SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a jozo » 09. Okt 2012 17:20

No pa sem dočakal ta dan....po uspešnem tehničnem prevzemu se jutri moja bazna postaja spet vklaplja...okrog pol enajstih sem zmenjen z tehnikom,ki pride dat varovalke gor... :thumbs: :thumbs:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 09. Okt 2012 17:32

sem ti rekel, da kdor čaka dočaka :joint: :hurra:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2375
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 09. Okt 2012 18:37

:thumbs:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 09. Okt 2012 18:41

Za preverbo na katerem frekvenci ste prijavljeni lahko uporabite:
http://m.svetidej.com/lokator/frekvenca/

Napake pri UMTS frekvencah pri mojih podatkih pa na info@svetidej.com
Slika

blaster
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 09. Okt 2012 23:09

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a blaster » 09. Okt 2012 23:15

Prikaz sosednjih celic - SE Xperia arc S

Slika

Na Samsung Galaxy S ne deluje. Prav tako ne deluje na UMTS.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 10. Okt 2012 08:08

SvetIdej napisal/-a:Deky: koda *#0011#

Slikaj ko si na Si.mobilovih UMTS baznih v Postojni. Se mi zdi so me Si.mobilovci pretentali in obstaja možnost, da so v Postojni (centru mesta) še vedno UMTS 2100 antene ...
Itak da so te nategnili..v Postojni ni UMTS900 ampak 2100 mogoče da še bodo zamenjali sam so tebe malo okoli prinesli da je že.. :greensmart:

še slika:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 10. Okt 2012 09:08

blaster: :biggrin:
Problem ni v Lokatorju ampak v proizvajalcih telefonov, ki niso implementirali sosedov. Na Samsungu ne dela ne na GSM, ne na UMTS-u. Enemu proizvajalcev telefonov naj bi delalo tako na GSM, tako na UMTS.

Me pa veseli, da vsaj enemu dela tukaj :thumbs:

deky: mene so kar dobr nategnili, tebe pa tudi :jezik: Lahko kar sporočaš katere bazne imajo UMTS 2100.

Sem se pogovarjal z enim, ki je z Maribora. Si.mobil mu je dejal, da tiste bazne, ki imajo UMTS 2100 bodo tudi tam ostale. Za UMTS 900 bi bazne rabile novo opremo, ampak SI.mobil ne misli zamenjevat opreme ...
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 10. Okt 2012 09:18

SvetIdej napisal/-a:blaster: :biggrin:
Problem ni v Lokatorju ampak v proizvajalcih telefonov, ki niso implementirali sosedov. Na Samsungu ne dela ne na GSM, ne na UMTS-u. Enemu proizvajalcev telefonov naj bi delalo tako na GSM, tako na UMTS.

Me pa veseli, da vsaj enemu dela tukaj :thumbs:

deky: mene so kar dobr nategnili, tebe pa tudi :jezik: Lahko kar sporočaš katere bazne imajo UMTS 2100.

Sem se pogovarjal z enim, ki je z Maribora. Si.mobil mu je dejal, da tiste bazne, ki imajo UMTS 2100 bodo tudi tam ostale. Za UMTS 900 bi bazne rabile novo opremo, ampak SI.mobil ne misli zamenjevat opreme ...
Mene si ti nategnil ko si rekel da ma Si.mobil v Postojni UMTS900....Sam po resnici povedano UMTS2100 v Postojni od Si.mobila deluje 100x bolše kot od Tušmobila..žal je taka resnica.. :greensmart: :biggrin:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 10. Okt 2012 09:29

Samo drugo leto se zna spremenit. Glede na novi zemljevid pokritosti bodo začeli Primorsko obmetavat s novimi baznimi. :biggrin:
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 10. Okt 2012 09:32

Zaradi mene ker sem prišel do izhodišča da se mi bolj splača met si.mobil ker večina ki jih mam v imeniku so na si.mobilu in samo 2 mam ki sta na Tušmobilu...Zato sem se odločil it na si.mobil...če bi bilo obratno bi sigurno ostal na Tušmobilu..neglede kako 3G omrežje v Postojni slabo dela.. :biggrin:

Aja pa Postojna ne spada pod primorsko ampaka Notranska dej si že zapomni :greensmart: :evil:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Okt 2012 21:07

Točne lokacije:
- NE2541: Starše (Mobitelov stolp)
- MA330: Maribor

Nove zaznane bazne:
- MA328: Maribor
- SW488: Črnotiče
Slika

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a jozo » 13. Okt 2012 16:25

Kar ne morem se navadit cel čas poln signal 3G....pa tudi ključi so v mojem žepu... :greensmart: :thumbs:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 13. Okt 2012 19:08

tudi jaz bi imel ključe od svoje bazne :)
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2357
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 15. Okt 2012 14:49

Nekaj se čudnega dogaja v Postojni s Cell id..recimo KP028 je kazalo da je PGD postojna ( Gasilski dom Postojna) Danes pa kr da signal dobijam iz Prestranka..

Še slika Si Lokatorja.. p.s. je začelo pravilno kazat..lokacijo bazne..
Slika

Ugotovil sem bazne postaje nagrajujejo na UMTS900 s ukaznim nizom *#0011# sem ugotovil.. :greensmart: :joint:

Bazna KP032 je na UMTS900 uradno potrjujem :hurra: Lokacija Postojna

Še slika:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 15. Okt 2012 15:01

glede lokatorja je pri aplikaciji problem. bo popravljeno.
Slika

Odgovori