SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Avg 2014 18:27

Škoda da se ne da videt ..

Poslano z mojega GT-I9305 z uporabo Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a bobni » 27. Avg 2014 18:51

Zelo enostavno lahko vidiš po speedtestu. V ajdovščini je 800MHz in negre čez 50Mbps. Kjer imajo 1800 gre gladko tja ene 80 in še več :)
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a bobni » 27. Avg 2014 23:59

Sicer pa se v iphonovem field testu lepo vidi freq.band:20 kar pomeni 800MHz. A pr vas ni nobene varjante kjer bi bilo to videt?

Slika
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Avg 2014 15:24

pri Samsungu lahko vtipkaš *#0011# in dobiš tole kar sem prej lahko razbral al sem na UMTS2100 al 900 itn...

Slika:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a bobni » 28. Avg 2014 18:30

Band je 20 kar pomeni 800MHz. Pa še en indikator je 10MHz DL BW-ja. Na 800 majo vsi trije operaterji po 2*10MHz Bandwidtha.
Se pravi je tudi v Postojni 800MHz Simobil LTE :)
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Avg 2014 18:49

bobni napisal/-a:Band je 20 kar pomeni 800MHz. Pa še en indikator je 10MHz DL BW-ja. Na 800 majo vsi trije operaterji po 2*10MHz Bandwidtha.
Se pravi je tudi v Postojni 800MHz Simobil LTE :)
Sam zanimivo kako lahko 800MHz slabši sprejem kot na 900Mhz :confused:
Slika

Uporabniški avatar
bobni
Znanec
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 18. Sep 2011 18:28
Telefon: iPhone 4
Znesek računa: 11,98

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a bobni » 28. Avg 2014 20:37

Ne poznam kako mate po postojni bazne, prnas načeloma odkar je LTE sem povsot na LTE-ju. Tud tam kjer prej ni bilo 3G-ja sedaj vleče LTE. (logično 2100 vs 800) :) Je pa problem ker recimo prijatelju na iphonu 5 nedela LTE ker ne podpira 800MHz. :D
Nimaš še dropbox-a? Preizkusi ga tukaj in prejmi 250MB bonusa.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Avg 2014 20:57

Sej tudi pri meni je telefon celi cajt na LTE sam ko je tolk odaljena in je veliko ovir doma mam eno do dve črtice signala.. Sej upam da postavijo še kako pa bo bolje ;)
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 29. Avg 2014 06:46

Tudi mogoče ni čisto usmerjena proti tebi in tudi zaradi tega je možen slabši signal.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 29. Avg 2014 07:24

Mislim da maš kr prav...

Sam to me zanima če je od LTE signal slabši od 3G zakaj telefon vztraja na LTE signalu?
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 29. Avg 2014 12:04

Podobno opažam s 3G. Telefon je raje v slabšem 3G kot odličnem 2G signalu ;)
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 01. Sep 2014 10:59

@Svet Idej

Eno pripombo mam na aplikacijo tvojo glede moč signala v tvoji aplikacijo za LTE kaže da je -79dBm A v telefonu pod Stanje pa mi kaže -104dBm tak da v aplikaciji očitno ne pravilno kaže dBm ker se mi je čudno zdelo da pri -79dBm samo 2 črtici signala kaže ker pri te vrednosti bi moglo pol bit poln signal..
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 01. Sep 2014 15:58

To se pa na Android obrni. Kažem tisto, kar da.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 01. Sep 2014 23:12

Nevem no v telefonu kaže ko sem od bazne cirka 500 metrov zračne linije -67dBm a tvoja aplikacija pa -51dBm kot da sem spodi bazne postaje.. Vseeno preveliko odstopanje.. Aplikacija bi mogla pobirat kar kaže telefon..
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Sep 2014 17:10

Kakšno pridobivanje podatkov imaš: CellLocation ali CellInfo?

CellInfo je nov sistem.
Slika

Odgovori