SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Sep 2012 09:14

Malo heca mora bit :)

Kar se ne hecam, pa da kdo želi imeti lokator (in ostale aplikacije) na iphone bo moral donirat 2 čuka :) Torej nakup Maca, iphona in Apple developer račun. Da imam sploh osnovne pogoje za delo :D Apple je zvit :evil:
Slika

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a bobni » 29. Sep 2012 10:35

Sej lohk nardiš app in ga objaviš v cydio :greensmart:
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Sep 2012 10:40

Apple Developer Account je 100 €/$.

še vedno nucam iphone in maca :)
Slika

spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a spiderkb » 29. Sep 2012 11:56

SvetIdej napisal/-a:Apple Developer Account je 100 €/$.

še vedno nucam iphone in maca :)
maca ne rebaš... VitualBox bi bil pomoje dovolj al ne?

Mam pa jaz eno trojko viška ;)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2375
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 29. Sep 2012 12:09

Pol mu ga pa hitro šenkaj :biggrin:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Sep 2012 12:37

na faksu smo nekaj programirali v Macih za iPada. Kot prvo program na virtualki VMware ni delal, drugič da si sploh videl kaj si sprogramiral si rabil iPada. Da ne govorim, da sem komaj shekal, da je delal mac os na virtualki :D Tako da smo morali programirat na Macih na faksu, pa en iPad smo imeli kaj smo sploh nardil. Da bi doma kaj delal na virtualki pa ni šlo :ne:

Program za programirat na iPhonu je velik okrog 3-4 GB, tako da sem tudi skeptičen, da dela na virtualki. So tile na Applu prebrisani. Je pa res, da ta program nisem sprobal.

Vsi programi bi delali, če bi imel VMware prave grafične gonilnike, kot jih zahteva Apple za MacOS. MacOS na PC-ju pri VMware niso legalni :psst:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Sep 2012 20:41

Lokator 2.13:
Open Cell ID baza vključena tudi izven Slovenije. Priprava aplikacije za nadgradnjo izven Slovenije.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 30. Sep 2012 11:53

Da bo volk sit in koza cela: ;)
http://www.svetidej.com/projekti/mobiln ... r/ios.html

Za pomoč pri prispevku se zahvaljujem piersonu.

Če kdo ve še za Windows Phone se pa priporočam :)
Slika

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a pierson » 01. Okt 2012 12:37

SvetIdej napisal/-a:Malo heca mora bit :)

Kar se ne hecam, pa da kdo želi imeti lokator (in ostale aplikacije) na iphone bo moral donirat 2 čuka :) Torej nakup Maca, iphona in Apple developer račun. Da imam sploh osnovne pogoje za delo :D Apple je zvit :evil:
Pa se veliko vprasanje je ce bo apple dovolil taksen tip aplikacije za objavo na appstore ! , razen preko cydie da si naredis svoj repo, tam pa je spet za uporabo potreben jailbreak :O

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 01. Okt 2012 12:39

Vem, vem :) Jebat ga, zahvalite se Applu :evil: za Iphone edino obstaja program Signal. Pa še to prek Cydie :) Kar sem videl aplikacijo na slikcah priporočam. SI Zemljevidi pa bi mrbit prišli na Itunes.

Zato pa me mika razvoj mobilnih aplikacij za Windows Phone v naslednjih 12 mesecev ;) Visual Studio 2012 je že inštaliran, samo začet je treba :biggrin:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 01. Okt 2012 13:26

Zemljevidi 1.06: dodana 2 nova T-2 zemljevida. Število zemljevidov je naraslo na 51.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 01. Okt 2012 15:02

Androidovci. Vam dela *#0011# ? Če dela se priporočam za slikco :biggrin:
Based on avirk's hint, I found a way. First press the code *#0011#

GSM example:
GSM900: IDLE
T: 10, B: 10
Rx Pwr: -94, Rx ual: -
Rx Lev: 21, Tx Lev: 0-
Speech VER: AMR EFR FR
VOC: AdaptiveRate
TS: 0
Temp: 68 Batt: 71 LNA: 0
Service: Available
It is obvious that it's using 900MHz band, from the "GSM900".

UMTS WCDMA example:
WCDMA: Idle
Rx CH: 10612, R: -94
Tx CH: 9662, Tx Pwr: -
EdIo: -6, RSCP: -98
SpeechVER: AMR EFR FR
RF: Sleep2
L1: PCH_Sleep
Drx cycle: 64, PSC: 392
Temp: 67 Batt: 69 LNA: 0
Service: Available
UMTS can use two different physical layers (low level radio) UMTS-FDD and UMTS-TDD. Android just shows WCDMA, which I think is the same as UMTS-FDD, but perhaps it can refer to both of them. By looking up the channel number here you can tell the frequency bands and whether it is UMTS-FDD or UMTS-TDD.
kaj pa *#*#7262626#*#* ?
Slika

spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a spiderkb » 01. Okt 2012 17:25

Meni nič od tega ne prime. :(
SvetIdej napisal/-a:Androidovci. Vam dela *#0011# ? Če dela se priporočam za slikco :biggrin:
Based on avirk's hint, I found a way. First press the code *#0011#

GSM example:
GSM900: IDLE
T: 10, B: 10
Rx Pwr: -94, Rx ual: -
Rx Lev: 21, Tx Lev: 0-
Speech VER: AMR EFR FR
VOC: AdaptiveRate
TS: 0
Temp: 68 Batt: 71 LNA: 0
Service: Available
It is obvious that it's using 900MHz band, from the "GSM900".

UMTS WCDMA example:
WCDMA: Idle
Rx CH: 10612, R: -94
Tx CH: 9662, Tx Pwr: -
EdIo: -6, RSCP: -98
SpeechVER: AMR EFR FR
RF: Sleep2
L1: PCH_Sleep
Drx cycle: 64, PSC: 392
Temp: 67 Batt: 69 LNA: 0
Service: Available
UMTS can use two different physical layers (low level radio) UMTS-FDD and UMTS-TDD. Android just shows WCDMA, which I think is the same as UMTS-FDD, but perhaps it can refer to both of them. By looking up the channel number here you can tell the frequency bands and whether it is UMTS-FDD or UMTS-TDD.
kaj pa *#*#7262626#*#* ?

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2375
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone12
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 01. Okt 2012 17:32

Tudi meni ne. Kje si to zbrskal?
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2358
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S20 U
Kraj: Postojna

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 01. Okt 2012 17:36

Pri meni prime samo prva koda..druga pa ne..

Odgovori