km in je ne vidim.

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 12:10
Napisal/-a TadejH
TadejH napisal/-a:Včeraj sem nekaj testiral glede interneta in povezave na LTE ter sem ugotovil, da če uporabnik v krajšem časovnem obdobju (npr. 10 min) prenese preko LTE več kot 200 MB podatkov, te sistem izključi iz LTE in imaš povezavo samo s 3G. Po natanko 10 minutah je "signal" LTE nazaj (preizkušeno večkrat). Je to že kdo opazil? :zacuden: Imajo to blokado tudi drugi operaterji ali kaj? Nikjer na Telemachovi strani nisem našel kaj takega, da bi pisalo o tem, kot neki pravični uporabi ... kaj se bojijo, da bi preobremenil bazno postajo? :greensmart: :headbash: No, saj drugače 3G ni švoh, se da vseeno gledati posnetke ;) Drugače pa sem imel izmerjeno hitrost 31Mb/s down in 24Mb/s up s 3/5 črtic in oddaljenostjo bazne postaje nekje 3km in je ne vidim.
No, do sedaj izmerjen najhitrejši prenos podatkov je bil na Telemachu, pri Si.mobilu in Telekomu je bilo precej nižje (kljub obljubljeni polni hitrosti LTE in isti lokaciji z istim telefonom) ... :thumbs:

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:09
Napisal/-a Deky_
Ja moreš vedet da pri Si.mobil-u in Telekomu je več uporabnikov na bazno postajo kot pri Telemach-u ker je vse odvisno kolk je uporabnikov na bazni postaji ker si ti bil povezan več jih je majša hitrost..to ni nič novega tko bo tudi pri Telemach ko bo več uporabnikov uporabljajo LTE ;)

Obljubljeni hitrosti?!? Sej piše DO 150/50 kar ni rečeno da boš dosegel itn..

In kakšna je bila hitrost pri Telemach če že hvališ prilepi speedtest :evil:

Telekom Slovenije
Poglavitna prednost LTE/4G omrežja je v doseganju večjih hitrosti, ki naj bi že sedaj teoretično znašale do 150 Mb/s v smeri uporabnika in do 50 Mb/s v nasprotni smeri.
Si.mobil
Opcija zviša hitrost prenosa podatkov do 150 Mbit/s v smeri do uporabnika (DL) in 50 Mbit/s v smeri od uporabnika (UL).
Telemach
edino pri njih ne najdem jasno kolk je hitrost DO itn..

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:27
Napisal/-a TadejH
Ja, saj poznam to, sem se šolal na tem področju. O hitrosti pri operaterju sem želel le povedati, da pač sem imel pakete, ki so omogočali takšne hitrosti, ker nižji paketi imajo blokado hitrosti do 20/5 oz. 40/5 - ne vem, odvisno od paketa in operaterja... :butec:

Povej oz. napiši raje kaj o tem, kar sem prej napisal...

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:30
Napisal/-a Deky_
Sej sem ti napisal da je bil nižja hitrost je pri Telekomu in Si.mobil-u je edini razlog da je bazna zasedena da je velik uporabnikov ki uporablja LTE nasproti Telemach ki bazna ni bila tolk zasedena itn..

Nič slabega nisem htel povedat ker obljubljene hitrosti ni dokler izpostavljajo besedo DO ;)

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:35
Napisal/-a TadejH
Vem zakaj je bila nižja hitrost, niti pa nisem spraševal po tem...

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:47
Napisal/-a TadejH
@Deky
Kaj misliš, da ima to samo Telemach (to kar sem zgoraj pisal - blokado po določenem prenosu podatkov) ali imate na Si.mobilu tudi to? Imaš kakšno izkušnjo? :)

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 13:51
Napisal/-a Deky_
prvič slišim da bi blokiral podatke prek LTE . To kar si ti napisal svojo izkušnjo pri Telemach. jst tega še nisem doživel pri Si.mobil-u ;)

Re: Omrežje

Objavljeno: 19. Jun 2016 14:02
Napisal/-a TadejH
No, saj, tudi js ne, niti na Si.mobilu niti na Telekomu. Zato pa sem vpršal ;)

Re: Omrežje

Objavljeno: 21. Jun 2016 10:15
Napisal/-a TadejH
Kolikor sem bral na netu, zgleda, da ima iPhone neke vrste blokado pri naenkrat 100MB prenosa preko LTE in potem nastavi na 3G kot počasnejšo povezavo... :confused:

Re: Omrežje

Objavljeno: 21. Jun 2016 21:00
Napisal/-a bobni
Dvomim. Sem v času ko sem imel 3mesece unlimited LTE na simobilu preko iphona zloadal dol pol interneta in ni nič prekinjalo al metalo na 3G. :D

Re: Omrežje

Objavljeno: 22. Jun 2016 11:35
Napisal/-a TadejH
Ne, res ni kriv telefon, nekaj je s Telemachom, ker sem imel notri Telekom SIM je bilo ok, kupil in dal sem notri tudi Telemach Free2Go SIM in tudi ni bilo spremembe... Očitno je nekaj z mojo številko ali SIM narobe ali pa imajo paketi VEČ tak failer... :nevem: naj še kdo pokusi, ki ima ŠE VEČ paket, greš na youtube in gledaš posnetek, ki dolg recimo 3 ure, po parih minutah ti vrže LTE ven (ko zdownloadaš cca. 200 MB)...