SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a avgi » 04. Nov 2014 23:42

Kako je z LTE pri Tušmobil-u/Telemach-u? Kako je s pokritostjo in kvaliteto?
Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Nov 2014 17:02

avgi napisal/-a:Kako je z LTE pri Tušmobil-u/Telemach-u? Kako je s pokritostjo in kvaliteto?
Težko povedat ker uradno še niso zagnali LTE omrežja...Bo treba počakat na uradni zagon ko bo tudi na voljo za uporabnike Tušmobil-a ;)

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Nov 2014 11:02

V novi verziji bo še lažje iskanje novih baznih postaj ;)

Pri aktivni bazni ter bazne navedene v sekciji "Mobilni trg" si lahko ogledate lokacijo bazne ter celice kam sevajo. Koliko celic je prikazanih na zemljevidu je odvisno seveda od vas, ko indeksirate bazne postaje.
Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 30. Nov 2014 11:13

pri meni je takole...

Slika

Zakaj je toliko več krogov in točk kot pri tebi?

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Nov 2014 11:20

Prikazane so celice v zadnjih 2 letih.

Torej če se je spremenil LAC ali CellID bazne se je ustvarila nova točka.
Slika

Si.mobil rad zamenjuje CellID in LAC. Telekom zamenjuje CellID. Zgoraj lahko vidiš kako se je spreminjalo za tvojo bazno postajo.

Nekdo je dobr poindeksiral tole :thumbs:
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 30. Nov 2014 11:38

To sem sigurno jst bil priden :greensmart: :thumbs: :biggrin:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Nov 2014 11:42

Lahko rečem, da bazna res stoji na tistem mestu ;)
Slika

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a JtS® » 02. Dec 2014 16:48

Eno vprašanje...če čekiram Tušmobil vedno pipe pri bazni ali gre ta UMTS 900 ali 2100 oz. v nekaterih primerih tudi oboje.
Če gledam za Simobil dostikrat piše samo UMTS, kaj to boš kdaj uredil? Zanima me tudi če ima samo Tušmobil "hibridne" bazne z UMTS 900 in UMTS 2100 iz ene celice?!

Hvala :biggrin:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Dec 2014 17:45

Pri Si.mobilu se glede na Cell ID ne da ugotoviti če gre za UMTS iz 900 ali 2100 MHz. Ista fora je za LTE pri Si.mobilu. Napisana je samo, če sem frekvenco kje našel.

Kar je še ena težava pri Si.mobilu, da iz Cell ID LTE se ne da direktno dobiti ime bazne postaje. Pač moram dobiti ime LTE bazne ter to LTE ime povezati na pravo bazno postajo. Kar se tiče SI.mobila imam glede tega same probleme :biggrin: Pri Telekomu pa iz LTE Cell ID takoj vidim za katero bazno gre in na kateri frekvenci :joint:

Ja samo Tušmobil ima hibridne UMTS: 900 in 2100 na eni celici.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 06. Dec 2014 20:57

Po zadnji posodobitviji aplikacije. Ko jo hočeš odpret se sesuje.. Poročilo o sesutju sem ti poslal da vidiš..

Poslano z mojega GT-P5100 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 07. Dec 2014 12:18

Zatipkal v kodi, že popravek na Google Playu :)
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 15. Dec 2014 21:24

Na bazni SW410 ni HSPA+. V aplikaciji Si info piše da je od 5.12.2014 prisotna ta tehnologija HSPA+ v resnici ne obstaja.

Poslano z mojega GT-P5100 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 15. Dec 2014 21:25

Nekdo je poindeksiral preko aplikacije :)
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2347
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 15. Dec 2014 21:29

Glej trenutno sem povezan na to bazno in več kot HSDPA ne da..

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 15. Dec 2014 21:31

En uporabnik z HTC One je poindeksiral HSPA+
Slika

Odgovori