SI Info, SI Lokator in SI Zemljevidi za Telemach

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
Odgovori
Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 05. Apr 2013 22:01

Prva zaradi branja podatkov o bazni postaji ter podatkov o telefonu. Druga pa možnost zapisa Log datoteke.

Je pa prvo dovoljenjezelo močno in je najbolj "kritična" zadeva glede zasebnosti na Androidu. Teoretično bi lahko zbiral podatke o klicih, pošiljal SMSe, ... Brez tega dovoljenja žal ni mogoče pridobiti podatkov za izračun bazne postaje. Prav tako berem podatke od katerega operaterja pripada SIM ter ime telefona.

Aplikacija je narejeno tako, da uporabniki dobijo vse informacije v zameno za informacije o baznih postajah, ki jih jaz potem v nekaj pretolmačim (nova bazna, ugotavljanje formule o imenih baznih postaj ,...). Trenutno zbiram podatke o teh:
Slika

Sedaj se ubadam z LTE omrežji (T-mobile HR, Vip HR, T-mobile DE, Vodafone DE, E-Plus DE, O2 DE). Za LTE omrežja v tujini bi rad naredil zemljevide baznih postaj.
Slika

Uporabniški avatar
DuxVinedorum
Znanec
Znanec
Prispevkov: 155
Pridružen: 14. Sep 2007 19:47

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a DuxVinedorum » 07. Apr 2013 22:31

Ja, za tisto prvo dovoljenje je bilo ze veliko predebatiranega po celem svetu - morali bi ga razdeliti na vsaj dva dela. Nekateri appi delujejo, ce jim ga ukinem. ;) Za SMS-e pa sem zihr, da jih pokriva eno drugo.
Po katerem mustru pa se na zemljevidu naredi tista rdeca crta (pot) od tvoje lokacije do bazne postaje? Ker je nazadnje, ko sem gledal, narisalo eno precej dolgo "ruto" naokoli (dejanska bi bila lahko naravnost, ker je bila b.p. skorajda v vidnem polju in 1-2 km naravnost).

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 08. Apr 2013 11:28

Google Maps API

Dovoljenja v projektu se malo drugače navedejo kot so potem prikazana v Google Play.

Nekaj novega:
http://maps.svetidej.com/
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 13. Apr 2013 17:09

Z avtomatizacijo zemljevidov tudi do več zemljevidov:
http://www.svetidej.com/projekti/mobiln ... alnik.html
Slika

Uporabniški avatar
DuxVinedorum
Znanec
Znanec
Prispevkov: 155
Pridružen: 14. Sep 2007 19:47

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a DuxVinedorum » 21. Apr 2013 11:13

V telefonu brez SIM kartice, priklopljen samo preko wifi omrezja, je ta app kazal, da je v T2 omrezju. Je to "zaokrozilo" iz tega, ker je bil wifi preko T2 interneta, ali pa je GSM/3G modul takrat za namene "emergency calls only" dejansko bil priklopljen na najblizjo T2 bazno postajo?

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 21. Apr 2013 16:37

dejansko bil priklopljen na najbližjo T2 bazno postajo

WiFi pa samo omogoča, da pridobiš podatke o bazni postaji (moje baze) preko interneta.
Slika

jozo
Znanec
Znanec
Prispevkov: 125
Pridružen: 10. Okt 2007 22:24
Telefon: iphone 5s
Kraj: M.Sobota

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a jozo » 25. Apr 2013 18:28

Danes sem opazil ko sem v mobitelovem omrežju in sem npr. na bazni 942 mi kaže 042....v tušmobilovem pa normalno kaže 1585....je to že dlje časa tako in zakaj? :greensmart:
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 25. Apr 2013 19:46

Spremenil sem imena le Mobitelovih baznih postaj. Imena Mobitelovih baznih postaj s strani Mobitela so naprimer SCERNE (za bazno, ki jo jaz označujem S042). Ker so uradna imena m@ baznih označene kot besede imam pri poimenovanju m@ baznih malo umetniške svobode.

Razlog preimenovanja pa je m@ LTE Cell ID. Se mi zdi novo poimenovanje primernejše. S tem sem rešil tudi problem nad 200 baznimi v regiji, ki jih LTE Cell ID omogoča, medtem ko GSM/UMTS Cell ID ne.

Tušmobilove, Si.mobilove in T-2jeve imena baznih pa ostanejo taka kot so, ker jih tako operaterji tudi poimenujejo.

Čeprav ga Si.mobil biksa pri LTEju, vsaj LTE Cell ID ni definiran po imenu baznih postaj ampak po zaporednem vklopu v omrežje. Vendar imam že narejeno rešitev za ta problem in jo testiram v Srbiji.
Slika

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Maj 2013 15:54

Nekaj novega programiram:
http://www.mobilna-telefonija.com/paketi/

Zadevo še programiram, zato je vsak predlog dobrodošel.
Slika

nespet
Novinec
Novinec
Prispevkov: 34
Pridružen: 21. Nov 2012 20:33
Telefon: android
Znesek računa: 51

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a nespet » 02. Maj 2013 16:44

SvetIdej napisal/-a:Nekaj novega programiram:
http://www.mobilna-telefonija.com/paketi/

Zadevo še programiram, zato je vsak predlog dobrodošel.
Zgleda dobro. Samo pri mobitelu mogoče manjka pomlad 2013.l.p :thumbs:

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 02. Maj 2013 17:03

paketi, ki trajajo le 1 ali 2 mesec ne bodo vključeni,
Slika

Individuum
Novinec
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 12. Sep 2011 10:46

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a Individuum » 16. Maj 2013 17:25

T-2 spet nekaj miga. 2 BP, Lj - Verovškova in Slovenska Bistrica.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2359
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(150/50net)
Kraj: Celje

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a lithium » 16. Maj 2013 17:30

Kdo jih pa sedaj postavlja za njih?
Administrator neuradnega foruma

JtS®
Znanec
Znanec
Prispevkov: 354
Pridružen: 28. Avg 2008 22:19

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a JtS® » 17. Maj 2013 08:32

Fajn, Tušmobil je pa čist zaspau a kva...že dolg nč novih. :jok:

pierson
Znanec
Znanec
Prispevkov: 357
Pridružen: 24. Avg 2011 17:33
Telefon: iPhone5

Re: SI Lokator in SI Zemljevidi za Tušmobil

Odgovor Napisal/-a pierson » 19. Maj 2013 10:17

šusmobil je izpolnil kvoto z postavljanjem novih baznih za 2 leti vnaprej :)))

Odgovori