SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Safre » 03. Dec 2013 11:49

mitja_i napisal/-a:
Safre napisal/-a: Ti to resno? :koma:
Da, se ti zdi, da je enako, če so lokacije objavljene na skoraj uradnem forumu ali na domači strani nekega Inštituta za neionizirna sevanja, za katerega ni še noben nikoli slišal?
To kaže samo na splošno nizko stopnjo izobraženost današnje mladine (s svetlimi izjemami)... če ni na "skoraj uradnem forumu" ne obstaja. Podatki o omrežjih so daleč od poslovnih skrivnosti - razmišljanje na T-2 je samo znak zastarelega razmišljanja ljudi, ki so pred leti prebegnili s Telekoma... skratka to je vse skupaj en sam "Krambergerizem" ... :doh:

Sicer pa za večino facebook generacije - v google vpišeš "lokacije baznih postaj" in glej ga zlomka že tretji zadetek te seznani s to mitično institucijo...
Priponke
INSI.jpg
INSI.jpg (136.56 KiB) Pogledano 3979 krat
Slika

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 03. Dec 2013 12:32

Ne vem, če me razumeš, sam sem vedno podpiral javno objavo lokacij (za točen naslov ok, niti ne). Vendar pa je treba razumeti, zakaj na T-2 (in na neuradnem forumu) niso ravno navdušeni nad objavo naslovov. Pisati, da bi na forumu dobil sankcije zaradi objav javnih podatkov, pa je popolnoma neumestno.

mitja_i
Znanec
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 13. Feb 2008 09:09
Telefon: Huawei IDEOS X5
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 03. Dec 2013 12:34

Podatki o omrežjih so daleč od poslovnih skrivnosti - razmišljanje na T-2 je samo znak zastarelega razmišljanja ljudi, ki so pred leti prebegnili s Telekoma
Ni ti jasno, zakaj nočejo objave naslovov. Zaradi sosedov, ne zaradi "poslovnih" razlogov.

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Safre » 03. Dec 2013 13:10

mitja_i napisal/-a:
Podatki o omrežjih so daleč od poslovnih skrivnosti - razmišljanje na T-2 je samo znak zastarelega razmišljanja ljudi, ki so pred leti prebegnili s Telekoma
Ni ti jasno, zakaj nočejo objave naslovov. Zaradi sosedov, ne zaradi "poslovnih" razlogov.
Meni je vse jasno, samo ti sam se zapletaš v svojo lastno argumentacijo...
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2350
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 03. Dec 2013 18:20

mitja_i napisal/-a:
Podatki o omrežjih so daleč od poslovnih skrivnosti - razmišljanje na T-2 je samo znak zastarelega razmišljanja ljudi, ki so pred leti prebegnili s Telekoma
Ni ti jasno, zakaj nočejo objave naslovov. Zaradi sosedov, ne zaradi "poslovnih" razlogov.
Zaradi sosedov ja :)
Če je bazna Mobitelova, je OK... vse ostalo pa hudičevo seva :)

No, ampak tale T-2 bazna na vrtcu mi pa še vedno ne gre va račun. :nevem:
Slika
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 03. Dec 2013 21:16

V Novem mestu je javna iniciativa 8 let zavira izgradnjo Mobitelove bazne postaje, ker so jo hoteli zgraditi 100-150 metrov od vrtca :)
Slika

desyncx
Znanec
Znanec
Prispevkov: 114
Pridružen: 02. Jan 2010 10:12
Telefon: Google nexus 6
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a desyncx » 03. Dec 2013 21:25

Vrtec gor, vrtec dol, važno da je bazna postaja.
Sam ta, da so pa lokacije baznih postaj poslovna skrivnost, pa res lahko samo na Turkovem in Krambergerjevem gnezdu zraste. Pa zakaj potem baznih postaj ne skrijejo, da nebi bile vidne, če se že tak bojijo "sosedov" ? :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2350
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 03. Dec 2013 21:38

desyncx napisal/-a:Vrtec gor, vrtec dol, važno da je bazna postaja.
:?: :?: :?:
Šole, vrtci, bolnišnice spadajo v 1. Območje varstva pred sevanji.

Ampak sedaj smo že čisto offtopic. Noja, če se SvetIdej ne jezi, ker je to bolj njegova tema :biggrin:
Administrator neuradnega foruma

desyncx
Znanec
Znanec
Prispevkov: 114
Pridružen: 02. Jan 2010 10:12
Telefon: Google nexus 6
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a desyncx » 03. Dec 2013 22:54

Smeške sem pozabil na koncu napisat :biggrin:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 04. Dec 2013 08:56

forum je namenjen, da se pogovarjamo :)

Recimo na Pam-M Inženiring, Mušičeva ulica 15, 8000 Novo mesto ima T-2 okoli bazne postaje platno, da se jo ne vidi :biggrin:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2350
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 04. Dec 2013 16:01

Ja, tudi v Celju na AMZS je bazna postaja obdana s platnom. Sosed ne vidi :koma:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 05. Dec 2013 11:00

Na moji spletni strani za Tušmobil omogočen SI Lokator za LTE.

Tisti, ki bodo na LTEju bodo lahko vtipkali CID. Samo še formulco treba ugotovit :)
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 07. Dec 2013 12:10

V naslednji verziji bo malo posodobljen pripomoček na SI Lokatorju.

Novosti:
- omogočeno spreminjanje velikosti pripomočka
- preimenovanje iz 'SI Lokator Widget' v 'Bazna postaja ali Cell ID'
- pripomoček na voljo tudi na začetnem zaslonu

Posodobitev na Google Playu bo ko bo kakšen malo večji ali kritični update.
Slika

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a jozo » 09. Dec 2013 16:44

NE 1575 končno vklopljena...kot sem že omenil je tudi 3g... :hurra: :thumbs:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 12. Dec 2013 14:47

jozo: še ena bazna mora biti vklopljena okrog tebe ... :) najdi mi NE2551 ;)
Slika

Odgovori