SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2340
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 26. Maj 2015 14:19

Maš kako informacijo bo ob tej posodobitvah tudi kaka nova Bazna postaja v Postojni al bo ostalo na tem kar majo? Seveda sprašujem za Tušmobil/Telemach ;)
Slika

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a JtS® » 27. Maj 2015 19:29

Tušmobil/Telemach ima GSM/UMTS opremo od Nokia Simens Network.
Nova oprema za LTE je od Huawei.

Kaj nimajo že sedaj te NSN bazne možnost oddajanja LTE?
Vso NSN opremo bo sedaj zamenjala Huawei oprema ali bosta laufali paralelno pač Nokia za UMTS in Huawei za LTE?!

:headbash:
hvala

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 27. Maj 2015 19:52

GSM in UMTS Nokia Siemens Network gre tudi ven. V bazni postaji bo tudi za GSM in UMTS oprema od Huawei-ja. Od stare opreme bodo ostali samo še kakšni šraufi.
Slika

Uporabniški avatar
avgi
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1120
Pridružen: 11. Sep 2007 13:17
Telefon: Honor 6c
Kraj: Prebold

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a avgi » 27. Maj 2015 20:10

A ni malo velik strošek. :greenneutral:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 27. Maj 2015 22:25

50 mio eur
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2343
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a lithium » 28. Maj 2015 13:15

Kam bodo kaj staro opremo prodal? Bo spet na jugu zrasel kak nov operater :)
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 28. Maj 2015 18:01

Slovenska obala gre iz UMTS 2100 na UMTS 900. Prve bazne so že prestavljene.

Cell ID iz 1 xxxxx in 2 xxxxxx na 3 xxxxx
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 28. Maj 2015 18:41

V Android aplikaciji SI Info odslej tudi podatki o nadgradnjah:
https://play.google.com/store/apps/deta ... tidej.info
Slika
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 31. Maj 2015 21:15

Nadgradili smo prikaz celic baznih postaj. Sedaj so celice razdeljene na GSM, UMTS in LTE.
Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2340
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 01. Jun 2015 10:26

Za prikaz v kero smer oddaja signal bazna ..pri meni za LTE ne kaže pravilno

Tam ki kaže celico 3 UMTS je prej kazalo za LTE..Tak da mislim da je napaka ker v prejšnji verziji je pravilno kazalo za LTE.. ;)

Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2340
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 07. Jun 2015 09:52

Deky_ napisal/-a:Za prikaz v kero smer oddaja signal bazna ..pri meni za LTE ne kaže pravilno

Tam ki kaže celico 3 UMTS je prej kazalo za LTE..Tak da mislim da je napaka ker v prejšnji verziji je pravilno kazalo za LTE.. ;)

Slika
Ah vidim da ignoriraš... Ker jst z te bazna KP028 prejmem signal LTE pri trgovini Lidel , Hofer ...Lidel je na Reški cesti 4 in tam sprejmem singal LTE kjer tebi kaže na aplikaciji da sprejmem UMTS singnal kar ne srži žal..
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 07. Jun 2015 18:05

Pozabil odpisati, mam preveč dela z LTEjem. :) Te točke so izračunane tako, kot so bile indeksirane iz aplikacije od uporabnikov. Če je napaka pač ne morem popraviti ker je to avtomatika.

Vem da so nekje napake, ker pač poslani podatki na strežnik včasih niso točni. Je pa dober približek za ogled. Če hočeš popraviti boš pa mogel malo celici (1) poindeksirati in jo popraviti :evil:

Drugače Googlovi podatki so natančnejši:
Slika

Razen dodajanja novih GSM, UMTS in LTE je ostalo vse avtomatika.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2340
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Jun 2015 16:29

Danes se na tisti lokaciji vklopil prenos podatkov in GPS da me locira kje se nahajam... A GPS kej pomaga al ne? Če ja? Kolk rabi da se na zemljevidu osveži?

hvala za odgovore ;)
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 08. Jun 2015 17:55

GPS ali Googlova lokacija pomaga :)

Formula se mi zdi je trenutno (4 x povprečna lokacija + 1 x nova lokacija) / 5 ali (število vseh indeksiranj x povprečna lokacija + 1 x nova lokacija) / (število vseh indeksiranj + 1). Točno ne vem kako imam sedaj.

Si pa danes poindeksiral samo LTE. Če je znana bazna se pošlje na strežnik samo ko spremeniš celico na bazni postaji.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 13. Jun 2015 14:10

Deky sem se spomnil še ene, ki zagotovo poindeksira 50x v 1 minuti če je potrebno: Zgoraj desno kjer se ti odpre meni klikneš podmeni OSVEŽI.
Slika

Odgovori